Enditnow

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă… Învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre… sarcina Mea este uşoară. – Matei 11:28-30

Dumnezeu oferă odihna Sa tuturor, în special fiicelor Lui care au motiv să rătăcească şi poate să se îndoiască. Bine cunoscutele cuvinte din Matei 11:28-30 au zburat de pe paginile Bibliei în viaţa mea nu literal, ci ca o metaforă. Punctul central continuă să fie că Dumnezeu este dragoste!

Cuvintele lui Isus ne cheamă să fim credincioşi, voioşi şi perseverenţi. Acestea ne cheamă la slujire, rugăciune şi laudă chiar şi în situaţii care sunt negative, abuzive şi haotice. Membrii bisericii nu sunt imuni la influenţele rele. Enditnow şi alte programe misionare asemănătoare merită susţinerea noastră. Avem surori de credinţă care sunt doar la începutul călătoriei de găsire a unei căi de scăpare din mediul abuziv, care protejează pe cei care sunt mai tineri şi nevinovaţi sau care caută realitatea în viaţa lor, să vadă că Dumnezeu cu adevărat este dragoste.

Să le căutăm pe aceste surori, să le povestim călătoria noastră şi să le încurajăm să aplice făgăduinţele în viaţa lor aşa cum şi noi am experimentat credincioşia lui Dumnezeu în viaţa noastră. O femeie pastor evlavioasă mi-a explicat odată următoarele: „Soţii care trăiesc în comunitate nu lovesc.” Când alţii nu sunt, totuşi Dumnezeu este un gentleman. El întotdeauna permite celui rău să acţioneze primul, apoi, la timpul potrivit. El îşi ia făraşul şi curăţă metodic toate neplăcerile. Eu nu ştiu cum se vor potrivi toate piesele din puzzle-ul vieţii noastre, dar Dumnezeu ştie. Undeva în toată această încurcătură, există o mărturie finală pentru bine; nu uita, Hristos are două juguri!

Duhul Sfânt aduce o mângâiere specială văduvelor şi orfanilor, celor singuri şi lipsiţi de apărare, care îşi pun încrederea în El. Isus este cel mai bun prieten, binefăcător, protector, confident şi tovarăş. El este constant şi vrednic de încredere! El S-a îngrijit şi de mama Lui.

Soră dragă, găseşte-ţi locul în Psalmii 37. Ia cu tine integritatea Esterei, credinţa şi curajul lui Rahav, bucuria Elisabetei, tenacitatea lui Abigail, Tamar şi Miriam, loialitatea şi supunerea lui Rut faţă de soţul ei nobil, viaţa de rugăciune a Anei, empatia lui Naomi, laudele Evei iertate şi dorinţa de dreptate a Deborei. Îngenunchează împreună cu Maria la piciorul crucii şi ai încredinţarea că eşti o fiică a împăratului şi îl ai ca prieten personal pe Isus! Fără nicio îndoială!


Darlene Grunke Sanders

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor