Devenind prințesă

  Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu. – loan 1:12

  La sfârşitul anilor 1980, am luat hotărârea să Îi urmez pe Isus după ce într-o dimineaţă m-am trezit cu pace în inimă şi am auzit un glas în acele ore ale dimineţii spunând: „Bună dimineaţa, copile.” îmi doresc să pot spune că din acel moment am păşit drept înainte şi pe calea îngustă…

  Dar calea mea a fost plină de alunecări, egoism, cu un deget în biserică şi un picior în lume. Dar Dumnezeu nu a renunţat niciodată la mine. De mai multe ori decât aş vrea eu să recunosc, eram fiica Lui risipitoare, copilul Lui problemă, dar El mă tot chema. El a pus la lucru în viaţa mea principiul din Romani 8:28 pentru binele şi slava Sa, deşi eu nu am renunţat la consumul de alcool multă vreme. Deşi mergeam la biserică, alcoolul era un zeu căruia îi slujeam. Era lucrul la care apelam pentru alinare şi pace — în loc de rugăciune şi Biblie. În cele din urmă, când m-am săturat să mai fiu făţarnică, m-am predat cu totul lui Dumnezeu. Într-o vineri seară, pe 26 aprilie 2008, m-am pus pe genunchi şi i-am cerut Domnului să îmi ia cu totul dorinţa de a mai consuma alcool. Nu s-a întâmplat nimic. După încheierea Sabatului, am mers în bucătărie şi m-am uitat la două sticle de alcool, care păreau a fi un cocktail White Russian. Atunci mi-am amintit rugăciunea mea. În acel moment, Dumnezeu a răspuns rugăciunii mele. Am ieşit din bucătărie şi de atunci nu am mai consumat alcool în ultimii şapte ani, fără a suferi de delirium tremens. Iacov 4:2 spune: „Nu aveţi, pentru că nu cereţi.” Acela a fost un moment crucial în viaţa mea şi în relaţia mea cu Dumnezeu. La fel ca îndrăci tul vindecat din Luca 8, acum şi eu trebuie să spun tuturor ce a făcut Dumnezeu pentru mine.

  Deşi am înfruntat multe încercări de atunci – inclusiv aceea de a rămâne văduvă, în 2014 – Dumnezeu m-a purtat pe braţe şi preţuiesc nespus ce a făcut Fiul Său pentru mine. Deşi neprihănirea noastră este asemenea unor haine murdare (Isaia 64:6), totuşi Dumnezeu a iubit lumea atât de mult încât ni L-a dat pe Fiul Său. Oricine crede în El poate fi mântuit (loan 3:16).

  Dar tu? Ai fost şi tu o fiică rătăcitoare? Poţi deveni o prinţesă. Isus spune: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (loan 14:6). De ce nu înalţi şi tu o rugăciune simplă: Doamne, m-am săturat de deciziile proaste pe care le-am luat şi de starea în care se află viaţa mea astăzi. Nu ştiu cum să fac acest lucru, aşa că în smerenie îţi cer să vii în inima mea ca Dumnezeu. Ajută-mă astăzi să îmi schimb viaţa şi să îmi predau voinţa Ţie. În numele Fiului Tău, Isus.


  Candy L. Bedford

  Devenind prințesă - 2019. De ce nu înalţi şi tu o rugăciune simplă: Doamne, m-am săturat de deciziile proaste pe care le-am luat şi de starea în care se află viaţa mea astăzi. Nu ştiu cum să fac acest lucru, aşa că în smerenie îţi cer să vii în inima mea ca Dumnezeu. Ajută-mă astăzi să îmi schimb viaţa şi să îmi predau voinţa Ţie. În numele Fiului Tău, Isus!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).