Articolul precedentAsa – ordine în casă
  Articolul următorIlie – semnul sfințeniei

  Enditnow

  Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă… Învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre… sarcina Mea este uşoară. – Matei 11:28-30

  Dumnezeu oferă odihna Sa tuturor, în special fiicelor Lui care au motiv să rătăcească şi poate să se îndoiască. Bine cunoscutele cuvinte din Matei 11:28-30 au zburat de pe paginile Bibliei în viaţa mea nu literal, ci ca o metaforă. Punctul central continuă să fie că Dumnezeu este dragoste!

  Cuvintele lui Isus ne cheamă să fim credincioşi, voioşi şi perseverenţi. Acestea ne cheamă la slujire, rugăciune şi laudă chiar şi în situaţii care sunt negative, abuzive şi haotice. Membrii bisericii nu sunt imuni la influenţele rele. Enditnow şi alte programe misionare asemănătoare merită susţinerea noastră. Avem surori de credinţă care sunt doar la începutul călătoriei de găsire a unei căi de scăpare din mediul abuziv, care protejează pe cei care sunt mai tineri şi nevinovaţi sau care caută realitatea în viaţa lor, să vadă că Dumnezeu cu adevărat este dragoste.

  Să le căutăm pe aceste surori, să le povestim călătoria noastră şi să le încurajăm să aplice făgăduinţele în viaţa lor aşa cum şi noi am experimentat credincioşia lui Dumnezeu în viaţa noastră. O femeie pastor evlavioasă mi-a explicat odată următoarele: „Soţii care trăiesc în comunitate nu lovesc.” Când alţii nu sunt, totuşi Dumnezeu este un gentleman. El întotdeauna permite celui rău să acţioneze primul, apoi, la timpul potrivit. El îşi ia făraşul şi curăţă metodic toate neplăcerile. Eu nu ştiu cum se vor potrivi toate piesele din puzzle-ul vieţii noastre, dar Dumnezeu ştie. Undeva în toată această încurcătură, există o mărturie finală pentru bine; nu uita, Hristos are două juguri!

  Duhul Sfânt aduce o mângâiere specială văduvelor şi orfanilor, celor singuri şi lipsiţi de apărare, care îşi pun încrederea în El. Isus este cel mai bun prieten, binefăcător, protector, confident şi tovarăş. El este constant şi vrednic de încredere! El S-a îngrijit şi de mama Lui.

  Soră dragă, găseşte-ţi locul în Psalmii 37. Ia cu tine integritatea Esterei, credinţa şi curajul lui Rahav, bucuria Elisabetei, tenacitatea lui Abigail, Tamar şi Miriam, loialitatea şi supunerea lui Rut faţă de soţul ei nobil, viaţa de rugăciune a Anei, empatia lui Naomi, laudele Evei iertate şi dorinţa de dreptate a Deborei. Îngenunchează împreună cu Maria la piciorul crucii şi ai încredinţarea că eşti o fiică a împăratului şi îl ai ca prieten personal pe Isus! Fără nicio îndoială!


  Darlene Grunke Sanders

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...