Visul lui Dumnezeu

  Domnul oştirilor a jurat şi a zis: „Da, ce am hotărât se va întâmpla, ce am pus la cale se va împlini.” – Isaia 14:24

  La sfârşitul lunii mai 2003, aveam treizeci şi doi de ani şi încă eram singură. L-am întrebat pe Dumnezeu dacă greşeam încrezându-mă în El să îmi aleagă un soţ, luând în calcul că cineva îmi spusese că nu ar trebui să îmi pun responsabilităţile pe umerii lui Dumnezeu. Dat fiind faptul că Dumnezeu deja mă călăuzise într-o decizie dificilă, când trebuia să aleg între două locuri de muncă, I-am cerut să îmi aleagă şi soţul.

  În acea noapte am avut un vis. Când m-am trezit, mi-am amintit bărbatul din visul meu. Avea păr mai lung şi creţ şi îmi zâmbea în timp ce vorbeam şi ne jucam cu doi băieţei.

  Odată cu trecerea anilor, am simţit îndemnul că Dumnezeu îmi dădea libertatea de a-mi alege un soţ. Am simţit că El dorea ca eu să ştiu că nu trebuia să mă îngrijorez, deoarece, la timpul stabilit de El, avea să mă pună exact în locul în care trebuia să fiu pentru a-l întâlni pe viitorul meu soţ.

  Au trecut mulţi ani de atunci. Decizia de a continua să aştept îmi aparţine. Multe persoane dragi mie m-au sfătuit să uit de impresiile de demult din visul meu care a venit în urma rugăciunii. „Timpul trece”, îmi reamintesc ei constant. Totuşi, eu doresc să continui să îmi petrec timpul cu Dumnezeu şi să Îi cunosc glasul.

  Astăzi, cât încă aştept, vreau să te încurajez şi pe tine să aştepţi făgăduinţele pe care ţi le-a făcut Dumnezeu. Chiar dacă vor trece decenii, nu încerca să îl ajuţi pe Dumnezeu şi să alergi înaintea Lui.

  Asta a făcut Avraam când nu a primit fiul promis pe cât de repede se aştepta el. Totuşi, faptul că Agar, slujitoarea Sarei, i-a dăruit un fiu sau faptul că s-a gândit să îl adopte pe Eliezer, toate acestea nu puteau împlini făgăduinţa făcută de Dumnezeu de a-i dărui un fiu. Dumnezeu i-a promis Sarei că ea va naşte un fiu, chiar dacă acest lucru era imposibil din punct de vedere raţional şi biologic. La timpul stabilit de Dumnezeu, fiul avea să se nască. Aşa a fost. Această relatare îmi aminteşte că prea adesea, atunci când încercăm să îl „ajutăm” pe Dumnezeu, rezultatul aduce catastrofă!

  Promit să scriu cândva finalul poveştii mele. Totuşi, astăzi aş vrea să te încurajez să te agăţi prin credinţă de promisiunile pe care ţi le-a făcut Dumnezeu. Aşteaptă cu răbdare împlinirea lor — chiar dacă va trebui să aştepţi ani de zile. La timpul stabilit de Dumnezeu şi pe calea aleasă de El, „fiul făgăduinţei” va veni, al tău şi al meu. Nu pentru că am merita, ci pentru că Dumnezeu este Cel care a făgăduit!


  Kenia Kopitar

  Visul lui Dumnezeu - 2019. Astăzi aş vrea să te încurajez să te agăţi prin credinţă de promisiunile pe care ţi le-a făcut Dumnezeu. Aşteaptă cu răbdare împlinirea lor — chiar dacă va trebui să aştepţi ani de zile. La timpul stabilit de Dumnezeu, „fiul făgăduinţei” va veni, al tău şi al meu. Nu pentru că am merita, ci pentru că Dumnezeu este Cel care a făgăduit!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...