Clasele de gătit

  Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. – Matei 7:7

  A fost palpitant! Soţiile pastorilor au fost invitate să participe alături de soţii lor la întâlnirile regulate ale lucrătorilor bisericii din Kisii, Kenya, Africa de Est. A fost planificată o sesiune specială care includea pregătirea materialelor de studiu biblic pentru copii, învăţarea şi repetarea unor cântece noi şi o discuţie despre metode de contracepţie. Acum sosise timpul pentru clasa de gătit şi pentru aceasta au fost aşezate scaune pe veranda şcolii. Am discutat cum să pregătim hrană care este uşor accesibilă din grădini şi de la piaţă.

  Au pus acolo şi un cuptor sub formă de debi (o cutie din tablă pentru depozitarea şi transportarea nucilor caju) făcut de un fundi (meşteşugar) din oraş. Le-am povestit femeilor cum să folosească acest cuptor pentru a face pâinea pentru Sfânta Cină şi pentru a coace cartofi şi dovleci. Le-am mai promis că voi demonstra practic cum să facă pâine cu banane cu ajutorul acestui cuptor. Am aprins cărbuni în jiko (un cuptor mic) înainte de a pune cuptorul deasupra pentru a se încălzi. Apoi am demonstrat cum se face pâinea cu banane. Am pasat bananele, am amestecat ulei şi faină şi apoi am turnat acest amestec într-o tavă pentru pâine. Dar oare cuptorul se încălzise suficient? Fără termostat la cuptor, puteam să îmi dau seama de acest lucru doar simţind căldura de pe părţile laterale ale cuptorului şi sperând că se încălzise suficient pentru a coace pâinea. Cineva care mă ajuta a făcut vânt cu un evantai la cărbunele din jiko.

  În timp ce pâinea se cocea, am discutat cu femeile prezente acolo despre alte reţete. În cele din urmă, evantaiul a început să îşi piardă din putere şi într-un final s-a oprit. Pe verandă şi în apropierea cuptorului au început să cadă stropi de ploaie. Deja cuptorul care fusese cald începea să se răcească. Am atins părţile laterale ale cuptorului fără a mă arde la mâini. Eram consternată! Pâinea mea dulce avea să se turtească.

  Discuţia noastră s-a încheiat. Acum trebuia să scot din cuptor pâinea cu banane – coaptă sau nu. Am înălţat o scurtă rugăciune, spunându-I Domnului că nu mai puteam să aştept şi chiar aveam nevoie ca acea pâine să fie bună, pentru a le demonstra acelor femei cât de valoros este cuptorul ca o modalitate în plus de a adăuga ceva în meniul lor. Evident că El ştia deja acest lucru, căci atunci când am scos pâinea din cuptor am fost martora unei minuni. Pâinea era bine rumenită şi crescuse perfect. Dumnezeu cunoştea nevoile mele. Când degustam mostrele, am ştiut că Dumnezeu a copt pâinea pentru mine. Pot spune că cererea mea a fost nesemnificativă, dar răspunsul Lui mi-a bucurat inima şi a adus un final dulce clasei noastre de gătit.


  Beverly Campbell Pottle

  Clasele de gătit - 2019. Pâinea era bine rumenită şi crescuse perfect. Dumnezeu cunoştea nevoile mele. Când degustam mostrele, am ştiut că Dumnezeu a copt pâinea pentru mine. Pot spune că cererea mea a fost nesemnificativă, dar răspunsul Lui mi-a bucurat inima şi a adus un final dulce clasei noastre de gătit.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...