Articolul precedentDavid – motive mai largi
  Articolul următorUza – gest necuvenit

  Răsplata bunătății

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi. – Efeseni 4:32

  Versurile unui cântec pe care îl ştiu sugerează că, atunci când oferim bunătate, aceasta se va întoarce. Mulţi oameni care răspândesc în jurul lor dragoste şi bunătate ştiu că acest lucru este adevărat.

  Soţul meu, Roger, este responsabil cu dezvoltarea infrastructurii la o universitate. Obişnuia să meargă la lucru foarte devreme, odată cu muncitorii, ajutându-i să-şi facă treaba bine şi repede. Chiar le oferea stimulente celor care îşi îndeplineau sarcinile foarte bine.

  Într-o zi, foarte devreme, a venit un vizitator în campusul universităţii. Când a văzut oameni la lucru atât de dimineaţă, a fost impresionat şi a întrebat: „De ce lucraţi aşa devreme?”

  Unul din muncitori a răspuns: „Supraveghetorul nostru face la fel; de aceea, noi îi urmăm exemplul.” Vizitatorul, continuând discuţia cu muncitorul, a aflat că supraveghetorul era de fapt un misionar care venise să ajute la acea şcoală.”

  De ce ar vrea un străin să lucreze atât de devreme şi cu atâta sârguinţă? se întreba vizitatorul.

  „Aţi luat micul dejun?” l-a întrebat muncitorul pe celălalt bărbat.

  „Nu, încă nu”, a răspuns vizitatorul.

  Atunci muncitorul s-a oferit plin de bunătate: „Voi vorbi la cantină să vă pregătească şi dumneavoastră o porţie.”

  Mai târziu, vizitatorul şi-a dezvăluit identitatea: era ministru în cadrul Departamentului de Educaţie al guvernului. Auzise lucruri pozitive despre lucrarea pe care o fac misionarii la acea universitate, aşa că dorea să vadă cu ochii lui dacă ceea ce auzise era adevărat sau nu.

  Ieşind din campus, oficialul guvernamental a spus: „Dacă veţi avea nevoie de ajutorul meu din partea Departamentului de Educaţie, să nu ezitaţi să mă contactaţi oricând.” Din momentul acelei vizite, ministrul a făcut să ne fie mult mai uşor să obţinem permise pentru misionarii de acolo, mai uşor decât înainte.

  Când facem tot ce putem mai bine, fără rezerve, pentru a răspândi bunătatea în numele lui Dumnezeu, în mod neaşteptat vom fi răsplătiţi cu binecuvântări. Avraam şi Sara au văzut acest principiu în vieţile lor. După ce au primit un vizitator în cortul lor, lor le-a fost făgăduit – şi dat – un fiu chiar şi la vârsta lor înaintată.

  Este adevărat că, intr-un fel sau altul, cel care dă dovadă de bunătate va fi răsplătit cu bunătate în mod neaşteptat. Cum vei arăta bunătate faţă de ceilalţi astăzi?


  Evelyn Gabutero Pelayo

  Răsplata bunătății - 2019. Când facem tot ce putem mai bine, fără rezerve, pentru a răspândi bunătatea în numele lui Dumnezeu, în mod neaşteptat vom fi răsplătiţi cu binecuvântări. Avraam şi Sara au văzut acest principiu în vieţile lor. După ce au primit un vizitator în cortul lor, lor le-a fost făgăduit - şi dat - un fiu chiar şi la vârsta lor înaintată.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...