Articolul precedentDavid – motive mai largi
  Articolul următorUza – gest necuvenit

  Răsplata bunătății

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi. – Efeseni 4:32

  Versurile unui cântec pe care îl ştiu sugerează că, atunci când oferim bunătate, aceasta se va întoarce. Mulţi oameni care răspândesc în jurul lor dragoste şi bunătate ştiu că acest lucru este adevărat.

  Soţul meu, Roger, este responsabil cu dezvoltarea infrastructurii la o universitate. Obişnuia să meargă la lucru foarte devreme, odată cu muncitorii, ajutându-i să-şi facă treaba bine şi repede. Chiar le oferea stimulente celor care îşi îndeplineau sarcinile foarte bine.

  Într-o zi, foarte devreme, a venit un vizitator în campusul universităţii. Când a văzut oameni la lucru atât de dimineaţă, a fost impresionat şi a întrebat: „De ce lucraţi aşa devreme?”

  Unul din muncitori a răspuns: „Supraveghetorul nostru face la fel; de aceea, noi îi urmăm exemplul.” Vizitatorul, continuând discuţia cu muncitorul, a aflat că supraveghetorul era de fapt un misionar care venise să ajute la acea şcoală.”

  De ce ar vrea un străin să lucreze atât de devreme şi cu atâta sârguinţă? se întreba vizitatorul.

  „Aţi luat micul dejun?” l-a întrebat muncitorul pe celălalt bărbat.

  „Nu, încă nu”, a răspuns vizitatorul.

  Atunci muncitorul s-a oferit plin de bunătate: „Voi vorbi la cantină să vă pregătească şi dumneavoastră o porţie.”

  Mai târziu, vizitatorul şi-a dezvăluit identitatea: era ministru în cadrul Departamentului de Educaţie al guvernului. Auzise lucruri pozitive despre lucrarea pe care o fac misionarii la acea universitate, aşa că dorea să vadă cu ochii lui dacă ceea ce auzise era adevărat sau nu.

  Ieşind din campus, oficialul guvernamental a spus: „Dacă veţi avea nevoie de ajutorul meu din partea Departamentului de Educaţie, să nu ezitaţi să mă contactaţi oricând.” Din momentul acelei vizite, ministrul a făcut să ne fie mult mai uşor să obţinem permise pentru misionarii de acolo, mai uşor decât înainte.

  Când facem tot ce putem mai bine, fără rezerve, pentru a răspândi bunătatea în numele lui Dumnezeu, în mod neaşteptat vom fi răsplătiţi cu binecuvântări. Avraam şi Sara au văzut acest principiu în vieţile lor. După ce au primit un vizitator în cortul lor, lor le-a fost făgăduit – şi dat – un fiu chiar şi la vârsta lor înaintată.

  Este adevărat că, intr-un fel sau altul, cel care dă dovadă de bunătate va fi răsplătit cu bunătate în mod neaşteptat. Cum vei arăta bunătate faţă de ceilalţi astăzi?


  Evelyn Gabutero Pelayo

  Răsplata bunătății - 2019. Când facem tot ce putem mai bine, fără rezerve, pentru a răspândi bunătatea în numele lui Dumnezeu, în mod neaşteptat vom fi răsplătiţi cu binecuvântări. Avraam şi Sara au văzut acest principiu în vieţile lor. După ce au primit un vizitator în cortul lor, lor le-a fost făgăduit - şi dat - un fiu chiar şi la vârsta lor înaintată.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.