Darul iertării

  Îngăduiţi-vă unii pe alţii… Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. – Coloseni 3:13

  Shellie Renee este primul meu născut. De felul ei este foarte ageră, bine dispusă, plină de compasiune şi directă. Shellie este o luptătoare încă din pântece, din cauza sarcinii cu complicaţii, lucru care a prezentat o provocare pentru amândouă. Ca bebeluş, Shellie a devenit tovarăşul meu de călătorie. Adoram să o privesc cum creştea pe zi ce trece.

  După ce eu şi tatăl ei am divorţat, vieţile noastre s-au schimbat, aşa cum se întâmplă după o pierdere. Timpul, atunci când îi acorzi respectul cuvenit, are felul său de a aduce vindecare. Dar totuşi, stima mea de sine scăzută şi lipsa valorii pe care o vedeam în dreptul meu nu permiteau ca timpul să treacă, aşa cum era normal. Aşa că mult prea curând am intrat într-o altă „relaţie pe hârtie”. Înainte să pun capăt acelei uniri, l-am născut pe fiul meu, Jonathan. Mă simţeam singură şi căutam metode proprii de a amorţi durerea pe care o resimţeam. Într-un sens, i-am „abandonat” pe micuţii mei cu priviri pline de durere, cu cuvinte care adesea aduceau mai multă durere decât bucurie şi mâinile mele le-au cauzat răni trupeşti în loc să le ofer îmbrăţişările pe care amândoi le meritau şi de care aveau nevoie. De-a lungul anilor şi din cauza altor pierderi emoţionale, am început să mă afund tot mai tare într-o carapace complicată. Cu durere o spun că una din consecinţele acestui lucru a fost o neîncredere tot mai mare între Shellie şi mine. Am ratat ocazii de a-mi sărbători fiica. Cu fiecare încercare eşuată de împăcare, mă simţeam tot mai afundată în ruşine, vină şi pierdere.

  David a strigat odată: „Păcatul meu stă necurmat înaintea mea” (Psalmii 51:3). Şi al meu la fel, dar Shellie m-a iertat din nou şi din nou. Ea a învăluit iertarea în încurajare, afirmare şi pace. În ultimii ani ne-am vizitat una pe cealaltă şi pe cei dragi de pe trei continente, inclusiv Africa, unde locuiesc în prezent. Amândouă am luat hotărârea să fim alături una de cealaltă. Se numeşte vindecare, restaurare şi împăcare. Când îmi întinde mâna şi inima, iertarea ei, ca un dar, îmi inundă fiinţa şi izvorăşte în promisiuni pe care ni le facem una alteia şi pe care le împlinim. A ajuns să fie autoarea a două cărţi şi vorbitor public. Ea vorbeşte în numele celor asupriţi, folosind aptitudini şi experienţe personale pentru a le învăţa pe mamele necăsătorite şi pe cei care provin dintr-un mediu disfuncţional cum să îşi schimbe viata si să aibă un viitor mai bun.

  Sunt atât de recunoscătoare! Ce frumoasă ar fi lumea aceasta dacă toţi ne-am dărui unii altora ceea ce mi-a dat Shellie – fiica mea, soră, prietenă din copilărie şi erou – darul iertării!


  Gail Masondo

  Darul iertării - 2019. Amândouă am luat hotărârea să fim alături una de cealaltă. Se numeşte vindecare, restaurare şi împăcare. Când îmi întinde mâna şi inima, iertarea ei, ca un dar, îmi inundă fiinţa şi izvorăşte în promisiuni pe care ni le facem una alteia şi pe care le împlinim.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...