O minune mecanică

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  La fel ca multe ţări din lume, Noua Zeelandă atrage mulţi turişti. În fiecare vineri, eu şi soţul meu călătorim spre Blenheim (oraş situat la patruzeci de kilometri de unde locuim noi) pentru cumpărăturile săptămânale. Deseori luăm şi persoane care stau la ocazie — majoritatea tineri care merg într-o vacanţă de lucru. Ne plac foarte mult discuţiile cu autostopiştii din Anglia, Australia, Cehia, Taiwan, Statele Unite, Canada, China, Franţa şi Germania! Dar, Iară îndoială, majoritatea sunt din Germania. Aşa că nu am fost deloc surprinşi când o tânără pe nume Sophie, care a vizitat biserica noastră într-o săptămână, ne-a spus că este din Germania.

  Într-o după-amiază de duminică am fost sunaţi de un frate de la biserică şi ne-a spus că Sophie avea probleme cu maşina, o maşină destul de veche pe care şi-o cumpărase pentru a călători în Noua Zeelandă. Timpul era de aur pentru Sophie, deoarece ea încă avea planuri să meargă în multe alte locuri, să facă excursii şi multe poze. Apoi planificase să vândă maşina înainte să îi expire viza, în doar câteva săptămâni, şi să se întoarcă acasă în Germania la data la care îşi cumpărase bilet de avion.

  Deoarece atât fiul, cât şi soţul meu sunt mecanici calificaţi, Sophie a stat la noi acasă cât cei doi bărbaţi au stat cu capul sub capotă. Totuşi, când în urma rugăciunii au identificat problema, a intervenit o altă problemă: cât timp le lua până să găsească şi să cumpere piesa care trebuia înlocuită? Modelul maşinii lui Sophie nu este unul foarte des întâlnit în Noua Zeelandă. Încă rugându-se, soţul meu i-a telefonat unui prieten de-al lui care avea un parc de dezmembrări auto în Blenheim. După ce soţul meu i-a descris piesa şi seria, prietenul lui a spus: „Da, am o piesă.” Era exact piesa de care aveau nevoie şi era în apropiere de Blenheim! Cât de mult L-am lăudat pe Dumnezeu! El a ştiut de ce piesă avea nevoie Sophie pentru maşină.

  După un drum dus-întors de nouăzeci de minute şi alte zece minute pentru montarea piesei, maşina a pornit fără a mai scoate fum negru pe ţeava de eşapament.

  Nu a durat mult până Sophie a pornit din nou la drum, fericită şi mulţumită că ascultase sfatul mamei sale de a participa la biserică în Sabat, acolo, în oraşul unde era, şi în orice ţară ar fi fost în vizită. Cât de binecuvântaţi suntem să fim membrii ai marii Sale familii şi să ştim că El Se îngrijeşte de nevoile noastre individuale chiar înainte ca acestea să apară!


  Leonie Donald

  O minune mecanică - 2019. Nu a durat mult până Sophie a pornit din nou la drum, fericită şi mulţumită că ascultase sfatul mamei sale de a participa la biserică în Sabat, acolo, în oraşul unde era, şi în orice ţară ar fi fost în vizită. Cât de binecuvântaţi suntem să fim membrii ai marii Sale familii şi să ştim că El Se îngrijeşte de nevoile noastre individuale chiar înainte ca acestea să apară!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...