Muzică pentru suflet

  Lăudaţi pe Domnul, toate neamurile, lăudaţi-L, toate popoarele! – Psalmii 117:1

  Lăudaţi pe Domnul! – Psalmii 48:14

  Călătorind din biserică în biserică în statul nostru, împreună cu soţul meu, pastor, am văzut mai multe stiluri de închinare. Unele servicii de închinare în biserică sunt mai tradiţionale, iar altele sunt mai contemporane. La unele servicii de închinare cântăm imnuri vechi, bine cunoscute, în timp ce la altele se cântă melodii de laudă mai noi. Eu mă simt foarte binecuvântată deoarece îmi plac imnurile din ambele categorii.

  Sunt foarte recunoscătoare pentru artiştii de muzică sacră care scriu imnuri de laudă pentru Dumnezeu şi nu despre El. Ani de zile am cântat despre Dumnezeu, dar mult prea rar I-am cântat direct Lui. Sunt binecuvântată de cuvintele Scripturii care sunt puse în melodii. Îi laud pe Dumnezeu pentru bărbaţii şi femeile care scriu cântece sacre şi îşi înalţă glasul către Dumnezeu în semn de apreciere pentru cine este El şi pentru toate lucrurile minunate pe care le-a făcut pentru noi – să nu mai amintim de tot ceea ce face El în vieţile noastre în fiecare zi. Sunt recunoscătoare că au ales să îşi folosească talentul pentru Domnul! Nu este uimitor cât de multe cântece pot fi compuse folosind doar cele câteva clape ale pianului?

  Deoarece harul este un cuvânt pe care îl regăsim adesea în cântecele de laudă contemporane, uneori credem că este un termen nou şi nu îl putem găsi în imnurile mai vechi. Totuşi, am redescoperit că unele din imnurile mai vechi înalţă harul lui Dumnezeu. Următoarea dată când cânţi, concentrează-te cu adevărat asupra versurilor imnului şi cântă din toată inima. Chiar dacă nu poţi cânta, citeşte cuvintele şi concentrează-te pe semnificaţia lor.

  Îi sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu că El ne-a creat cu urechi pentru a putea auzi muzica şi cu voci pentru a putea cânta! întotdeauna am un imn care îmi vine în minte. Preocuparea mea din ultima vreme este că îmi pierd vocea şi nu mai pot să cânt. Ştiu cum mă simt când sunt răcită şi îmi pierd vocea încât nu mai pot cânta. Ani de zile am condus serviciile de închinare prin cântec şi încă o mai fac uneori, aşa că mi-ar fi foarte dor de astfel de ocazii dacă nu aş mai putea cânta. De asemenea, mi-a plăcut să cânt foarte mult în duet, împreună cu soţul meu, şi să particip la cor. Vreau să îmi folosesc vocea în fiecare zi pentru a-L înălţa pe Isus şi Dumnezeirea. David a scris mulţi psalmi în care ne îndeamnă să ne înălţăm glasul în cântec.

  Aş vrea să te încurajez să citeşti versetele de laudă din Psalmi şi chiar din Apocalipsa! Acestea sunt muzică pentru suflet.

  Nu uita, lui Dumnezeu îi plac laudele noastre, deci să continuăm să ne folosim vocile pentru El!


  Louise Driver

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...