„Licăriri ale glorioasei dimineți”

  Şi lumina lunii va fi ca lumina soarelui, iar lumina soarelui va fi de şapte ori mai mare (ca lumina a şapte zile), când va lega Domnul vână-tăile poporului Său şi va tămădui rana loviturilor lui. – Isaia 30:26

  Urmăream îngrozită ştirile care îmi aminteau de o tragedie asemănătoare din viaţa mea. Am ripostat cu o putere care putea veni doar de la Dumnezeu atunci când răufăcătorul m-a eliberat, tocmai când credeam că pierdusem lupta. Fiind raportate şi alte infracţiuni din acea zi, printre care şi încercarea de răpire a unui copil de către doi adolescenţi, eram foarte îngrijorată de numărul tot mai mare de aşa-zise „infracţiuni ale adulţilor” printre tinerii infractori. În acea zi nu a fost nicio ştire bună. Mamele plângeau şi taţii ameninţau. Copiii se ascundeau in vizuinile de vulpe create de focul armelor folosite pentru a le distruge familiile. Din când în când, îşi scoteau capul din pământ pentru a rosti cuvinte pline de amărăciune împotriva celor care le tulburaseră viaţa. Am plâns pentru copilăria lor pierdută, pentru lipsa bucuriei şi absenţa luminii.

  Noaptea întunecată a cuprins lumea. Întunericul devine tot mai des pe măsură ce cruzimea omului se răspândeşte tot mai mult. Aşa cum spunea şi Pavel: „Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori… nemulţumitori… neiubitori de bine” (2 Timotei 3:2,3). Pavel face referire la timpul de întuneric spiritual ca fiind nişte „vremuri grele” (vers. 1).

  În contrast, am privit pe fereastra mea din sufrageria de la etajul opt, spre soarele care răsărea – îţi tăia răsuflarea. Am stat ca vrăjită, privind la razele aurii care se răspândeau pe cer, împrăştiind întunericul nopţii. Nu eram singura observatoare care priveam încântată. Păsările îşi cântau frumoasele lor melodii de laudă. Atunci mi-am amintit de cântecul alinător scris de S.J. Graham: „Gleams of the Golden Morning” (n.tr. Licăriri ale glorioasei dimineţi). Versurile cântecului descriu venirea lui Isus, care Se va întoarce pentru a-i lua pe „copiii credincioşi şi fericiţi” în casa lor cerească. Refrenul acestui cântec spune astfel: „O, vedem licăririle glorioasei dimineţi.”

  În acea dimineaţă devreme, m-am alăturat păsărilor în cântec, cerând făgăduinţa apropiatei reveniri a lui Hristos. În cer va dispărea orice amintire negativă. Nu vor mai fi vizuini de vulpe, răpiri, nu va mai fi moarte şi plânset. Da, noaptea acestei lumi pline de întunecime se va sfârşi în curând.

  Deja pot să văd razele luminoase ale răsăritului. Tu le vezi?


  Sonia Kennedy-Brown

  „Licăriri ale glorioasei dimineți” - 2019. Am privit pe fereastra mea din sufrageria de la etajul opt, spre soarele care răsărea - îţi tăia răsuflarea. Am stat ca vrăjită, privind la razele aurii care se răspândeau pe cer, împrăştiind întunericul nopţii. Nu eram singura observatoare care priveam încântată. Păsările îşi cântau frumoasele lor melodii de laudă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...