Iertarea

  Să ştiţi dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea păcatelor. – Faptele 13:38

  La ziua de luni din studiul Şcolii de Sabat se vorbeşte despre circumstanţele incredibile de la Cincizecime; fenomenul uimitor — limbi de foc ale Duhului Sfânt care aduceau puteri speciale asupra celor care urmau să fie primii soli ai Evangheliei.

  Sincer, întotdeauna am fost intrigată de această relatare. Ca nucleu al bisericii formatoare a lui Hristos, acest grup restrâns de bărbaţi şi femei era gata să primească revărsarea Duhului Sfânt. Ei erau una în gândire şi în scop. Şi totuşi, cu doar câteva zile înainte, au mers în camera de sus, trăgând după ei tot bagajul lor emoţional mai vechi. Neţinând cont de evenimentele recente, atitudinea lor de intoleranţă, de autopromovare, îndoială şi legalism încă era vie în inima lor. Aceştia erau, la urma urmei, aceiaşi ucenici care au dorit să cadă foc din cer asupra unui sat de samariteni, care i-au oprit pe copilaşi să meargă la Isus şi nu doreau să Îi lase să vorbească cu o anumită femeie. Lor nu le plăceau neamurile sau străinii şi nici nu putem spune că se agreau foarte mult unii pe alţii. În aceeaşi încăpere, cu doar câteva săptămâni înainte, ei au stat cu braţele încrucişate, cufundaţi în mândria lor, în timp ce Isus a luat rolul de slujitor şi le-a spălat picioarele.

  Oare ce schimbare totală s-a putut produce în ei intr-un timp atât de scurt? Isus le spusese să meargă acolo, să se roage şi să aştepte, dar El Se întorsese la cer. Ei stăteau şi priveau unii la alţii. Ce s-a întâmplat, mă întreb… oare ce i-a schimbat?

  Într-un cuvânt, cred că răspunsul este iertarea. Isus le-a spus că lucrarea Duhului Sfânt era „să convingă lumea de păcat” (loan 16:8). În camera de sus, eu cred că Duhul Sfânt a lucrat astfel încât conştiinţa lor colectivă să înţeleagă cât de importantă este iertarea. Ei aveau nevoie să obţină iertarea. Ei aveau nevoie să ofere iertarea. Un lucru pe care îl face rugăciunea este să te ajute să înţelegi cât de multă nevoie ai de iertare. Imaginează-ţi lista de oameni pe care trebuiau să îi ierte: soldaţii romani care L-au pironit pe Isus pe cruce, conducătorii iudei care au orchestrat distrugerea visurilor lor. Şi să nu mai spunem… să se ierte unii pe alţii.

  La rândul lor, ei înşişi trebuiau să se ierte.

  Cu adevărat, vestea bună este că iertarea încă ne stă la dispoziţie. Oricând, în orice loc şi pentru oricine.


  Linda Nottingham

  Iertarea - 2019. Un lucru pe care îl face rugăciunea este să te ajute să înţelegi cât de multă nevoie ai de iertare. Imaginează-ţi lista de oameni pe care trebuiau să îi ierte ucenicii în camera de sus: soldaţii romani care L-au pironit pe Isus pe cruce, conducătorii iudei care au orchestrat distrugerea visurilor lor. Şi să nu mai spunem... să se ierte unii pe alţii.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...