Scrisoare către un fiu

  Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Gândul acesta dar să ne însufleţească pe toţi care suntem desăvârşiţi şi, dacă în vreo privinţă sunteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă. – Filipeni 3:14,15

  Dragul meu Aaron,

  În jocul vieţii, ştim că în cele din urmă sfinţii îi vor învinge pe cei răi. Pentru a fi un sfânt învingător, trebuie să asculţi de antrenor, de Isus Hristos. El ne călăuzeşte şi ne dă sfaturi despre cum să facem mişcări câştigătoare. El ne oferă suporteri, ca de exemplu părinţi şi profesori, care să te susţină şi să te încurajeze. De asemenea, ştim că disciplina este esenţială pentru a învinge pofta cărnii, pofta ochilor şi mândria vieţii. Un sfânt câştigător aleargă înspre ţintă şi niciodată nu se dă bătut în faţa oboselii. Ce este cel mai uimitor la Antrenorul Isus este că El te va ajuta în multe ocazii şi va pregăti totul ca să poţi marca!

  Jucătorii din echipa adversă, cei răi, nu se ghidează după manual. Ei vor comite fault tehnic şi flagrant la porunca antrenorului lor, Satana. Antrenorul lor va încerca să te ademenească în echipa lui. El îi trimite pe „suporterii” lui – aşa-zişii „prieteni” — în calea ta cu multe ispite. El doreşte ca tu — şi oricare dintre noi — să schimbăm echipa şi să începem să jucăm în echipa lui. Dar noi ştim că el nu este doar mincinos, ci este şi distrugător.

  În jocul vieţii, noi trebuie să protejăm — cu toată puterea — lucrul pe care îl doresc ambii antrenori: inima noastră. Adesea, dacă intrăm în joc alături de prieteni, părinţi şi profesori susţinători şi dedicaţi – sub conducerea antrenorului Isus —, vom fi stimulaţi să trăim o viaţă de creştin. Vom fi foarte entuziasmaţi să jucăm cât mai bine pentru Isus, cu ochii aţintiţi spre adevăratul obiectiv – să petrecem veşnicia cu El. Isus ne va ajuta să ne formăm aptitudini şi să le înmulţim prin „antrenament” zilnic cu El prin rugăciune şi studierea Bibliei. Pentru a câştiga în acest joc, îţi trebuie mai mult decât îndemânare cu mingea. Fiecare dintre noi trebuie să îşi ia angajamentul să urmeze planul divin de joc.

  Fiule, chiar acum eşti în a doua repriză de prelungiri. Aşa că fa schimbul, treci de adversarii tăi, blochează-le loviturile şi lasă-L pe Antrenorul tău să îţi arate cum să joci în aşa fel încât rezultatul final pentru tine să fie victoria sigură. Tu vei câştiga, deoarece eşti un sfânt şi antrenorul tău este Isus Hristos.

  Eu te susţin. Eşti un învingător. Suporterul tău pentru totdeauna, mama.


  Raschelle Mclean-Jones

  Scrisoare către un fiu - 2019. Fiule, chiar acum eşti în a doua repriză de prelungiri. Aşa că fa schimbul, treci de adversarii tăi, blochează-le loviturile şi lasă-L pe Antrenorul tău să îţi arate cum să joci în aşa fel încât rezultatul final pentru tine să fie victoria sigură. Tu vei câştiga, deoarece eşti un sfânt şi antrenorul tău este Isus Hristos.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...