Tatăl nostru ceresc poartă de grijă

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  În ultimele câteva săptămâni mi-a fost reamintită din nou şi din nou nevoia de a le purta de grijă celorlalţi din viaţa noastră. Cu oroare am văzut cum incendiile, care au adus după ele devastări de nedescris, au distrus cămine şi averi, animale şi gospodării în sudul Australiei.

  În toate aceste evenimente putem vedea reflectată grija pompierilor, care luptă neobosiţi să salveze vieţi, şi a celor care lucrează în centrele de urgenţă ce oferă adăpost, hrană şi îmbrăcăminte pentru familiile aflate în necaz. Ceva se stârneşte în inima omului atunci când încercăm să oferim acest dar preţios al grijii pentru a-i susţine pe ceilalţi.

  Dacă deschidem la relatarea biblică din 2 împăraţi 4, începând de la versetul 8, citim despre femeia sunamită care l-a invitat pe profetul Elisei să mănânce în casa ei. Ea a văzut în Elisei un om sfânt al lui Dumnezeu, care avea o misiune. După ce s-a consultat cu soţul ei, aceştia au construit o cameră sub acoperişul lor, pentru ca Elisei să aibă unde să stea ori de câte ori venea în cetate. Dacă citim în continuare, aflăm că fiul sunamitei a murit din cauza insolaţiei. Vedem că Elisei a fost găsit de mama copilului la Muntele Carmel, cam la 25 de kilometri de Sunem. Ei s-au întors în mare grabă la băiat. Aici vedem nu doar un profet plin de grijă, ci şi un Tată ceresc grijuliu, care a trimis putere prin Elisei să-l readucă pe băiat la viaţă.

  Sunt recunoscătoare că aparţin unei biserici care dă dovadă de grijă faţă de ceilalţi şi care a răspuns unei nevoi speciale a soţului meu. El avea probleme cu auzul. Murray este bucătar de profesie şi se bucură atunci când pregăteşte hrană pe care să o ducă la prânzurile organizate la biserică. O soră din biserică a fost foarte recunoscătoare când Murray a pregătit o mâncare specială care se potrivea nevoilor ei nutriţionale.

  Adesea gesturile de grijă şi dăruire par mici, dar ele pot aduce multă bucurie celorlalţi. De atât de multe ori am fost cei care au beneficiat de grija şi bunătatea celorlalţi. Adevărata grijă vine dintr-o inimă plină de iubire şi acesta este exemplul pe care l-a lăsat Isus pentru noi.

  Putem găsi mângâiere când medităm la versetul de astăzi. Versiunea New Living Translation din limba engleză pentru 1 Petru 5:7 sună astfel: „Daţi-I lui Dumnezeu toate îngrijorările şi poverile voastre, căci El Se îngrijeşte de voi.” Această făgăduinţă, împreună cu multe altele, ne dă asigurarea că Dumnezeu poartă de grijă în toate aspectele vieţii noastre.

  Fie ca şi noi să dăm dovadă de grijă unii pentru alţii în călătoria noastră până la întoarcerea Lui.


  Joan D. L. Jaensch

  Tatăl nostru ceresc poartă de grijă - 2019. Adesea gesturile de grijă şi dăruire par mici, dar ele pot aduce multă bucurie celorlalţi. De atât de multe ori am fost cei care au beneficiat de grija şi bunătatea celorlalţi. Adevărata grijă vine dintr-o inimă plină de iubire şi acesta este exemplul pe care l-a lăsat Isus pentru noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...