Lupta cu oamenii

  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. – Efeseni 6:12

  Sunt momente în care uit cine este inamicul. Uneori cred că vrăjmaşul este persoana care mă răneşte sau care mă împiedică să ajung unde doresc sau unde cred că ar trebui să fiu. Mă supăr şi vreau să lupt. Dar când îmi amintesc că nu persoana cealaltă este vrăjmaşul, atunci am o cu totul altă perspectivă. Pot recunoaşte modul în care vrăjmaşul încearcă să lucreze în viaţa acelei persoane pentru a o împiedica să trăiască ceea ce Dumnezeu a ales pentru ea. Nu doar ceea ce are Dumnezeu pregătit pentru persoana respectivă în ceea ce priveşte munca sau lucrarea, ci şi în privinţa relaţiilor, a libertăţii, a păcii şi bucuriei. Când îmi este clar cine este adevăratul inamic, atunci pot lupta pentru acea persoană în rugăciune.

  Pentru mine a fost uşor să îmi amintesc cine a fost inamicul atunci când luptam pentru băieţii mei. Ca parte a rolului meu de mamă, întotdeauna am văzut că trebuie să duc o luptă spirituală pentru băieţii mei. Cred că este mai uşor, deoarece totul începe de când sunt bebeluşi şi noi îi îngrijim şi îi protejăm. Dar cu alte persoane este mai greu, deoarece ei sunt adulţi.

  Soţii noştri ar trebui să fie protectorii noştri, cei care ne poartă de grijă. În fiecare poveste pe care am auzit-o sau am citit-o, luptătorul este cel care luptă şi o salvează pe femeie. Cred că această regulă se aplică şi altora – fie că sunt prieteni, colegi sau persoane pe care le cunoaştem doar puţin. Nu îi considerăm ca pe nişte persoane pentru ale căror inimi trebuie să luptăm. Totuşi, cred că Dumnezeu ne cheamă să luptăm pentru ei. Să fim luptătoare. Îmi place o scenă dintr-unul din filmele din seria Stăpânul inelelor (nu aş putea spune din care, deoarece nu le-am urmărit — ştiu doar această scenă). Inamicul, Regele-vrăjitor din Angmar, spune că nicio persoană nu îl poate distruge. El crede că este nemuritor. Dar luptătorul din faţa lui îi spune: „Eu, domnule, nu sunt un simplu om”, după care îşi scoate coiful pentru a-şi lăsa părul liber, arătând astfel că este o femeie, Eowyn. Apoi îl distruge. Când am văzut acest clip, ceva s-a declanşat în mine. Şi eu vreau să fiu o luptătoare care luptă împotriva inamicului.

  Eu cred că Dumnezeu ne cheamă să luptăm pentru ceilalţi. Poate că El ne-a ales chiar pentru soţii noştri, pentru prietenii, colegii şi membrii familiilor noastre, doar pentru că noi suntem cele care nu vom renunţa şi nu ne vom da înapoi. Poate pentru că El ştie că avem în noi inimi de luptătoare. Trebuie doar să ne sculăm şi să luptăm aşa cum doar noi putem — prin rugăciune şi bunătate.


  Tamyra (Tami) Horst

  Lupta cu oamenii - 2019. Eu cred că Dumnezeu ne cheamă să luptăm pentru ceilalţi. Poate că El ne-a ales chiar pentru soţii noştri, pentru prietenii, colegii şi membrii familiilor noastre, doar pentru că noi suntem cele care nu vom renunţa şi nu ne vom da înapoi. Poate pentru că El ştie că avem în noi inimi de luptătoare.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...