„Licăriri ale glorioasei dimineți”

  Şi lumina lunii va fi ca lumina soarelui, iar lumina soarelui va fi de şapte ori mai mare (ca lumina a şapte zile), când va lega Domnul vână-tăile poporului Său şi va tămădui rana loviturilor lui. – Isaia 30:26

  Urmăream îngrozită ştirile care îmi aminteau de o tragedie asemănătoare din viaţa mea. Am ripostat cu o putere care putea veni doar de la Dumnezeu atunci când răufăcătorul m-a eliberat, tocmai când credeam că pierdusem lupta. Fiind raportate şi alte infracţiuni din acea zi, printre care şi încercarea de răpire a unui copil de către doi adolescenţi, eram foarte îngrijorată de numărul tot mai mare de aşa-zise „infracţiuni ale adulţilor” printre tinerii infractori. În acea zi nu a fost nicio ştire bună. Mamele plângeau şi taţii ameninţau. Copiii se ascundeau in vizuinile de vulpe create de focul armelor folosite pentru a le distruge familiile. Din când în când, îşi scoteau capul din pământ pentru a rosti cuvinte pline de amărăciune împotriva celor care le tulburaseră viaţa. Am plâns pentru copilăria lor pierdută, pentru lipsa bucuriei şi absenţa luminii.

  Noaptea întunecată a cuprins lumea. Întunericul devine tot mai des pe măsură ce cruzimea omului se răspândeşte tot mai mult. Aşa cum spunea şi Pavel: „Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori… nemulţumitori… neiubitori de bine” (2 Timotei 3:2,3). Pavel face referire la timpul de întuneric spiritual ca fiind nişte „vremuri grele” (vers. 1).

  În contrast, am privit pe fereastra mea din sufrageria de la etajul opt, spre soarele care răsărea – îţi tăia răsuflarea. Am stat ca vrăjită, privind la razele aurii care se răspândeau pe cer, împrăştiind întunericul nopţii. Nu eram singura observatoare care priveam încântată. Păsările îşi cântau frumoasele lor melodii de laudă. Atunci mi-am amintit de cântecul alinător scris de S.J. Graham: „Gleams of the Golden Morning” (n.tr. Licăriri ale glorioasei dimineţi). Versurile cântecului descriu venirea lui Isus, care Se va întoarce pentru a-i lua pe „copiii credincioşi şi fericiţi” în casa lor cerească. Refrenul acestui cântec spune astfel: „O, vedem licăririle glorioasei dimineţi.”

  În acea dimineaţă devreme, m-am alăturat păsărilor în cântec, cerând făgăduinţa apropiatei reveniri a lui Hristos. În cer va dispărea orice amintire negativă. Nu vor mai fi vizuini de vulpe, răpiri, nu va mai fi moarte şi plânset. Da, noaptea acestei lumi pline de întunecime se va sfârşi în curând.

  Deja pot să văd razele luminoase ale răsăritului. Tu le vezi?


  Sonia Kennedy-Brown

  „Licăriri ale glorioasei dimineți” - 2019. Am privit pe fereastra mea din sufrageria de la etajul opt, spre soarele care răsărea - îţi tăia răsuflarea. Am stat ca vrăjită, privind la razele aurii care se răspândeau pe cer, împrăştiind întunericul nopţii. Nu eram singura observatoare care priveam încântată. Păsările îşi cântau frumoasele lor melodii de laudă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...