O minune mecanică

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  La fel ca multe ţări din lume, Noua Zeelandă atrage mulţi turişti. În fiecare vineri, eu şi soţul meu călătorim spre Blenheim (oraş situat la patruzeci de kilometri de unde locuim noi) pentru cumpărăturile săptămânale. Deseori luăm şi persoane care stau la ocazie — majoritatea tineri care merg într-o vacanţă de lucru. Ne plac foarte mult discuţiile cu autostopiştii din Anglia, Australia, Cehia, Taiwan, Statele Unite, Canada, China, Franţa şi Germania! Dar, Iară îndoială, majoritatea sunt din Germania. Aşa că nu am fost deloc surprinşi când o tânără pe nume Sophie, care a vizitat biserica noastră într-o săptămână, ne-a spus că este din Germania.

  Într-o după-amiază de duminică am fost sunaţi de un frate de la biserică şi ne-a spus că Sophie avea probleme cu maşina, o maşină destul de veche pe care şi-o cumpărase pentru a călători în Noua Zeelandă. Timpul era de aur pentru Sophie, deoarece ea încă avea planuri să meargă în multe alte locuri, să facă excursii şi multe poze. Apoi planificase să vândă maşina înainte să îi expire viza, în doar câteva săptămâni, şi să se întoarcă acasă în Germania la data la care îşi cumpărase bilet de avion.

  Deoarece atât fiul, cât şi soţul meu sunt mecanici calificaţi, Sophie a stat la noi acasă cât cei doi bărbaţi au stat cu capul sub capotă. Totuşi, când în urma rugăciunii au identificat problema, a intervenit o altă problemă: cât timp le lua până să găsească şi să cumpere piesa care trebuia înlocuită? Modelul maşinii lui Sophie nu este unul foarte des întâlnit în Noua Zeelandă. Încă rugându-se, soţul meu i-a telefonat unui prieten de-al lui care avea un parc de dezmembrări auto în Blenheim. După ce soţul meu i-a descris piesa şi seria, prietenul lui a spus: „Da, am o piesă.” Era exact piesa de care aveau nevoie şi era în apropiere de Blenheim! Cât de mult L-am lăudat pe Dumnezeu! El a ştiut de ce piesă avea nevoie Sophie pentru maşină.

  După un drum dus-întors de nouăzeci de minute şi alte zece minute pentru montarea piesei, maşina a pornit fără a mai scoate fum negru pe ţeava de eşapament.

  Nu a durat mult până Sophie a pornit din nou la drum, fericită şi mulţumită că ascultase sfatul mamei sale de a participa la biserică în Sabat, acolo, în oraşul unde era, şi în orice ţară ar fi fost în vizită. Cât de binecuvântaţi suntem să fim membrii ai marii Sale familii şi să ştim că El Se îngrijeşte de nevoile noastre individuale chiar înainte ca acestea să apară!


  Leonie Donald

  O minune mecanică - 2019. Nu a durat mult până Sophie a pornit din nou la drum, fericită şi mulţumită că ascultase sfatul mamei sale de a participa la biserică în Sabat, acolo, în oraşul unde era, şi în orice ţară ar fi fost în vizită. Cât de binecuvântaţi suntem să fim membrii ai marii Sale familii şi să ştim că El Se îngrijeşte de nevoile noastre individuale chiar înainte ca acestea să apară!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...