Dumnezeu înțelege singurătatea

  Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 8:38,39

  Mutarea într-o ţară nouă poate fi puţin înspăimântătoare şi, de asemenea, solitară, chiar şi după mulţi ani. Deşi sunt căsătorită şi locuiesc în Sri Lanka de şapte ani, încă sunt goluri în viaţa mea. Mi-am dat seama că încercam să umplu aceste goluri făcându-mi prieteni la biserică, cu ajutorul colegilor de la lucru, cu foştii colegi din India şi cu prietena mea cea mai bună din Australia – dar fără succes. Părea că ceva lipseşte şi nu îmi puteam da seama ce anume.

  Apoi, într-o zi, în timp ce mă pregăteam pentru ce aveam de spus în cadrul programului Şcolii de Sabat, am descoperit un verset pe care adesea l-am trecut cu vederea — versetul care vine imediat după cuvintele foarte cunoscute: „El este Tatăl orfanilor, Apărătorul văduvelor” (Psalmii 68:5). Versetul 6 îmi spunea că „Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi”.

  Deşi eram căsătorită cu un bărbat minunat, ştiam că era ocupat cu studiile şi în acelaşi timp şi cu munca, în timp ce încerca să continue şi programul de exerciţii fizice. Adesea îi era greu să găsească timp să stea cu mine, deşi încerca din răsputeri.

  Deoarece crescusem într-o familie mare, în care eram foarte apropiaţi şi era multă iubire şi momente frumoase, faptul că acum eram doar doi în familie mi se părea că totul era foarte liniştit. Deşi, fiind o fire introvertită, mă bucuram şi de momentele în care eram singură. Apoi, dintr-odată, în anul cinci, anul terminal şi cel mai greu al studiilor soţului meu, una din verişoarele mele a hotărât să lucreze în ţara mea. S-a mutat la noi timp de un an. Cât timp a stat la noi, am fost vizitaţi de mai multe ori de familia ei (şi de câţiva prieteni de-ai ei) şi chiar o dată ne-a vizitat şi mama mea.

  A fost un an uimitor. Eu şi verişoara mea aveam aceleaşi interese şi activităţi asemănătoare; chiar şi carierele noastre sunt în domenii asemănătoare. Am gătit împreună. Am făcut prăjituri împreună. Ne-am uitat la filme împreună. Am cântat împreună.

  Acum s-a întors acasă. Dar eu mă simt mai bine după anul în care ea a stat la noi. Ori de câte ori mă simt singură, când mă rog, ştiu fără îndoială că Dumnezeu îmi poartă de grijă, pentru că mă iubeşte. Nimic nu mă poate despărţi de acea dragoste. Doar de asta am nevoie.


  Cheryl Howson

  Dumnezeu înțelege singurătatea - 2019. Acum s-a întors acasă. Dar eu mă simt mai bine după anul în care ea a stat la noi. Ori de câte ori mă simt singură, când mă rog, ştiu fără îndoială că Dumnezeu îmi poartă de grijă, pentru că mă iubeşte. Nimic nu mă poate despărţi de acea dragoste. Doar de asta am nevoie.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...