Mergi în zigzag

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Mama, să fii gata. Voi veni după şcoală să te duc în oraş la programarea la coafor”, am spus eu. Acum terminasem orele şi eram în drum spre casă. Sarcinile pentru toţi elevii erau scrise pe tablă, completasem condica şi sala de clasă era lăsată în ordine.

  Conduceam cu atenţie, deoarece obţinusem permisul de curând şi doar ce începeam să mă obişnuiesc cu noua mea maşină. Înaintam încet pe drumul înzăpezit. La Farm Hill, unde era hambarul roşu, am suflat uşurată. Până acolo totul a fost bine. Imaginaţi-vă groaza mea la vederea pojghiţei de gheaţă de pe drum, la următoarea intersecţie! Acum nu mai aveam nicio opţiune, trebuia să merg înainte. Mama mă aştepta.

  Am înălţat repede o rugăciune în taină şi am început să înaintez încet. Desigur, am virat roţile prea repede şi în direcţia greşită. Oops! Mergeam în zigzag spre stânga, apoi dreapta, maşina mea a mers aşa aproape opt sute de metri. Dintr-odată maşina a alunecat în dreapta şi a căzut în şanţ.

  Acum chiar eram blocată. În jurul maşinii era plin de zăpadă. Uşa din dreapta era blocată de zăpadă, pe geamul uşii din stânga vedeam cerul. Ce situaţie! Tot ce am putut face a fost să mă rog şi să aştept. După o vreme, am văzut o faţă foarte speriată prin parbriz. Ce privelişte îmbucurătoare! „Harvey, te rog, scoate-mă de aici!” am strigat eu la cel pe care îl cunoşteam şi care m-a şi scos. Apoi m-a condus acasă. Tot ce i-am spus mamei a fost că, din cauza stratului mare de zăpadă, ne va duce Harvey în oraş.

  În timp ce mama era la farmacie, eu am rezolvat cât am putut de repede ca o maşină de tractare să îmi scoată maşina din şanţ. Dar s-a dus vestea în oraş. „Muriel, ţi-am văzut maşina în şanţ,” a strigat cu glas tare Abe de la moara Lamming. Mama a auzit remarca lui şi aştepta o explicaţie din partea mea. În cele din urmă nu a mai ajuns la programarea de la coafor.

  Rugăciunea mea tainică a primit răspuns. Nu am fost rănită, maşina nu a fost avariată şi eu am învăţat o lecţie de condus pe drumul cu gheţuş. Indiferent unde ne-am afla, indiferent în ce vreme sau circumstanţe am fi, putem fi siguri că Tatăl nostru ceresc ştie ce se întâmplă cu copiii Săi. Noi suntem preţioşi în ochii Lui şi El îşi împlineşte făgăduinţele întotdeauna.


  Muriel Heppel

  Mergi în zigzag - 2019. Indiferent unde ne-am afla, indiferent în ce vreme sau circumstanţe am fi, putem fi siguri că Tatăl nostru ceresc ştie ce se întâmplă cu copiii Săi. Noi suntem preţioşi în ochii Lui şi El îşi împlineşte făgăduinţele întotdeauna.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...