Ajutorul rugăciunii în viața de zi cu zi

  Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  În urmă cu mulţi ani, întreaga familie am hotărât să mergem să ne vizităm părinţii în perioada sărbătorilor. Am călătorit cu mijloace de transport în comun, împreună cu mulţi oameni. Când aproape am ajuns la jumătatea drumului, treceam printr-o pădure când, dintr-odată, au apărut în faţa noastră doi bărbaţi înarmaţi, blocând maşina şi astfel obligându-ne să oprim. Cu toţii eram speriaţi, deoarece arătau foarte suspect.

  Ni s-a spus să coborâm din vehicul şi să lăsăm acolo tot ce aveam. Bărbaţii au urcat în autobuz şi ne-au luat banii şi multe alte lucruri. În toată această aglomeraţie, inima mea bătea atât de tare din cauza turnurii pe care au luat-o evenimentele. L-am recunoscut pe unul dintre bărbaţi şi atunci am spus cu glas tare: „Cred că te ştiu de undeva.” De îndată mi-au poruncit să merg în tufişurile de pe margine pentru a mă omorî. Ştia că, dacă aş fi rămas în viaţă, aş fi mers la poliţie şi aş fi raportat tot ce văzusem, iar el ar fi fost prins. Am refuzat să merg în direcţia în care mi-a arătat, dar m-au obligat. Fiica noastră, care la acea vreme avea doar zece ani, era foarte speriată; a început să se roage în inima ei. I-a spus lui Dumnezeu că, dacă ne va salva vieţile, întotdeauna vom da mărturie de harul şi dragostea Sa. A mai promis că întotdeauna va cânta pentru El peste tot pe unde va merge (asta face şi acum). În acel vehicul era şi un pastor şi un prezbiter de la biserica locală. Totuşi, amândoi au fost atât de speriaţi încât au uitat să se roage.

  Niciunul dintre noi nu a mai spus nimic cât timp bărbaţii aceia au fost cu noi. Apoi Dumnezeu a făcut o minune. Fiind foarte ocupaţi şi grăbiţi să caute prin bagajele oamenilor, au uitat de mine! După opt minute lungi, au plecat în grabă, făcându-se nevăzuţi. Eram îngroziţi, dar ne-am întors în autobuz şi ne-am continuat călătoria – lăudându-L pe Dumnezeu pentru ce făcuse. Toţi au început să spună că au văzut-o pe fiica noastră rugându-se. Cu adevărat, Dumnezeu a răspuns rugăciunii ei. El i-a alungat pe bărbaţii aceia, ca să nu ne facă rău.

  Dumnezeu este întotdeauna acolo, indiferent de probleme. El nu doreşte ca noi să suferim. Cu siguranţă că avem probleme în viaţă, dar rugăciunea ne ajută foarte mult. Poate ne simţim prea lipsiţi de importanţă pentru a face ceva care să aducă o schimbare pozitivă. Dar alături de Dumnezeu, nu suntem lipsiţi de importantă. Să păşim înainte cu rugăciune şi să avem credinţă. Acest lucru ne poate salva viaţa.


  Debbie Maloba

  Ajutorul rugăciunii în viața de zi cu zi - 2019. Dumnezeu este întotdeauna acolo, indiferent de probleme. El nu doreşte ca noi să suferim. Cu siguranţă că avem probleme în viaţă, dar rugăciunea ne ajută foarte mult. Poate ne simţim prea lipsiţi de importanţă pentru a face ceva care să aducă o schimbare pozitivă. Dar alături de Dumnezeu, nu suntem lipsiţi de importantă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...