Articolul precedentAbigail – frumusețe și valoare
  Articolul următorAchiș – un naiv

  Vremea semănatului

  Cine se uită după vânt nu va semăna. – Eclesiastul 11:4

  Întorcându-ne spre casă din Grand Forks, Dakota de Nord, am trecut peste Râul Red din Nord şi am mers mai departe pe Autostrada 2 înspre casă. Privind la câmpurile bogate, fertile, cu sol negru, ne-am reamintit că acesta era sezonul de semănat culturile. Fermierii erau ocupaţi cu pregătirea terenurilor şi cu semănatul, pregătind recolta aşteptată. Era cu adevărat o bucurie să îi priveşti.

  Totuşi, era un element care prevestea o recoltă bună în următoarele săptămâni. Eram în toiul unei secete. În timpul iernii a fost foarte puţină zăpadă, aşa că umiditatea era scăzută. Încă nu plouase în acea primăvară, aşa că era nevoie de multă credinţă ca fermierii să investească mii de dolari în semănat, aşteptând ca acestea să crească şi să aibă recoltă. Bătea vântul destul de tare, lipsind solul şi de umezeala care mai rămăsese. Nori de praf negru umpleau văzduhul. De fapt, din cauza prafului foarte dens din aer, fermierilor le era greu şi să vadă şi nouă ne era greu să vedem unde erau tractoarele şi utilajele agricole. Pentru fermieri este foarte neplăcut să îşi vadă terenul suflat de vânt. Pentru ei, acesta este momentul când credinţa devine tăria lor şi le dă curajul să meargă pe câmp şi să semene. Este momentul oportun să îşi amintească de versetul din Geneza 8:22: „Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, vara şi iarna, ziua şi noaptea!” încrezător, cu rugăciune şi plin de credinţă, fermierul merge la câmp în fiecare primăvară şi îşi seamănă sămânţa. În unii ani, recolta nu este foarte bună din cauza lipsei ploii sau din cauza grindinei, a vânturilor sau a insectelor care vin şi distrug plantele. Căldura toridă şi temperaturile foarte scăzute de la sfârşitul primăverii sau toamna devreme contribuie la pierderea recoltelor mult sperate. Pierderea venitului necesar din recolta mică sau inexistentă aduce numai greutăţi asupra familiei. În plus, există mai puţină hrană pentru a hrăni populaţia lumii. Totuşi, an după an, fermierul rămâne optimist – seamănă şi se roagă să vină ploaie şi temperaturi prielnice unei recolte bogate. Fermierii aşteaptă recolta, deoarece aceasta este plata care îi va ajuta să mai supravieţuiască încă un an.

  La fel ca fermierii, şi noi ne confruntăm cu vânturi care suflă asupra noastră şi a familiilor noastre. Sunt furtuni care ne ameninţă sănătatea şi ne produc durere şi suferinţă. În toate acestea, dacă ne încredem în Domnul, El ne va conduce la un loc unde putem găsi pace şi mângâiere.


  Evelyn Glass

  Vremea semănatului - 2019. La fel ca fermierii, şi noi ne confruntăm cu vânturi care suflă asupra noastră şi a familiilor noastre. Sunt furtuni care ne ameninţă sănătatea şi ne produc durere şi suferinţă. În toate acestea, dacă ne încredem în Domnul, El ne va conduce la un loc unde putem găsi pace şi mângâiere.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...