Garoafa galbenă

  Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. – Luca 1:37

  Un Sabat din fiecare lună este pus deoparte pentru a merge în vizită cu un grup de la biserică la un azil de bătrâni din zonă, unde susţinem un serviciu de laudă. Mulţi dintre cei pentru care acel loc este casa lor sunt membri în bisericile din zona noastră. De ziua mamei, în ultimul sfârşit de săptămână, grupul nostru a hotărât ca, la sfârşitul programului, să dăruim garoafe colorate fiecărui rezident de acolo. A fost frumos să îi privim cum zâmbesc, cum acceptă florile şi le admiră. Nimeni din grupul nostru nu a vrut să ia garoafa albă cu pete mov care rămăsese. Am luat-o eu când am luat şi cartea de cântări. În drum spre ieşire, am oprit să vorbesc cu un domn care era în scaun cu rotile. M-am aşezat lângă el pentru a-i asculta povestea lui de familie şi am pus cartea şi floarea pe măsuţa de lângă, cât timp l-am ascultat.

  Când m-am ridicat să plec, lângă cartea de cântări era o garoafa mare şi galbenă în locul garoafei mici alb cu mov. M-am uitat în jur pentru a vedea cine ar fi putut schimba floarea. Nu era nimeni prin preajmă. Indreptându-mă spre hol, am vrut să dăruiesc frumoasa garoafa galbenă mai multor doamne, dar toate au refuzat, arătân-du-mi că ele primiseră deja o garoafa.

  Păşind afară, la lumina soarelui, am observat un cuplu care stătea pe marginea trotuarului. M-am îndreptat spre ei şi i-am salutat. El era în scaunul cu rotile, iar soţia lui îl ţinea de mână. Ea a spus: „îmi plac foarte mult florile, dar când soţul meu a venit aici a trebuit să vindem casa. Acum nu mai am grădină. Când îmi vizitez soţul aici, mă bucur de toate ghivecele frumoase din preajmă.” Am întins frumoasa mea garoafa galbenă şi i-am spus că aş vrea să o primească din partea mea în cinstea zilei mamei. „Garoafele galbene dintotdeauna au fost preferatele mele”, a spus ea cu lacrimi în ochi.

  Câteva prietene au spus că aceasta a fost doar o coincidenţă. Totuşi, eu sunt convinsă că Tatăl nostru ceresc şi iubitor, căruia nimic nu îi este cu neputinţă, a făcut una din multele Lui minuni în acea zi. Nu pot explica altfel cum garoafa mea mică, albă cu pete mov s-a transformat „accidental” într-o garoafă mare şi frumoasă de culoare galbenă — nu am o altă explicaţie decât că „coincidenţa nu este altceva decât Dumnezeu care lucrează în mod anonim”. În Isaia 65:24, Dumnezeu ne făgăduieşte că „înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta”.

  Sunt sigură că, în timp ce vorbeam cu pastorul pensionar în acea zi, Dumnezeul nostru a transformat acea floare mică în ceva mai frumos, pentru ca o doamnă împovărată să poată primi floarea ei preferată.


  Beverly D. Hazzard

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...