Probleme la lucru

  Fă-mă să aud dis-de-dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci laTine îmi înalţ sufletul. – Psalmii 143:8

  În acea dimineaţă, înainte de a merge la lucru, m-am rugat cu cuvintele din Psalmii 143:8. Cam la treizeci de minute după ce am ajuns la lucru, unul dintre manageri mi-a pus mai multe întrebări care păreau destul de nevinovate, dar care totuşi m-au alarmat. „Am probleme?” am întrebat eu.

  „Este destul de rău”, a răspuns ea. Şi astfel a început ziua pe care aş putea-o numi cea mai rea zi de lucru din aproape şapte ani. L-am sunat pe soţul meu să îl anunţ că situaţia nu părea să arate bine şi că era posibil să mă întorc acasă mai devreme (şi posibil să nu trebuiască să mai plec). Am plâns şi m-am rugat. După întâlniri, apeluri telefonice şi multe e-mailuri, am înţeles că o instruire pentru îmbunătăţirea calităţii degenerase în ceva destul de urât din cauza unei greşeli din partea mea. Simţământul că sfârşitul era aproape m-a cuprins, aşa că am început să îmi strâng lucrurile personale şi, cu lacrimi în ochi, mi-am făcut ordine pe birou. În acelaşi timp încercam să îmi îndeplinesc responsabilităţile urgente în cazul în care mi se încheia contractul. Unul dintre manageri a venit la mine şi, încercând să mă susţină, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus: „Rezistă.” Compasiunea ei a deschis porţile lacrimilor şi am alergat în grabă undeva unde puteam avea intimitate.

  De ce, Doamne? am strigat eu. M-am rugat şi Ţi-am cerut să îmi arăţi bunătatea şi mila Ta. Aşa îţi arăţi Tu dragostea? Vrăjmaşul dorea să îmi surzească urechile şi să nu mai aud acel glas blând şi dulce: Da, aşa o arăt, copilul Meu. Deschide ochii şi priveşte.

  Apoi, deşi îmi şiroiau lacrimile, simţeam că sufletul meu dă pe dinafară de laudă. „Lăudat fie Domnul, El este vrednic de toată lauda.” Am simţim calm şi pace. Ai dreptate, Doamne, am răspuns eu. Întreaga echipă de management s-a strâns în jurul meu, luând presiunea asupra lor, ducând lupta în locul meu. În mod instinctiv au venit să îşi arate susţinerea, deşi nu ştiau ce se întâmplă. Când am intrat înăuntru, managera mea mi-a spus că fie voi fi suspendată, fie mi se va desface contractul de muncă în loc să primesc o scrisoare de avertizare. Nici chiar această veste nu mi-a putut răpi calmul interior. Eu slujesc Dumnezeului Celui Atotputernic, care mă iubeşte. El niciodată nu mă va părăsi.

  În momentul în care scriu aceste rânduri, încă nu ştiu verdictul final, dar sunt încrezătoare că Dumnezeu îmi va purta de grijă. Şi tu ai această asigurare. Bunătatea plină de iubire pe care Dumnezeu a arătat-o faţă de împăratul David este aceeaşi bunătate plină de iubire pe care El o are faţă de mine şi de tine.


  Aminata Coote

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...