Articolul precedentAsael – iute de picior
  Articolul următorIoab – armistițiu necesar

  La cine sunt cheile?

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  „Mi-aţi văzut cheile? Nu sunt la locul lor.” Fiica mea şi soţul ei, Dennis, nu îşi aminteau să fi văzut cheile, aşa că am început să căutăm prin buzunare şi pe sub perne, chiar şi în spatele canapelei, dar… nici urmă de chei. Am mers cu maşina 16 kilometri până în parcul unde am fost la picnic şi am căutat peste tot. Dar tot nu am găsit cheile. Cea mai mare grijă a mea era faptul că, printre cheile pierdute, erau şi cheile de la biserică şi aveam nevoie de ele dimineaţa. Am căutat din nou prin casă, dar fără succes, aşa că ei şi-au luat rămas-bun şi au plecat.

  Prea stresată pentru a putea dormi, am îngenuncheat şi m-am rugat pentru cheile pierdute. Încă pe genunchi, cu ochii închişi, mi-am amintit că mai devreme eram cu toţii pe canapeaua din sufragerie şi vorbeam. Când Becky a mers să verifice ce face copilul, mi-am amintit că Dennis a luat nişte chei de pe măsuţă şi le-a pus la ea în geantă.

  Deşi era aproape de miezul nopţii, am bătut la uşa lor şi i-am rugat să verifice dacă nu erau cheile în geanta lui Becky. N-aş fi vrut să-i deranjez, dar nu mai puteam aştepta până dimineaţa. Da! Cheile erau acolo! Crezând că sunt ale lui Becky, Dennis le-a pus în geanta lui Becky şi apoi a uitat de acest incident. Dându-ne seama de greşeala comică a lui Dennis, am râs cu poftă, apoi ne-am luat rămas-bun.

  Îţi mulţumesc, Isus! a răsunat din inima mea. Laudele de fericire m-au ţinut trează, gândindu-mă la modul în care Dumnezeu mi-a arătat ce se întâmplase. În acel moment de epifanie, am putut vedea că Dumnezeu cu adevărat Se îngrijeşte de mine. Încă îmi răsună în minte acel gând. Mă mângâie gândul că El Se îngrijeşte de mine în mod atât de personal şi îmi inspiră o credinţă şi mai mare în dragostea Sa şi în făgăduinţele scrise în Cuvântul Său.

  Fie că este vorba de nişte chei pierdute sau de timp, sănătate sau ocazii, întotdeauna Isus este interesat de tot ce ne priveşte pe noi. El ne invită: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri” (Filipeni 4:6).

  Dar mai presus de orice, Isus Se îngrijeşte de sufletul tău. „Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10). Dumnezeu ne cunoaşte atât de bine. El înţelege fiecare nevoie a noastră, graba şi ezitările noastre, durerile şi bucuriile noastre, dar de asemenea ştie şi cât suntem de limitaţi şi de slabi – ne cunoaşte tendinţa de a ne depărta de El. Isus ne întreabă pe fiecare dintre noi: „Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea dacă îşi pierde sufletul?” (Marcu 8:36).

  Aş vrea să închei cu un gând important pe care să îl păstrezi în inima ta: Isus îţi poartă de grijă!


  Jeanne B. Woolsey

  La cine sunt cheile? - 2019. Isus Se îngrijeşte de sufletul tău. Dumnezeu ne cunoaşte atât de bine. El înţelege fiecare nevoie a noastră, graba şi ezitările noastre, durerile şi bucuriile noastre, dar de asemenea ştie şi cât suntem de limitaţi şi de slabi - ne cunoaşte tendinţa de a ne depărta de El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).