Visul lui Dumnezeu

  Domnul oştirilor a jurat şi a zis: „Da, ce am hotărât se va întâmpla, ce am pus la cale se va împlini.” – Isaia 14:24

  La sfârşitul lunii mai 2003, aveam treizeci şi doi de ani şi încă eram singură. L-am întrebat pe Dumnezeu dacă greşeam încrezându-mă în El să îmi aleagă un soţ, luând în calcul că cineva îmi spusese că nu ar trebui să îmi pun responsabilităţile pe umerii lui Dumnezeu. Dat fiind faptul că Dumnezeu deja mă călăuzise într-o decizie dificilă, când trebuia să aleg între două locuri de muncă, I-am cerut să îmi aleagă şi soţul.

  În acea noapte am avut un vis. Când m-am trezit, mi-am amintit bărbatul din visul meu. Avea păr mai lung şi creţ şi îmi zâmbea în timp ce vorbeam şi ne jucam cu doi băieţei.

  Odată cu trecerea anilor, am simţit îndemnul că Dumnezeu îmi dădea libertatea de a-mi alege un soţ. Am simţit că El dorea ca eu să ştiu că nu trebuia să mă îngrijorez, deoarece, la timpul stabilit de El, avea să mă pună exact în locul în care trebuia să fiu pentru a-l întâlni pe viitorul meu soţ.

  Au trecut mulţi ani de atunci. Decizia de a continua să aştept îmi aparţine. Multe persoane dragi mie m-au sfătuit să uit de impresiile de demult din visul meu care a venit în urma rugăciunii. „Timpul trece”, îmi reamintesc ei constant. Totuşi, eu doresc să continui să îmi petrec timpul cu Dumnezeu şi să Îi cunosc glasul.

  Astăzi, cât încă aştept, vreau să te încurajez şi pe tine să aştepţi făgăduinţele pe care ţi le-a făcut Dumnezeu. Chiar dacă vor trece decenii, nu încerca să îl ajuţi pe Dumnezeu şi să alergi înaintea Lui.

  Asta a făcut Avraam când nu a primit fiul promis pe cât de repede se aştepta el. Totuşi, faptul că Agar, slujitoarea Sarei, i-a dăruit un fiu sau faptul că s-a gândit să îl adopte pe Eliezer, toate acestea nu puteau împlini făgăduinţa făcută de Dumnezeu de a-i dărui un fiu. Dumnezeu i-a promis Sarei că ea va naşte un fiu, chiar dacă acest lucru era imposibil din punct de vedere raţional şi biologic. La timpul stabilit de Dumnezeu, fiul avea să se nască. Aşa a fost. Această relatare îmi aminteşte că prea adesea, atunci când încercăm să îl „ajutăm” pe Dumnezeu, rezultatul aduce catastrofă!

  Promit să scriu cândva finalul poveştii mele. Totuşi, astăzi aş vrea să te încurajez să te agăţi prin credinţă de promisiunile pe care ţi le-a făcut Dumnezeu. Aşteaptă cu răbdare împlinirea lor — chiar dacă va trebui să aştepţi ani de zile. La timpul stabilit de Dumnezeu şi pe calea aleasă de El, „fiul făgăduinţei” va veni, al tău şi al meu. Nu pentru că am merita, ci pentru că Dumnezeu este Cel care a făgăduit!


  Kenia Kopitar

  Visul lui Dumnezeu - 2019. Astăzi aş vrea să te încurajez să te agăţi prin credinţă de promisiunile pe care ţi le-a făcut Dumnezeu. Aşteaptă cu răbdare împlinirea lor — chiar dacă va trebui să aştepţi ani de zile. La timpul stabilit de Dumnezeu, „fiul făgăduinţei” va veni, al tău şi al meu. Nu pentru că am merita, ci pentru că Dumnezeu este Cel care a făgăduit!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...