Mama

  Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” – Proverbele 31:28,29

  Îmi place foarte mult să scriu şi să creez felicitări pentru cei dragi. Strâng reviste care mi se par interesante, hârtii de diverse texturi şi culori, decupaje din ziare, tot ce îmi poate fi de folos pentru diverse ocazii: ziua mamei, ziua tatălui, zile de naştere, botezuri, ziua îndrăgostiţilor, festivităţi de absolvire, sărbători quinceanera (o sărbătoare specială pentru ziua când o fată împlineşte cincisprezece ani), logodne, nunţi şi aniversări.

  Îmi amintesc o ocazie când am avut atâtea angajamente, încât nu aveam timp nici să iau o pauză pentru a reflecta şi a scrie cu calm, aşa cum îmi place. La urma urmei, fiecare mesaj de pe fiecare felicitare este unic, special şi personalizat. De asemenea, am observat că toată lumea din casă era trează. Trebuia să îmi termin felicitările. Am citit, am recitit şi am terminat felicitarea exact la timp pentru a putea împărtăşi momentele speciale în acea zi.

  Îmi mai amintesc când, de ziua mamei, mama mea a fost foarte mişcată de cuvintele pe care i le-am scris pe felicitare! Aş vrea să împărtăşesc cu toate mamele care citesc devotionalul de astăzi mesajul pe care i l-am scris mamei mele în urmă cu mult timp. Iată ce i-am scris:

  „Cuvântul mamă. Întotdeauna a fost sinonim cu dragostea şi dăruirea. Timp de nouă luni, mama îşi donează trupul ca să fie cuib temporar plin de căldură, afecţiune şi oferă hrană copilului care creşte – toate acestea fără a cere chirie. Apoi vine durerea intensă şi ascuţită a naşterii copilaşului din pântece, intrarea în lume. Acum trebuie să protejeze, să hrănească, să înveţe şi să iubească acel copilaş. Dragostea ei nu poate uita de copil nici măcar pentru un minut. Dragostea ei nu pierde nicio ocazie de a arăta afecţiune, de a asculta şi de a-şi sfătui copilul. Dragostea ei aşteaptă cu răbdare să vadă ce va aduce viitorul pentru copiii ei. Şi în această aşteptare, ea face tot posibilul să folosească cu înţelepciune timpul pe care îl mai are cu ei.”

  Fie că eşti mamă biologică, mamă spirituală sau ambele, mă rog ca astăzi să fie o zi plină de dragostea lui Dumnezeu şi să aibă o semnificaţie specială pentru tine, pentru copiii tăi şi familia ta.


  Ellen Diniz de Andrade

  Mama - 2019. Dragostea ei nu pierde nicio ocazie de a arăta afecţiune, de a asculta şi de a-şi sfătui copilul. Dragostea ei aşteaptă cu răbdare să vadă ce va aduce viitorul pentru copiii ei. Şi în această aşteptare, ea face tot posibilul să folosească cu înţelepciune timpul pe care îl mai are cu ei.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...