Mergi în zigzag

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Mama, să fii gata. Voi veni după şcoală să te duc în oraş la programarea la coafor”, am spus eu. Acum terminasem orele şi eram în drum spre casă. Sarcinile pentru toţi elevii erau scrise pe tablă, completasem condica şi sala de clasă era lăsată în ordine.

  Conduceam cu atenţie, deoarece obţinusem permisul de curând şi doar ce începeam să mă obişnuiesc cu noua mea maşină. Înaintam încet pe drumul înzăpezit. La Farm Hill, unde era hambarul roşu, am suflat uşurată. Până acolo totul a fost bine. Imaginaţi-vă groaza mea la vederea pojghiţei de gheaţă de pe drum, la următoarea intersecţie! Acum nu mai aveam nicio opţiune, trebuia să merg înainte. Mama mă aştepta.

  Am înălţat repede o rugăciune în taină şi am început să înaintez încet. Desigur, am virat roţile prea repede şi în direcţia greşită. Oops! Mergeam în zigzag spre stânga, apoi dreapta, maşina mea a mers aşa aproape opt sute de metri. Dintr-odată maşina a alunecat în dreapta şi a căzut în şanţ.

  Acum chiar eram blocată. În jurul maşinii era plin de zăpadă. Uşa din dreapta era blocată de zăpadă, pe geamul uşii din stânga vedeam cerul. Ce situaţie! Tot ce am putut face a fost să mă rog şi să aştept. După o vreme, am văzut o faţă foarte speriată prin parbriz. Ce privelişte îmbucurătoare! „Harvey, te rog, scoate-mă de aici!” am strigat eu la cel pe care îl cunoşteam şi care m-a şi scos. Apoi m-a condus acasă. Tot ce i-am spus mamei a fost că, din cauza stratului mare de zăpadă, ne va duce Harvey în oraş.

  În timp ce mama era la farmacie, eu am rezolvat cât am putut de repede ca o maşină de tractare să îmi scoată maşina din şanţ. Dar s-a dus vestea în oraş. „Muriel, ţi-am văzut maşina în şanţ,” a strigat cu glas tare Abe de la moara Lamming. Mama a auzit remarca lui şi aştepta o explicaţie din partea mea. În cele din urmă nu a mai ajuns la programarea de la coafor.

  Rugăciunea mea tainică a primit răspuns. Nu am fost rănită, maşina nu a fost avariată şi eu am învăţat o lecţie de condus pe drumul cu gheţuş. Indiferent unde ne-am afla, indiferent în ce vreme sau circumstanţe am fi, putem fi siguri că Tatăl nostru ceresc ştie ce se întâmplă cu copiii Săi. Noi suntem preţioşi în ochii Lui şi El îşi împlineşte făgăduinţele întotdeauna.


  Muriel Heppel

  Mergi în zigzag - 2019. Indiferent unde ne-am afla, indiferent în ce vreme sau circumstanţe am fi, putem fi siguri că Tatăl nostru ceresc ştie ce se întâmplă cu copiii Săi. Noi suntem preţioşi în ochii Lui şi El îşi împlineşte făgăduinţele întotdeauna.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...