Muzică pentru suflet

  Lăudaţi pe Domnul, toate neamurile, lăudaţi-L, toate popoarele! – Psalmii 117:1

  Lăudaţi pe Domnul! – Psalmii 48:14

  Călătorind din biserică în biserică în statul nostru, împreună cu soţul meu, pastor, am văzut mai multe stiluri de închinare. Unele servicii de închinare în biserică sunt mai tradiţionale, iar altele sunt mai contemporane. La unele servicii de închinare cântăm imnuri vechi, bine cunoscute, în timp ce la altele se cântă melodii de laudă mai noi. Eu mă simt foarte binecuvântată deoarece îmi plac imnurile din ambele categorii.

  Sunt foarte recunoscătoare pentru artiştii de muzică sacră care scriu imnuri de laudă pentru Dumnezeu şi nu despre El. Ani de zile am cântat despre Dumnezeu, dar mult prea rar I-am cântat direct Lui. Sunt binecuvântată de cuvintele Scripturii care sunt puse în melodii. Îi laud pe Dumnezeu pentru bărbaţii şi femeile care scriu cântece sacre şi îşi înalţă glasul către Dumnezeu în semn de apreciere pentru cine este El şi pentru toate lucrurile minunate pe care le-a făcut pentru noi – să nu mai amintim de tot ceea ce face El în vieţile noastre în fiecare zi. Sunt recunoscătoare că au ales să îşi folosească talentul pentru Domnul! Nu este uimitor cât de multe cântece pot fi compuse folosind doar cele câteva clape ale pianului?

  Deoarece harul este un cuvânt pe care îl regăsim adesea în cântecele de laudă contemporane, uneori credem că este un termen nou şi nu îl putem găsi în imnurile mai vechi. Totuşi, am redescoperit că unele din imnurile mai vechi înalţă harul lui Dumnezeu. Următoarea dată când cânţi, concentrează-te cu adevărat asupra versurilor imnului şi cântă din toată inima. Chiar dacă nu poţi cânta, citeşte cuvintele şi concentrează-te pe semnificaţia lor.

  Îi sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu că El ne-a creat cu urechi pentru a putea auzi muzica şi cu voci pentru a putea cânta! întotdeauna am un imn care îmi vine în minte. Preocuparea mea din ultima vreme este că îmi pierd vocea şi nu mai pot să cânt. Ştiu cum mă simt când sunt răcită şi îmi pierd vocea încât nu mai pot cânta. Ani de zile am condus serviciile de închinare prin cântec şi încă o mai fac uneori, aşa că mi-ar fi foarte dor de astfel de ocazii dacă nu aş mai putea cânta. De asemenea, mi-a plăcut să cânt foarte mult în duet, împreună cu soţul meu, şi să particip la cor. Vreau să îmi folosesc vocea în fiecare zi pentru a-L înălţa pe Isus şi Dumnezeirea. David a scris mulţi psalmi în care ne îndeamnă să ne înălţăm glasul în cântec.

  Aş vrea să te încurajez să citeşti versetele de laudă din Psalmi şi chiar din Apocalipsa! Acestea sunt muzică pentru suflet.

  Nu uita, lui Dumnezeu îi plac laudele noastre, deci să continuăm să ne folosim vocile pentru El!


  Louise Driver

  Muzică pentru suflet - 2019. Am redescoperit că unele din imnurile mai vechi înalţă harul lui Dumnezeu. Următoarea dată când cânţi, concentrează-te cu adevărat asupra versurilor imnului şi cântă din toată inima. Chiar dacă nu poţi cânta, citeşte cuvintele şi concentrează-te pe semnificaţia lor.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...