Garoafa galbenă

  Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. – Luca 1:37

  Un Sabat din fiecare lună este pus deoparte pentru a merge în vizită cu un grup de la biserică la un azil de bătrâni din zonă, unde susţinem un serviciu de laudă. Mulţi dintre cei pentru care acel loc este casa lor sunt membri în bisericile din zona noastră. De ziua mamei, în ultimul sfârşit de săptămână, grupul nostru a hotărât ca, la sfârşitul programului, să dăruim garoafe colorate fiecărui rezident de acolo. A fost frumos să îi privim cum zâmbesc, cum acceptă florile şi le admiră. Nimeni din grupul nostru nu a vrut să ia garoafa albă cu pete mov care rămăsese. Am luat-o eu când am luat şi cartea de cântări. În drum spre ieşire, am oprit să vorbesc cu un domn care era în scaun cu rotile. M-am aşezat lângă el pentru a-i asculta povestea lui de familie şi am pus cartea şi floarea pe măsuţa de lângă, cât timp l-am ascultat.

  Când m-am ridicat să plec, lângă cartea de cântări era o garoafa mare şi galbenă în locul garoafei mici alb cu mov. M-am uitat în jur pentru a vedea cine ar fi putut schimba floarea. Nu era nimeni prin preajmă. Indreptându-mă spre hol, am vrut să dăruiesc frumoasa garoafa galbenă mai multor doamne, dar toate au refuzat, arătân-du-mi că ele primiseră deja o garoafa.

  Păşind afară, la lumina soarelui, am observat un cuplu care stătea pe marginea trotuarului. M-am îndreptat spre ei şi i-am salutat. El era în scaunul cu rotile, iar soţia lui îl ţinea de mână. Ea a spus: „îmi plac foarte mult florile, dar când soţul meu a venit aici a trebuit să vindem casa. Acum nu mai am grădină. Când îmi vizitez soţul aici, mă bucur de toate ghivecele frumoase din preajmă.” Am întins frumoasa mea garoafa galbenă şi i-am spus că aş vrea să o primească din partea mea în cinstea zilei mamei. „Garoafele galbene dintotdeauna au fost preferatele mele”, a spus ea cu lacrimi în ochi.

  Câteva prietene au spus că aceasta a fost doar o coincidenţă. Totuşi, eu sunt convinsă că Tatăl nostru ceresc şi iubitor, căruia nimic nu îi este cu neputinţă, a făcut una din multele Lui minuni în acea zi. Nu pot explica altfel cum garoafa mea mică, albă cu pete mov s-a transformat „accidental” într-o garoafă mare şi frumoasă de culoare galbenă — nu am o altă explicaţie decât că „coincidenţa nu este altceva decât Dumnezeu care lucrează în mod anonim”. În Isaia 65:24, Dumnezeu ne făgăduieşte că „înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta”.

  Sunt sigură că, în timp ce vorbeam cu pastorul pensionar în acea zi, Dumnezeul nostru a transformat acea floare mică în ceva mai frumos, pentru ca o doamnă împovărată să poată primi floarea ei preferată.


  Beverly D. Hazzard

  Garoafa galbenă - 2019. Dumnezeu ne făgăduieşte că „înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta”. Sunt sigură că, în timp ce vorbeam cu pastorul pensionar în acea zi, Dumnezeul nostru a transformat acea floare mică în ceva mai frumos, pentru ca o doamnă împovărată să poată primi floarea ei preferată.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...