Articolul precedentAbiam – bogăția harului
  Articolul următorAsa – ordine în casă

  Mutarea care a durat douăsprezece luni

  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi a sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în locurile cereşti. – Efeseni 6:12

  A fost o ocazie — sau două, chiar trei – anul trecut când soţul meu, Jordan, şi cu mine am simţit că totul era pe dos şi că lucrurile nu ar putea merge mai rău decât atât. Hotărâsem să ne vindem casa de pe coasta de est a Canadei şi să ne mutăm în zona Nashville din Statele Unite pentru a intra în lucrarea prin muzică. Decizia noastră, luată în urma rugăciunii, părea să aibă aprobarea lui Dumnezeu. Dar punerea în practică a acestei hotărâri se dovedea a fi una dificilă. Cumpărătorul casei s-a dovedit a fi un escroc de ocazie. Angajatorul temporar al soţului meu a reţinut anumite fonduri şi nu i-a recunoscut toate orele lucrate (aşa că am plecat). Un promotor autoproclamat de concerte a luat fonduri pentru cheltuieli pe care nu le menţionase până atunci pentru mai multe spectacole. Totul mergea pe dos!

  Siguranţa noastră era pusă în pericol şi atacată din toate părţile. Deşi eram recunoscători pentru siguranţa fizică şi pentru sănătate, priveam uimiţi cum bunăstarea noastră financiară dispărea cu totul. Deşi iniţial planul era să stăm două luni în Ontario, Canada, la casa părinţilor mei (cât vindeam casa noastră), s-a dovedit a fi un proces mai lung, de douăsprezece luni. În tot acest timp, am scos din nou casa la vânzare, încă mai călătoream pentru concerte şi locuiam temporar la cei care erau dornici să ne primească. Totuşi, în haosul acestor planuri eşuate, nici măcar o dată nu am simţit că Dumnezeu ar vrea să ne transmită că am ales greşit. După ce în cele din urmă s-a vândut casa, ne-am mutat mobila într-un depozit din Nashville. Apoi, ca prima licărire de soare după mult întuneric şi multe dezamăgiri, documentele lui Jordan au fost aprobate de către guvern pentru a continua procesul de obţinere a vizei Green Card!

  Indiferent cât de mult a încercat Diavolul să ne descurajeze, Dumnezeu ne-a sărit în ajutor la fiecare pas. Uneori aveam impresia că trăim cu valiza după noi tot timpul. Dar acum suntem în noua noastră casă şi privim înapoi la ceea ce s-a dovedit a fi unul din cei mai de succes ani petrecuţi în lucrare. Efeseni 6:12 ne aminteşte că „noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti”. Nimeni nu a spus vreodată că viaţa va fi uşoară, în special dacă eşti în lucrare. Totuşi, în mijlocul greutăţilor, avem privilegiul să îl vedem pe Dumnezeu luminând. În vremuri de restrişte putem vedea cum El aduce posibilităţi uimitoare din haosul de imposibilităţi.


  Naomi Striemer

  Mutarea care a durat douăsprezece luni - 2019. Nimeni nu a spus vreodată că viaţa va fi uşoară, în special dacă eşti în lucrare. Totuşi, în mijlocul greutăţilor, avem privilegiul să îl vedem pe Dumnezeu luminând. În vremuri de restrişte putem vedea cum El aduce posibilităţi uimitoare din haosul de imposibilităţi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...