Mama

  Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” – Proverbele 31:28,29

  Îmi place foarte mult să scriu şi să creez felicitări pentru cei dragi. Strâng reviste care mi se par interesante, hârtii de diverse texturi şi culori, decupaje din ziare, tot ce îmi poate fi de folos pentru diverse ocazii: ziua mamei, ziua tatălui, zile de naştere, botezuri, ziua îndrăgostiţilor, festivităţi de absolvire, sărbători quinceanera (o sărbătoare specială pentru ziua când o fată împlineşte cincisprezece ani), logodne, nunţi şi aniversări.

  Îmi amintesc o ocazie când am avut atâtea angajamente, încât nu aveam timp nici să iau o pauză pentru a reflecta şi a scrie cu calm, aşa cum îmi place. La urma urmei, fiecare mesaj de pe fiecare felicitare este unic, special şi personalizat. De asemenea, am observat că toată lumea din casă era trează. Trebuia să îmi termin felicitările. Am citit, am recitit şi am terminat felicitarea exact la timp pentru a putea împărtăşi momentele speciale în acea zi.

  Îmi mai amintesc când, de ziua mamei, mama mea a fost foarte mişcată de cuvintele pe care i le-am scris pe felicitare! Aş vrea să împărtăşesc cu toate mamele care citesc devotionalul de astăzi mesajul pe care i l-am scris mamei mele în urmă cu mult timp. Iată ce i-am scris:

  „Cuvântul mamă. Întotdeauna a fost sinonim cu dragostea şi dăruirea. Timp de nouă luni, mama îşi donează trupul ca să fie cuib temporar plin de căldură, afecţiune şi oferă hrană copilului care creşte – toate acestea fără a cere chirie. Apoi vine durerea intensă şi ascuţită a naşterii copilaşului din pântece, intrarea în lume. Acum trebuie să protejeze, să hrănească, să înveţe şi să iubească acel copilaş. Dragostea ei nu poate uita de copil nici măcar pentru un minut. Dragostea ei nu pierde nicio ocazie de a arăta afecţiune, de a asculta şi de a-şi sfătui copilul. Dragostea ei aşteaptă cu răbdare să vadă ce va aduce viitorul pentru copiii ei. Şi în această aşteptare, ea face tot posibilul să folosească cu înţelepciune timpul pe care îl mai are cu ei.”

  Fie că eşti mamă biologică, mamă spirituală sau ambele, mă rog ca astăzi să fie o zi plină de dragostea lui Dumnezeu şi să aibă o semnificaţie specială pentru tine, pentru copiii tăi şi familia ta.


  Ellen Diniz de Andrade

  Mama - 2019. Dragostea ei nu pierde nicio ocazie de a arăta afecţiune, de a asculta şi de a-şi sfătui copilul. Dragostea ei aşteaptă cu răbdare să vadă ce va aduce viitorul pentru copiii ei. Şi în această aşteptare, ea face tot posibilul să folosească cu înţelepciune timpul pe care îl mai are cu ei.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).