Lupta cu oamenii

  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. – Efeseni 6:12

  Sunt momente în care uit cine este inamicul. Uneori cred că vrăjmaşul este persoana care mă răneşte sau care mă împiedică să ajung unde doresc sau unde cred că ar trebui să fiu. Mă supăr şi vreau să lupt. Dar când îmi amintesc că nu persoana cealaltă este vrăjmaşul, atunci am o cu totul altă perspectivă. Pot recunoaşte modul în care vrăjmaşul încearcă să lucreze în viaţa acelei persoane pentru a o împiedica să trăiască ceea ce Dumnezeu a ales pentru ea. Nu doar ceea ce are Dumnezeu pregătit pentru persoana respectivă în ceea ce priveşte munca sau lucrarea, ci şi în privinţa relaţiilor, a libertăţii, a păcii şi bucuriei. Când îmi este clar cine este adevăratul inamic, atunci pot lupta pentru acea persoană în rugăciune.

  Pentru mine a fost uşor să îmi amintesc cine a fost inamicul atunci când luptam pentru băieţii mei. Ca parte a rolului meu de mamă, întotdeauna am văzut că trebuie să duc o luptă spirituală pentru băieţii mei. Cred că este mai uşor, deoarece totul începe de când sunt bebeluşi şi noi îi îngrijim şi îi protejăm. Dar cu alte persoane este mai greu, deoarece ei sunt adulţi.

  Soţii noştri ar trebui să fie protectorii noştri, cei care ne poartă de grijă. În fiecare poveste pe care am auzit-o sau am citit-o, luptătorul este cel care luptă şi o salvează pe femeie. Cred că această regulă se aplică şi altora – fie că sunt prieteni, colegi sau persoane pe care le cunoaştem doar puţin. Nu îi considerăm ca pe nişte persoane pentru ale căror inimi trebuie să luptăm. Totuşi, cred că Dumnezeu ne cheamă să luptăm pentru ei. Să fim luptătoare. Îmi place o scenă dintr-unul din filmele din seria Stăpânul inelelor (nu aş putea spune din care, deoarece nu le-am urmărit — ştiu doar această scenă). Inamicul, Regele-vrăjitor din Angmar, spune că nicio persoană nu îl poate distruge. El crede că este nemuritor. Dar luptătorul din faţa lui îi spune: „Eu, domnule, nu sunt un simplu om”, după care îşi scoate coiful pentru a-şi lăsa părul liber, arătând astfel că este o femeie, Eowyn. Apoi îl distruge. Când am văzut acest clip, ceva s-a declanşat în mine. Şi eu vreau să fiu o luptătoare care luptă împotriva inamicului.

  Eu cred că Dumnezeu ne cheamă să luptăm pentru ceilalţi. Poate că El ne-a ales chiar pentru soţii noştri, pentru prietenii, colegii şi membrii familiilor noastre, doar pentru că noi suntem cele care nu vom renunţa şi nu ne vom da înapoi. Poate pentru că El ştie că avem în noi inimi de luptătoare. Trebuie doar să ne sculăm şi să luptăm aşa cum doar noi putem — prin rugăciune şi bunătate.


  Tamyra (Tami) Horst

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...