Articolul precedentAsa – ordine în casă
  Articolul următorIlie – semnul sfințeniei

  Enditnow

  Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă… Învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre… sarcina Mea este uşoară. – Matei 11:28-30

  Dumnezeu oferă odihna Sa tuturor, în special fiicelor Lui care au motiv să rătăcească şi poate să se îndoiască. Bine cunoscutele cuvinte din Matei 11:28-30 au zburat de pe paginile Bibliei în viaţa mea nu literal, ci ca o metaforă. Punctul central continuă să fie că Dumnezeu este dragoste!

  Cuvintele lui Isus ne cheamă să fim credincioşi, voioşi şi perseverenţi. Acestea ne cheamă la slujire, rugăciune şi laudă chiar şi în situaţii care sunt negative, abuzive şi haotice. Membrii bisericii nu sunt imuni la influenţele rele. Enditnow şi alte programe misionare asemănătoare merită susţinerea noastră. Avem surori de credinţă care sunt doar la începutul călătoriei de găsire a unei căi de scăpare din mediul abuziv, care protejează pe cei care sunt mai tineri şi nevinovaţi sau care caută realitatea în viaţa lor, să vadă că Dumnezeu cu adevărat este dragoste.

  Să le căutăm pe aceste surori, să le povestim călătoria noastră şi să le încurajăm să aplice făgăduinţele în viaţa lor aşa cum şi noi am experimentat credincioşia lui Dumnezeu în viaţa noastră. O femeie pastor evlavioasă mi-a explicat odată următoarele: „Soţii care trăiesc în comunitate nu lovesc.” Când alţii nu sunt, totuşi Dumnezeu este un gentleman. El întotdeauna permite celui rău să acţioneze primul, apoi, la timpul potrivit. El îşi ia făraşul şi curăţă metodic toate neplăcerile. Eu nu ştiu cum se vor potrivi toate piesele din puzzle-ul vieţii noastre, dar Dumnezeu ştie. Undeva în toată această încurcătură, există o mărturie finală pentru bine; nu uita, Hristos are două juguri!

  Duhul Sfânt aduce o mângâiere specială văduvelor şi orfanilor, celor singuri şi lipsiţi de apărare, care îşi pun încrederea în El. Isus este cel mai bun prieten, binefăcător, protector, confident şi tovarăş. El este constant şi vrednic de încredere! El S-a îngrijit şi de mama Lui.

  Soră dragă, găseşte-ţi locul în Psalmii 37. Ia cu tine integritatea Esterei, credinţa şi curajul lui Rahav, bucuria Elisabetei, tenacitatea lui Abigail, Tamar şi Miriam, loialitatea şi supunerea lui Rut faţă de soţul ei nobil, viaţa de rugăciune a Anei, empatia lui Naomi, laudele Evei iertate şi dorinţa de dreptate a Deborei. Îngenunchează împreună cu Maria la piciorul crucii şi ai încredinţarea că eşti o fiică a împăratului şi îl ai ca prieten personal pe Isus! Fără nicio îndoială!


  Darlene Grunke Sanders

  Enditnow - 2019. Duhul Sfânt aduce o mângâiere specială văduvelor şi orfanilor, celor singuri şi lipsiţi de apărare, care îşi pun încrederea în El. Isus este cel mai bun prieten, binefăcător, protector, confident şi tovarăş. El este constant şi vrednic de încredere! El S-a îngrijit şi de mama Lui.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...