Camera de rugăciune

  Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. – Psalmii 37:4

  Mulţi ani am locuit într-o garsonieră. Dumnezeu ne oferise acest apartament gata utilat şi simţeam că El Se îngrijeşte de toate nevoile noastre. Ne-am folosit fără probleme de acea locuinţă până ni s-a născut prima fiică. La acea vreme, noi trăiam într-o ţară străină. Ştiind că nu vom locui pentru totdeauna departe de ţara noastră natală, am început să ne facem planuri serioase pentru a ne construi o casă în ţara noastră. Eu şi soţul meu ne-am gândit foarte mult la ce fel de casă ne doream. Făcând planuri pentru casă, ne-am dat seama că amândoi ne doream un lucru important în casă, să avem o cameră specială pentru rugăciune, unde să ne putem întâlni cu toţii pentru închinarea de dimineaţă şi de seară şi închinare personală. Am făcut o schiţă a casei, am rugat pe cineva să ne facă planul casei şi am început să ne rugăm pentru acest lucru.

  Încă nu am construit acea casă, dar Dumnezeu, în dragostea Sa infinită, a răspuns dorinţei inimii noastre în mod cu totul remarcabil. Cu doar câteva săptămâni înainte să se nască a doua noastră fiică, Kristen-Sara, cei de la universitatea unde lucrăm au hotărât să ne dea o casă mai mare. Până în acel moment am locuit în mica noastră garsonieră. Când cei de la universitate au luat decizia de a ne oferi o nouă locuinţă, ei au făcut trecerea nu la un apartament cu o cameră, nici măcar cu două, ci la o casă cu trei camere!

  Când am intrat în casă, am văzut o cameră în plus care era destinată servitoarei. De îndată am ştiut că acesta era răspunsul la rugăciunea noastră: camera noastră de rugăciune. Acum, acolo ne întâlnim cu Tatăl nostru ceresc aproape în fiecare dimineaţă, după-masă şi seară, dar şi pentru rugăciune personală. Această cameră a fost martora lacrimilor transformate în bucurii şi a disperării transformate în speranţă.

  Dumnezeu a făgăduit că El ne va da „case pline de tot felul de bunuri pe care nu tu le-ai umplut, puţuri de apă săpate pe care nu tu le-ai săpat, vii şi măslini pe care nu tu i-ai sădit” (Deuteronomul 6:11) şi ne va da ceea ce ne doreşte inima.

  Ai şi tu o nevoie apăsătoare a cărei împlinire ar însemna slavă la adresa numelui lui Dumnezeu? El încă răspunde dorinţelor inimii noastre conform cu voia Sa.

  Fie ca astăzi să îţi dea pace şi siguranţă atunci când pui dorinţele inimii tale pe altarul Său, aşa cum am făcut şi noi cu camera noastră de rugăciune… pe care El ne-a dăruit-o.


  Lynn Mfuru Lukwaro

  Camera de rugăciune - 2019. Ai şi tu o nevoie apăsătoare a cărei împlinire ar însemna slavă la adresa numelui lui Dumnezeu? El încă răspunde dorinţelor inimii noastre conform cu voia Sa. Fie ca astăzi să îţi dea pace şi siguranţă atunci când pui dorinţele inimii tale pe altarul Său, aşa cum am făcut şi noi cu camera noastră de rugăciune... pe care El ne-a dăruit-o.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...