Cum să scapi de simțământul de vină

  Ei au zis atunci unul către altul: „Da, am fost vinovaţi faţă de fratele nostru, căci am văzut neliniştea sufletului lui când ne ruga, şi nu l-am ascultat! Pentru aceea vine peste noi necazul acesta.” – Geneza 42:21

  Vina este un simţământ care ne poate autodistruge şi care ne încătuşează fizic şi mental. Când ne simţim vinovaţi, cădem victime ale fricii, anxietăţii şi durerii. A fost o vreme când m-am simţit vinovată pentru ceva şi acest lucru îmi răpea pacea. Nu am vorbit cu nimeni despre acest lucru, deoarece credeam că treptat îmi voi da seama cum să scap de acel simţământ. Dar lucrurile nu au stat aşa. Din păcate, durerea era tot mai intensă. Totuşi, într-o zi, totul a început să se schimbe. Parcă mi s-au deschis ochii după ce am urmărit două filme. Primul, Love Happens, relatează povestea unui bărbat care se simţea vinovat de moartea soţiei lui într-un accident de maşină. Celălalt film se numea Love and Other Impossible Pursuits. Acest film vorbeşte despre drama unei mame care se simţea vinovată de moartea bebeluşului ei. În fiecare din cele două filme, personajul principal nu putea să poarte greutatea adusă de simţămintele de vină. De aceea au început să devină ursuze, nici măcar nu mai zâmbeau. M-am regăsit pe mine în cele două poveşti, deoarece şi eu simţeam vina pentru moartea unei persoane dragi. Mă simţeam vinovată de moartea mamei mele.

  Când mama mea a murit, eu eram cu ea în spital. Ea a încetat din viaţă în timp ce eu moţăiam. Aveam constant simţământul că, dacă nu aş fi aţipit, poate aş fi avut timp să chem un medic. Timp de doi ani lungi am suferit în tăcere de fiecare dată când mă gândeam la acest lucru.

  Totuşi, în ambele filme, personajele au reuşit să se elibereze de vină atunci când au simţit nevoia de a vorbi cu cineva şi au împărtăşit durerea pe care o simţeau. La fel am făcut şi eu. Am vorbit cu Dumnezeu şi mi-am deschis inima înaintea Lui în lacrimi. Asta a făcut diferenţa! Mi-am dat seama că nu eu eram responsabilă de moartea mamei mele. Ea ar fi murit indiferent cine ar fi fost lângă ea. Tot ar fi încetat din viaţă în linişte, în somn, fără mult zgomot. Ea a murit deoarece Dumnezeu a înţeles că aşa era mai bine pentru ea.

  Nu ştiu care este vina care te încătuşează pe tine astăzi, dar ştiu că trebuie să scapi de acest rău. Deschide-ţi inima înaintea Domnului. Strigă. Spune-I tot ce produce durere inimii tale. Permite-I să te elibereze de această povară şi să poţi trăi liberă. Fără vină. Şi fără teamă.


  Carmen Virginia dos Santos Paulo

  Cum să scapi de simțământul de vină - 2019. Nu ştiu care este vina care te încătuşează pe tine astăzi, dar ştiu că trebuie să scapi de acest rău. Deschide-ţi inima înaintea Domnului. Strigă. Spune-I tot ce produce durere inimii tale. Permite-I să te elibereze de această povară şi să poţi trăi liberă. Fără vină. Şi fără teamă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...