Clasele de gătit

  Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. – Matei 7:7

  A fost palpitant! Soţiile pastorilor au fost invitate să participe alături de soţii lor la întâlnirile regulate ale lucrătorilor bisericii din Kisii, Kenya, Africa de Est. A fost planificată o sesiune specială care includea pregătirea materialelor de studiu biblic pentru copii, învăţarea şi repetarea unor cântece noi şi o discuţie despre metode de contracepţie. Acum sosise timpul pentru clasa de gătit şi pentru aceasta au fost aşezate scaune pe veranda şcolii. Am discutat cum să pregătim hrană care este uşor accesibilă din grădini şi de la piaţă.

  Au pus acolo şi un cuptor sub formă de debi (o cutie din tablă pentru depozitarea şi transportarea nucilor caju) făcut de un fundi (meşteşugar) din oraş. Le-am povestit femeilor cum să folosească acest cuptor pentru a face pâinea pentru Sfânta Cină şi pentru a coace cartofi şi dovleci. Le-am mai promis că voi demonstra practic cum să facă pâine cu banane cu ajutorul acestui cuptor. Am aprins cărbuni în jiko (un cuptor mic) înainte de a pune cuptorul deasupra pentru a se încălzi. Apoi am demonstrat cum se face pâinea cu banane. Am pasat bananele, am amestecat ulei şi faină şi apoi am turnat acest amestec într-o tavă pentru pâine. Dar oare cuptorul se încălzise suficient? Fără termostat la cuptor, puteam să îmi dau seama de acest lucru doar simţind căldura de pe părţile laterale ale cuptorului şi sperând că se încălzise suficient pentru a coace pâinea. Cineva care mă ajuta a făcut vânt cu un evantai la cărbunele din jiko.

  În timp ce pâinea se cocea, am discutat cu femeile prezente acolo despre alte reţete. În cele din urmă, evantaiul a început să îşi piardă din putere şi într-un final s-a oprit. Pe verandă şi în apropierea cuptorului au început să cadă stropi de ploaie. Deja cuptorul care fusese cald începea să se răcească. Am atins părţile laterale ale cuptorului fără a mă arde la mâini. Eram consternată! Pâinea mea dulce avea să se turtească.

  Discuţia noastră s-a încheiat. Acum trebuia să scot din cuptor pâinea cu banane – coaptă sau nu. Am înălţat o scurtă rugăciune, spunându-I Domnului că nu mai puteam să aştept şi chiar aveam nevoie ca acea pâine să fie bună, pentru a le demonstra acelor femei cât de valoros este cuptorul ca o modalitate în plus de a adăuga ceva în meniul lor. Evident că El ştia deja acest lucru, căci atunci când am scos pâinea din cuptor am fost martora unei minuni. Pâinea era bine rumenită şi crescuse perfect. Dumnezeu cunoştea nevoile mele. Când degustam mostrele, am ştiut că Dumnezeu a copt pâinea pentru mine. Pot spune că cererea mea a fost nesemnificativă, dar răspunsul Lui mi-a bucurat inima şi a adus un final dulce clasei noastre de gătit.


  Beverly Campbell Pottle

  Clasele de gătit - 2019. Pâinea era bine rumenită şi crescuse perfect. Dumnezeu cunoştea nevoile mele. Când degustam mostrele, am ştiut că Dumnezeu a copt pâinea pentru mine. Pot spune că cererea mea a fost nesemnificativă, dar răspunsul Lui mi-a bucurat inima şi a adus un final dulce clasei noastre de gătit.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...