Articolul precedentAbigail – frumusețe și valoare
  Articolul următorAchiș – un naiv

  Vremea semănatului

  Cine se uită după vânt nu va semăna. – Eclesiastul 11:4

  Întorcându-ne spre casă din Grand Forks, Dakota de Nord, am trecut peste Râul Red din Nord şi am mers mai departe pe Autostrada 2 înspre casă. Privind la câmpurile bogate, fertile, cu sol negru, ne-am reamintit că acesta era sezonul de semănat culturile. Fermierii erau ocupaţi cu pregătirea terenurilor şi cu semănatul, pregătind recolta aşteptată. Era cu adevărat o bucurie să îi priveşti.

  Totuşi, era un element care prevestea o recoltă bună în următoarele săptămâni. Eram în toiul unei secete. În timpul iernii a fost foarte puţină zăpadă, aşa că umiditatea era scăzută. Încă nu plouase în acea primăvară, aşa că era nevoie de multă credinţă ca fermierii să investească mii de dolari în semănat, aşteptând ca acestea să crească şi să aibă recoltă. Bătea vântul destul de tare, lipsind solul şi de umezeala care mai rămăsese. Nori de praf negru umpleau văzduhul. De fapt, din cauza prafului foarte dens din aer, fermierilor le era greu şi să vadă şi nouă ne era greu să vedem unde erau tractoarele şi utilajele agricole. Pentru fermieri este foarte neplăcut să îşi vadă terenul suflat de vânt. Pentru ei, acesta este momentul când credinţa devine tăria lor şi le dă curajul să meargă pe câmp şi să semene. Este momentul oportun să îşi amintească de versetul din Geneza 8:22: „Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, vara şi iarna, ziua şi noaptea!” încrezător, cu rugăciune şi plin de credinţă, fermierul merge la câmp în fiecare primăvară şi îşi seamănă sămânţa. În unii ani, recolta nu este foarte bună din cauza lipsei ploii sau din cauza grindinei, a vânturilor sau a insectelor care vin şi distrug plantele. Căldura toridă şi temperaturile foarte scăzute de la sfârşitul primăverii sau toamna devreme contribuie la pierderea recoltelor mult sperate. Pierderea venitului necesar din recolta mică sau inexistentă aduce numai greutăţi asupra familiei. În plus, există mai puţină hrană pentru a hrăni populaţia lumii. Totuşi, an după an, fermierul rămâne optimist – seamănă şi se roagă să vină ploaie şi temperaturi prielnice unei recolte bogate. Fermierii aşteaptă recolta, deoarece aceasta este plata care îi va ajuta să mai supravieţuiască încă un an.

  La fel ca fermierii, şi noi ne confruntăm cu vânturi care suflă asupra noastră şi a familiilor noastre. Sunt furtuni care ne ameninţă sănătatea şi ne produc durere şi suferinţă. În toate acestea, dacă ne încredem în Domnul, El ne va conduce la un loc unde putem găsi pace şi mângâiere.


  Evelyn Glass

  Vremea semănatului - 2019. La fel ca fermierii, şi noi ne confruntăm cu vânturi care suflă asupra noastră şi a familiilor noastre. Sunt furtuni care ne ameninţă sănătatea şi ne produc durere şi suferinţă. În toate acestea, dacă ne încredem în Domnul, El ne va conduce la un loc unde putem găsi pace şi mângâiere.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...