Iertarea

Să ştiţi dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea păcatelor. – Faptele 13:38

La ziua de luni din studiul Şcolii de Sabat se vorbeşte despre circumstanţele incredibile de la Cincizecime; fenomenul uimitor — limbi de foc ale Duhului Sfânt care aduceau puteri speciale asupra celor care urmau să fie primii soli ai Evangheliei.

Sincer, întotdeauna am fost intrigată de această relatare. Ca nucleu al bisericii formatoare a lui Hristos, acest grup restrâns de bărbaţi şi femei era gata să primească revărsarea Duhului Sfânt. Ei erau una în gândire şi în scop. Şi totuşi, cu doar câteva zile înainte, au mers în camera de sus, trăgând după ei tot bagajul lor emoţional mai vechi. Neţinând cont de evenimentele recente, atitudinea lor de intoleranţă, de autopromovare, îndoială şi legalism încă era vie în inima lor. Aceştia erau, la urma urmei, aceiaşi ucenici care au dorit să cadă foc din cer asupra unui sat de samariteni, care i-au oprit pe copilaşi să meargă la Isus şi nu doreau să Îi lase să vorbească cu o anumită femeie. Lor nu le plăceau neamurile sau străinii şi nici nu putem spune că se agreau foarte mult unii pe alţii. În aceeaşi încăpere, cu doar câteva săptămâni înainte, ei au stat cu braţele încrucişate, cufundaţi în mândria lor, în timp ce Isus a luat rolul de slujitor şi le-a spălat picioarele.

Oare ce schimbare totală s-a putut produce în ei intr-un timp atât de scurt? Isus le spusese să meargă acolo, să se roage şi să aştepte, dar El Se întorsese la cer. Ei stăteau şi priveau unii la alţii. Ce s-a întâmplat, mă întreb… oare ce i-a schimbat?

Într-un cuvânt, cred că răspunsul este iertarea. Isus le-a spus că lucrarea Duhului Sfânt era „să convingă lumea de păcat” (loan 16:8). În camera de sus, eu cred că Duhul Sfânt a lucrat astfel încât conştiinţa lor colectivă să înţeleagă cât de importantă este iertarea. Ei aveau nevoie să obţină iertarea. Ei aveau nevoie să ofere iertarea. Un lucru pe care îl face rugăciunea este să te ajute să înţelegi cât de multă nevoie ai de iertare. Imaginează-ţi lista de oameni pe care trebuiau să îi ierte: soldaţii romani care L-au pironit pe Isus pe cruce, conducătorii iudei care au orchestrat distrugerea visurilor lor. Şi să nu mai spunem… să se ierte unii pe alţii.

La rândul lor, ei înşişi trebuiau să se ierte.

Cu adevărat, vestea bună este că iertarea încă ne stă la dispoziţie. Oricând, în orice loc şi pentru oricine.


Linda Nottingham

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video