Relațiile cer timp

  Când am trecut Eu pe lângă tine, M-am uitat la tine şi iată că îţi venise vremea, vremea dragostelor. Atunci am întins peste tine poala hainei Mele, ţi-am acoperit goliciunea, ţi-am jurat credinţă, am făcut legământ cu tine, zice Domnul Dumnezeu, şi ai fost a Mea! – Ezechiel 16:8

  Versurile unui imn mai vechi ne îndeamnă „să ne luăm timp să devenim sfinţi”, în ritmul alert al societăţii noastre, de abia mai avem timp să ne mai liniştim. Mintea noastră lucrează şi planifică înainte de vreme, chiar şi în somn. Dar un lucru care nu poate fi grăbit este formarea unei relaţii. De fapt, orice merită să fie obţinut cere timp. Învăţăm foarte mult atunci când ne luăm timp să creştem şi să înţelegem. Adesea avem tendinţa să intrăm grăbiţi într-o relaţie de dragoste fără a ne lua timp să vedem care este voia lui Dumnezeu sau pentru a cunoaşte cealaltă persoană. Uneori, când încheiem o tranzacţie de afaceri doar cu o semnătură, nu ne luăm suficient timp să vedem ce scrie printre rânduri. Apoi, când apar probleme, ne întrebăm: Oare în ce am intrat?

  Când vine vorba să construim o relaţie cu Isus, este important să ne luăm timp să îl cunoaştem. Autorul unui imn vechi a înţeles acest lucru când a scris piesa „în grădină”. Cântecul vorbeşte despre a aştepta şi a asculta glasul Fiului lui Dumnezeu, în continuare versurile vorbesc despre plimbări, discuţii şi zăbovire.

  Când suntem îndrăgostiţi, pare că timpul se opreşte în loc. În loc să mergem cu autobuzul, trenul sau să conducem maşina până la prietenul nostru special, adesea alegem să facem o plimbare împreună, deoarece avem atât de multe de povestit. Uneori zăbovim mai mult decât ar trebui. Isus doreşte să meargă alături de noi, El nu Se grăbeşte. El vrea să mai zăbovească puţin cu noi. El vrea să ne asculte preocupările, bucuriile şi întristările. El doreşte să îşi exprime în mod repetat dragostea Lui, spunând: „Fiica Mea, astăzi vreau să te acopăr cu dragostea Mea. Eşti a Mea.” Ce părtăşie dulce putem avea cu Cel mai mare dintre toţi iubiţii dacă ne luăm timp să îl cunoaştem! Acest Iubit nu ne va părăsi. El nu va divorţa niciodată de noi. O pauză în relaţia noastră ar veni doar din partea noastră.

  Surorile mele, aţi vrea să vă alăturaţi mie şi să luaţi decizia să petreceţi timp de calitate pentru o relaţie mai bună cu Isus? încetineşte ritmul, linişteşte-te, calmează-te, relaxează-te şi fa tot ce trebuie făcut. Un alt imn, „O dragoste care nu mă va lăsa niciodată”, descrie răsplata unei prietenii strânse cu Hristos: ne putem odihni sufletele obosite în El, cu asigurarea că suntem într-o relaţie veşnică.


  Joan M. Leslie

  Relațiile cer timp - 2019. Surorile mele, aţi vrea să vă alăturaţi mie şi să luaţi decizia să petreceţi timp de calitate pentru o relaţie mai bună cu Isus? încetineşte ritmul, linişteşte-te, calmează-te, relaxează-te şi fa tot ce trebuie făcut.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...