Articolul precedentAbiam – bogăția harului
  Articolul următorAsa – ordine în casă

  Mutarea care a durat douăsprezece luni

  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi a sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în locurile cereşti. – Efeseni 6:12

  A fost o ocazie — sau două, chiar trei – anul trecut când soţul meu, Jordan, şi cu mine am simţit că totul era pe dos şi că lucrurile nu ar putea merge mai rău decât atât. Hotărâsem să ne vindem casa de pe coasta de est a Canadei şi să ne mutăm în zona Nashville din Statele Unite pentru a intra în lucrarea prin muzică. Decizia noastră, luată în urma rugăciunii, părea să aibă aprobarea lui Dumnezeu. Dar punerea în practică a acestei hotărâri se dovedea a fi una dificilă. Cumpărătorul casei s-a dovedit a fi un escroc de ocazie. Angajatorul temporar al soţului meu a reţinut anumite fonduri şi nu i-a recunoscut toate orele lucrate (aşa că am plecat). Un promotor autoproclamat de concerte a luat fonduri pentru cheltuieli pe care nu le menţionase până atunci pentru mai multe spectacole. Totul mergea pe dos!

  Siguranţa noastră era pusă în pericol şi atacată din toate părţile. Deşi eram recunoscători pentru siguranţa fizică şi pentru sănătate, priveam uimiţi cum bunăstarea noastră financiară dispărea cu totul. Deşi iniţial planul era să stăm două luni în Ontario, Canada, la casa părinţilor mei (cât vindeam casa noastră), s-a dovedit a fi un proces mai lung, de douăsprezece luni. În tot acest timp, am scos din nou casa la vânzare, încă mai călătoream pentru concerte şi locuiam temporar la cei care erau dornici să ne primească. Totuşi, în haosul acestor planuri eşuate, nici măcar o dată nu am simţit că Dumnezeu ar vrea să ne transmită că am ales greşit. După ce în cele din urmă s-a vândut casa, ne-am mutat mobila într-un depozit din Nashville. Apoi, ca prima licărire de soare după mult întuneric şi multe dezamăgiri, documentele lui Jordan au fost aprobate de către guvern pentru a continua procesul de obţinere a vizei Green Card!

  Indiferent cât de mult a încercat Diavolul să ne descurajeze, Dumnezeu ne-a sărit în ajutor la fiecare pas. Uneori aveam impresia că trăim cu valiza după noi tot timpul. Dar acum suntem în noua noastră casă şi privim înapoi la ceea ce s-a dovedit a fi unul din cei mai de succes ani petrecuţi în lucrare. Efeseni 6:12 ne aminteşte că „noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti”. Nimeni nu a spus vreodată că viaţa va fi uşoară, în special dacă eşti în lucrare. Totuşi, în mijlocul greutăţilor, avem privilegiul să îl vedem pe Dumnezeu luminând. În vremuri de restrişte putem vedea cum El aduce posibilităţi uimitoare din haosul de imposibilităţi.


  Naomi Striemer

  Mutarea care a durat douăsprezece luni - 2019. Nimeni nu a spus vreodată că viaţa va fi uşoară, în special dacă eşti în lucrare. Totuşi, în mijlocul greutăţilor, avem privilegiul să îl vedem pe Dumnezeu luminând. În vremuri de restrişte putem vedea cum El aduce posibilităţi uimitoare din haosul de imposibilităţi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...