Ajutorul rugăciunii în viața de zi cu zi

  Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  În urmă cu mulţi ani, întreaga familie am hotărât să mergem să ne vizităm părinţii în perioada sărbătorilor. Am călătorit cu mijloace de transport în comun, împreună cu mulţi oameni. Când aproape am ajuns la jumătatea drumului, treceam printr-o pădure când, dintr-odată, au apărut în faţa noastră doi bărbaţi înarmaţi, blocând maşina şi astfel obligându-ne să oprim. Cu toţii eram speriaţi, deoarece arătau foarte suspect.

  Ni s-a spus să coborâm din vehicul şi să lăsăm acolo tot ce aveam. Bărbaţii au urcat în autobuz şi ne-au luat banii şi multe alte lucruri. În toată această aglomeraţie, inima mea bătea atât de tare din cauza turnurii pe care au luat-o evenimentele. L-am recunoscut pe unul dintre bărbaţi şi atunci am spus cu glas tare: „Cred că te ştiu de undeva.” De îndată mi-au poruncit să merg în tufişurile de pe margine pentru a mă omorî. Ştia că, dacă aş fi rămas în viaţă, aş fi mers la poliţie şi aş fi raportat tot ce văzusem, iar el ar fi fost prins. Am refuzat să merg în direcţia în care mi-a arătat, dar m-au obligat. Fiica noastră, care la acea vreme avea doar zece ani, era foarte speriată; a început să se roage în inima ei. I-a spus lui Dumnezeu că, dacă ne va salva vieţile, întotdeauna vom da mărturie de harul şi dragostea Sa. A mai promis că întotdeauna va cânta pentru El peste tot pe unde va merge (asta face şi acum). În acel vehicul era şi un pastor şi un prezbiter de la biserica locală. Totuşi, amândoi au fost atât de speriaţi încât au uitat să se roage.

  Niciunul dintre noi nu a mai spus nimic cât timp bărbaţii aceia au fost cu noi. Apoi Dumnezeu a făcut o minune. Fiind foarte ocupaţi şi grăbiţi să caute prin bagajele oamenilor, au uitat de mine! După opt minute lungi, au plecat în grabă, făcându-se nevăzuţi. Eram îngroziţi, dar ne-am întors în autobuz şi ne-am continuat călătoria – lăudându-L pe Dumnezeu pentru ce făcuse. Toţi au început să spună că au văzut-o pe fiica noastră rugându-se. Cu adevărat, Dumnezeu a răspuns rugăciunii ei. El i-a alungat pe bărbaţii aceia, ca să nu ne facă rău.

  Dumnezeu este întotdeauna acolo, indiferent de probleme. El nu doreşte ca noi să suferim. Cu siguranţă că avem probleme în viaţă, dar rugăciunea ne ajută foarte mult. Poate ne simţim prea lipsiţi de importanţă pentru a face ceva care să aducă o schimbare pozitivă. Dar alături de Dumnezeu, nu suntem lipsiţi de importantă. Să păşim înainte cu rugăciune şi să avem credinţă. Acest lucru ne poate salva viaţa.


  Debbie Maloba

  Ajutorul rugăciunii în viața de zi cu zi - 2019. Dumnezeu este întotdeauna acolo, indiferent de probleme. El nu doreşte ca noi să suferim. Cu siguranţă că avem probleme în viaţă, dar rugăciunea ne ajută foarte mult. Poate ne simţim prea lipsiţi de importanţă pentru a face ceva care să aducă o schimbare pozitivă. Dar alături de Dumnezeu, nu suntem lipsiţi de importantă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...