Mama

  Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” – Proverbele 31:28,29

  Îmi place foarte mult să scriu şi să creez felicitări pentru cei dragi. Strâng reviste care mi se par interesante, hârtii de diverse texturi şi culori, decupaje din ziare, tot ce îmi poate fi de folos pentru diverse ocazii: ziua mamei, ziua tatălui, zile de naştere, botezuri, ziua îndrăgostiţilor, festivităţi de absolvire, sărbători quinceanera (o sărbătoare specială pentru ziua când o fată împlineşte cincisprezece ani), logodne, nunţi şi aniversări.

  Îmi amintesc o ocazie când am avut atâtea angajamente, încât nu aveam timp nici să iau o pauză pentru a reflecta şi a scrie cu calm, aşa cum îmi place. La urma urmei, fiecare mesaj de pe fiecare felicitare este unic, special şi personalizat. De asemenea, am observat că toată lumea din casă era trează. Trebuia să îmi termin felicitările. Am citit, am recitit şi am terminat felicitarea exact la timp pentru a putea împărtăşi momentele speciale în acea zi.

  Îmi mai amintesc când, de ziua mamei, mama mea a fost foarte mişcată de cuvintele pe care i le-am scris pe felicitare! Aş vrea să împărtăşesc cu toate mamele care citesc devotionalul de astăzi mesajul pe care i l-am scris mamei mele în urmă cu mult timp. Iată ce i-am scris:

  „Cuvântul mamă. Întotdeauna a fost sinonim cu dragostea şi dăruirea. Timp de nouă luni, mama îşi donează trupul ca să fie cuib temporar plin de căldură, afecţiune şi oferă hrană copilului care creşte – toate acestea fără a cere chirie. Apoi vine durerea intensă şi ascuţită a naşterii copilaşului din pântece, intrarea în lume. Acum trebuie să protejeze, să hrănească, să înveţe şi să iubească acel copilaş. Dragostea ei nu poate uita de copil nici măcar pentru un minut. Dragostea ei nu pierde nicio ocazie de a arăta afecţiune, de a asculta şi de a-şi sfătui copilul. Dragostea ei aşteaptă cu răbdare să vadă ce va aduce viitorul pentru copiii ei. Şi în această aşteptare, ea face tot posibilul să folosească cu înţelepciune timpul pe care îl mai are cu ei.”

  Fie că eşti mamă biologică, mamă spirituală sau ambele, mă rog ca astăzi să fie o zi plină de dragostea lui Dumnezeu şi să aibă o semnificaţie specială pentru tine, pentru copiii tăi şi familia ta.


  Ellen Diniz de Andrade

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...