Relațiile cer timp

  Când am trecut Eu pe lângă tine, M-am uitat la tine şi iată că îţi venise vremea, vremea dragostelor. Atunci am întins peste tine poala hainei Mele, ţi-am acoperit goliciunea, ţi-am jurat credinţă, am făcut legământ cu tine, zice Domnul Dumnezeu, şi ai fost a Mea! – Ezechiel 16:8

  Versurile unui imn mai vechi ne îndeamnă „să ne luăm timp să devenim sfinţi”, în ritmul alert al societăţii noastre, de abia mai avem timp să ne mai liniştim. Mintea noastră lucrează şi planifică înainte de vreme, chiar şi în somn. Dar un lucru care nu poate fi grăbit este formarea unei relaţii. De fapt, orice merită să fie obţinut cere timp. Învăţăm foarte mult atunci când ne luăm timp să creştem şi să înţelegem. Adesea avem tendinţa să intrăm grăbiţi într-o relaţie de dragoste fără a ne lua timp să vedem care este voia lui Dumnezeu sau pentru a cunoaşte cealaltă persoană. Uneori, când încheiem o tranzacţie de afaceri doar cu o semnătură, nu ne luăm suficient timp să vedem ce scrie printre rânduri. Apoi, când apar probleme, ne întrebăm: Oare în ce am intrat?

  Când vine vorba să construim o relaţie cu Isus, este important să ne luăm timp să îl cunoaştem. Autorul unui imn vechi a înţeles acest lucru când a scris piesa „în grădină”. Cântecul vorbeşte despre a aştepta şi a asculta glasul Fiului lui Dumnezeu, în continuare versurile vorbesc despre plimbări, discuţii şi zăbovire.

  Când suntem îndrăgostiţi, pare că timpul se opreşte în loc. În loc să mergem cu autobuzul, trenul sau să conducem maşina până la prietenul nostru special, adesea alegem să facem o plimbare împreună, deoarece avem atât de multe de povestit. Uneori zăbovim mai mult decât ar trebui. Isus doreşte să meargă alături de noi, El nu Se grăbeşte. El vrea să mai zăbovească puţin cu noi. El vrea să ne asculte preocupările, bucuriile şi întristările. El doreşte să îşi exprime în mod repetat dragostea Lui, spunând: „Fiica Mea, astăzi vreau să te acopăr cu dragostea Mea. Eşti a Mea.” Ce părtăşie dulce putem avea cu Cel mai mare dintre toţi iubiţii dacă ne luăm timp să îl cunoaştem! Acest Iubit nu ne va părăsi. El nu va divorţa niciodată de noi. O pauză în relaţia noastră ar veni doar din partea noastră.

  Surorile mele, aţi vrea să vă alăturaţi mie şi să luaţi decizia să petreceţi timp de calitate pentru o relaţie mai bună cu Isus? încetineşte ritmul, linişteşte-te, calmează-te, relaxează-te şi fa tot ce trebuie făcut. Un alt imn, „O dragoste care nu mă va lăsa niciodată”, descrie răsplata unei prietenii strânse cu Hristos: ne putem odihni sufletele obosite în El, cu asigurarea că suntem într-o relaţie veşnică.


  Joan M. Leslie

  Relațiile cer timp - 2019. Surorile mele, aţi vrea să vă alăturaţi mie şi să luaţi decizia să petreceţi timp de calitate pentru o relaţie mai bună cu Isus? încetineşte ritmul, linişteşte-te, calmează-te, relaxează-te şi fa tot ce trebuie făcut.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...