Stâlpi săpați frumos

  Fiii noştri sunt ca nişte odrasle care cresc în tinereţea lor; fetele noastre, ca nişte stâlpi săpaţi frumos, care fac podoaba caselor împărăteşti. – Psalmii 144:12

  O întrebare îmi stăruia constant în minte. Eram cu soţul meu în Egipt deja de cinci zile şi urma să ne întoarcem înapoi în Anglia în mai puţin de douăzeci şi patru de ore. Ghidul nostru, Waheed, ne-a dus pe la temple, unde am fost uimiţi de complexitatea sculpturilor, de roşul, galbenul şi albastrul care încă vibra după trei mii de ani. Am fost fascinată de mirajele prezente în vastul deşert şi am fost captivată de iscusinţa meşteşugarilor locali, care modelau vaze şi sculpturi translucide de piatră şi marmură lustruită de alabastru.

  Acum, în ultima noastră zi acolo, am stat lângă ghidul nostru în Valea Regilor — locul final de odihnă al faraonilor, iar Waheed ne-a descris cum flecare conducător petrecea mult timp în perioada domniei pentru a supraveghea pregătirea sarcofagului. Waheed ne-a arătat un sarcofag pe care erau doar câteva scobituri — faraonul murise înainte de a termina lucrarea.

  Am ascultat cu atenţie, dar în cele din urmă i-am pus întrebarea care îmi tot stăruia în minte.

  „Waheed, unde sunt palatele? Unde locuiau aceşti împăraţi?”

  „Ah”, a zâmbit Waheed, „mă bucur că ai întrebat. Este o întrebare foarte bună. Vezi, egiptenii antici credeau că trăiesc aici doar temporar. Aşa că îşi construiau casele şi palatele din cărămizi de lut. Totuşi, ei credeau că după moarte, în viaţa de apoi, vor locui acolo pe veci. Tocmai de aceea, mormintele şi templele lor sunt făcute din piatră — un material mai rezistent — şi sunt împodobite cu detalii atât de luxuriante.”

  Şi noi suntem într-o călătorie temporară pe acest pământ, ne pregătim să petrecem toată veşnicia cu Hristos, împăratul nostru, care va veni curând. Totuşi, uneori inversăm priorităţile şi neglijăm lucrurile care contează cu adevărat. A fi buni unii cu alţii, a investi timp în copiii noştri, a depune efort pentru a ne îmbunătăţi caracterele – acestea sunt lucrurile care contează. Meşteşugarii antici erau atenţi la fiecare detaliu pentru a face temple şi sarcofage care rezistau testului timpului. Maestre Meşteşugar, mă pun în mâna Ta şi te invit să îmi defineşti conturul, să netezeşti orice obicei şi înclinaţie aspră, până când voi fi „lustruită” ca stâlpii din palatul care va rămâne pentru veci.


  Avery Davis

  Stâlpi săpați frumos - 2019. Uneori inversăm priorităţile şi neglijăm lucrurile care contează cu adevărat. A fi buni unii cu alţii, a investi timp în copiii noştri, a depune efort pentru a ne îmbunătăţi caracterele - acestea sunt lucrurile care contează. Meşteşugarii antici erau atenţi la fiecare detaliu pentru a face temple şi sarcofage care rezistau testului timpului.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...