Articolul precedentAsael – iute de picior
  Articolul următorIoab – armistițiu necesar

  La cine sunt cheile?

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  „Mi-aţi văzut cheile? Nu sunt la locul lor.” Fiica mea şi soţul ei, Dennis, nu îşi aminteau să fi văzut cheile, aşa că am început să căutăm prin buzunare şi pe sub perne, chiar şi în spatele canapelei, dar… nici urmă de chei. Am mers cu maşina 16 kilometri până în parcul unde am fost la picnic şi am căutat peste tot. Dar tot nu am găsit cheile. Cea mai mare grijă a mea era faptul că, printre cheile pierdute, erau şi cheile de la biserică şi aveam nevoie de ele dimineaţa. Am căutat din nou prin casă, dar fără succes, aşa că ei şi-au luat rămas-bun şi au plecat.

  Prea stresată pentru a putea dormi, am îngenuncheat şi m-am rugat pentru cheile pierdute. Încă pe genunchi, cu ochii închişi, mi-am amintit că mai devreme eram cu toţii pe canapeaua din sufragerie şi vorbeam. Când Becky a mers să verifice ce face copilul, mi-am amintit că Dennis a luat nişte chei de pe măsuţă şi le-a pus la ea în geantă.

  Deşi era aproape de miezul nopţii, am bătut la uşa lor şi i-am rugat să verifice dacă nu erau cheile în geanta lui Becky. N-aş fi vrut să-i deranjez, dar nu mai puteam aştepta până dimineaţa. Da! Cheile erau acolo! Crezând că sunt ale lui Becky, Dennis le-a pus în geanta lui Becky şi apoi a uitat de acest incident. Dându-ne seama de greşeala comică a lui Dennis, am râs cu poftă, apoi ne-am luat rămas-bun.

  Îţi mulţumesc, Isus! a răsunat din inima mea. Laudele de fericire m-au ţinut trează, gândindu-mă la modul în care Dumnezeu mi-a arătat ce se întâmplase. În acel moment de epifanie, am putut vedea că Dumnezeu cu adevărat Se îngrijeşte de mine. Încă îmi răsună în minte acel gând. Mă mângâie gândul că El Se îngrijeşte de mine în mod atât de personal şi îmi inspiră o credinţă şi mai mare în dragostea Sa şi în făgăduinţele scrise în Cuvântul Său.

  Fie că este vorba de nişte chei pierdute sau de timp, sănătate sau ocazii, întotdeauna Isus este interesat de tot ce ne priveşte pe noi. El ne invită: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri” (Filipeni 4:6).

  Dar mai presus de orice, Isus Se îngrijeşte de sufletul tău. „Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10). Dumnezeu ne cunoaşte atât de bine. El înţelege fiecare nevoie a noastră, graba şi ezitările noastre, durerile şi bucuriile noastre, dar de asemenea ştie şi cât suntem de limitaţi şi de slabi – ne cunoaşte tendinţa de a ne depărta de El. Isus ne întreabă pe fiecare dintre noi: „Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea dacă îşi pierde sufletul?” (Marcu 8:36).

  Aş vrea să închei cu un gând important pe care să îl păstrezi în inima ta: Isus îţi poartă de grijă!


  Jeanne B. Woolsey

  La cine sunt cheile? - 2019. Isus Se îngrijeşte de sufletul tău. Dumnezeu ne cunoaşte atât de bine. El înţelege fiecare nevoie a noastră, graba şi ezitările noastre, durerile şi bucuriile noastre, dar de asemenea ştie şi cât suntem de limitaţi şi de slabi - ne cunoaşte tendinţa de a ne depărta de El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...