Iertarea

  Să ştiţi dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea păcatelor. – Faptele 13:38

  La ziua de luni din studiul Şcolii de Sabat se vorbeşte despre circumstanţele incredibile de la Cincizecime; fenomenul uimitor — limbi de foc ale Duhului Sfânt care aduceau puteri speciale asupra celor care urmau să fie primii soli ai Evangheliei.

  Sincer, întotdeauna am fost intrigată de această relatare. Ca nucleu al bisericii formatoare a lui Hristos, acest grup restrâns de bărbaţi şi femei era gata să primească revărsarea Duhului Sfânt. Ei erau una în gândire şi în scop. Şi totuşi, cu doar câteva zile înainte, au mers în camera de sus, trăgând după ei tot bagajul lor emoţional mai vechi. Neţinând cont de evenimentele recente, atitudinea lor de intoleranţă, de autopromovare, îndoială şi legalism încă era vie în inima lor. Aceştia erau, la urma urmei, aceiaşi ucenici care au dorit să cadă foc din cer asupra unui sat de samariteni, care i-au oprit pe copilaşi să meargă la Isus şi nu doreau să Îi lase să vorbească cu o anumită femeie. Lor nu le plăceau neamurile sau străinii şi nici nu putem spune că se agreau foarte mult unii pe alţii. În aceeaşi încăpere, cu doar câteva săptămâni înainte, ei au stat cu braţele încrucişate, cufundaţi în mândria lor, în timp ce Isus a luat rolul de slujitor şi le-a spălat picioarele.

  Oare ce schimbare totală s-a putut produce în ei intr-un timp atât de scurt? Isus le spusese să meargă acolo, să se roage şi să aştepte, dar El Se întorsese la cer. Ei stăteau şi priveau unii la alţii. Ce s-a întâmplat, mă întreb… oare ce i-a schimbat?

  Într-un cuvânt, cred că răspunsul este iertarea. Isus le-a spus că lucrarea Duhului Sfânt era „să convingă lumea de păcat” (loan 16:8). În camera de sus, eu cred că Duhul Sfânt a lucrat astfel încât conştiinţa lor colectivă să înţeleagă cât de importantă este iertarea. Ei aveau nevoie să obţină iertarea. Ei aveau nevoie să ofere iertarea. Un lucru pe care îl face rugăciunea este să te ajute să înţelegi cât de multă nevoie ai de iertare. Imaginează-ţi lista de oameni pe care trebuiau să îi ierte: soldaţii romani care L-au pironit pe Isus pe cruce, conducătorii iudei care au orchestrat distrugerea visurilor lor. Şi să nu mai spunem… să se ierte unii pe alţii.

  La rândul lor, ei înşişi trebuiau să se ierte.

  Cu adevărat, vestea bună este că iertarea încă ne stă la dispoziţie. Oricând, în orice loc şi pentru oricine.


  Linda Nottingham

  Iertarea - 2019. Un lucru pe care îl face rugăciunea este să te ajute să înţelegi cât de multă nevoie ai de iertare. Imaginează-ţi lista de oameni pe care trebuiau să îi ierte ucenicii în camera de sus: soldaţii romani care L-au pironit pe Isus pe cruce, conducătorii iudei care au orchestrat distrugerea visurilor lor. Şi să nu mai spunem... să se ierte unii pe alţii.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...