Portmoneul pierdut

  În mijlocul strâmtorării am chemat pe Domnul; Domnul m-a ascultat şi m-a scos la larg.” – Psalmii 118:5

  Sosise şi marea zi pentru sora mea mai mică, ziua în care absolvea cursurile Universităţii de Medicină din Buffalo, New York. Întreaga familie era entuziasmată, aşa că am planificat o excursie la Buffalo. Familia din Florida a hotărât să ne întâlnim la casa fratelui meu din Atlanta şi de acolo să mergem cu toţii cu maşinile în coloană până la Buffalo. Era o călătorie lungă şi dificilă, eu având doi copii mici şi un bebeluş (mai mic de un an). Deoarece soţul meu era la volan, eu eram responsabilă de copii şi, de asemenea, şi de banii pentru călătorie.

  Am oprit la un restaurant din Cleveland, Ohio, pentru prânz. Ne-am aşezat cu toţii la masă, inclusiv copiii, şi am comandat ceva de mâncare. Apoi, după ce toţi erau sătui şi deja curaţi, am pornit din nou la drum. Când am ajuns în Buffalo am oprit la o benzinărie şi soţul meu mi-a cerut bani. Când am vrut să scot portmo-neul, mi-am dat seama că lipsea. Am căutat frenetic peste tot în maşină, dar… nici urmă de portmoneu. Apoi mi-am dat seama de crunta realitate: restaurantul din Ohio, care acum era la sute de kilometri depărtare. Îmi amintesc că am plătit nota, apoi am pus portmoneul lângă masă şi i-am pregătit pe copii să pornim din nou la drum. Deoarece la acea vreme nu erau telefoane mobile nu am putut să sun la restaurant de îndată, ci abia după ce am ajuns la casa surorii mele. Tot ce puteam face era să mă rog ca portmoneul să fie tot în restaurant, cu banii în el.

  Când în cele din urmă am reuşit să sun, mi-a răspuns managerul restaurantului. „Da”, a spus el, „una dintre chelneriţe l-a găsit lângă masă.” Mi-a tresăltat inima de bucurie şi tot ce am putut spune a fost: „Îţi mulţumesc, Isus! Îţi mulţumesc, Isus!”

  Dar oare mai erau în portmoneu toţi banii, cardul şi toate lucrurile în poşetă? Managerul a refuzat să verifice conţinutul portmoneului, dar a promis că îl va păstra până va veni cineva cu o carte de identitate să îl ia. Acum ce puteam face? Dar Dumnezeu se gândise deja la tot. Unul din fraţii mei a spus că avea un prieten care locuia foarte aproape de restaurant. Managerul a spus că poate veni să ia el portmoneul. Prietenul fratelui meu a mers după el şi apoi l-a trimis prin FedEx. Ziua următoare aveam deja portmoneul în mână. Nu dispăruse nimic. Dumnezeu a permis ca portmoneul să fie găsit de persoana potrivită. El a avut pe cineva în acea zonă exact în acel moment.

  Ce Dumnezeu minunat, care a auzit şi a răspuns chemării mele în vreme de nevoie!

  El aude. fiecare rugăciune înălţată în vreme de nevoie.


  Dorett Alleyne

  Portmoneul pierdut - 2019. Prietenul fratelui meu a mers după el şi apoi l-a trimis prin curier. Ziua următoare aveam deja portmoneul în mână. Nu dispăruse nimic. Dumnezeu a permis ca portmoneul să fie găsit de persoana potrivită. El a avut pe cineva în acea zonă exact în acel moment. Ce Dumnezeu minunat, care a auzit şi a răspuns chemării mele în vreme de nevoie!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...