Cum a căzut cel puternic

  Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. – 1 Corinteni 10:12

  În urmă cu mai mulţi ani, lucram într-o comunitate mică din partea de nord, în Ocala. Drumul de treizeci şi cinci de kilometri dus şi treizeci şi cinci întors nu îmi părea lung, deoarece ascultam muzică bună şi Biblia în format audio. În majoritatea dimineţilor admiram răsăritul spectaculos. Drumul mă ducea printr-o pădure cu stejari. Admiram trunchiurile gigantice şi coronamentul uimitor format din ramuri bogate, întinse. Într-un loc de pe drum erau cel puţin patruzeci de stejari giganţi pe aproximativ un hectar de teren. Mă minunam de vârsta lor şi de înfăţişarea nobilă. Nu ştiu de cât timp erau acolo, dar părea că nimic nu i-ar putea clinti sau muta din acel loc.

  La sfârşitul lunii octombrie, anul trecut, un uragan care ameninţa să lovească a ţinut şcolile închise timp de câteva zile. După ce a trecut furtuna, a trebuit să conduc cu mare grijă şi foarte încet, din cauza molozului care se adunase pe drum. Am văzut, uimită, devastarea produsă de furtună. Copaci şi ramuri peste tot pe drum şi peste garduri. Puterea distrugerii era vizibilă pretutindeni.

  Am căutat cu privirea copacii mei preferaţi să văd cât de bine au rezistat, dar nu i-am văzut. Am crezut că am trecut pe lângă ei, aşa că i-am căutat din nou când m-am întors de la lucru. Apoi i-am văzut — copacii aceia magnifici erau acum doborâţi la pământ. Şocată la vederea acestei scene, mă întrebam cum a fost posibil ca acei copaci uriaşi să fie doborâţi cu atâta uşurinţă. La o analiză mai atentă, am observat că majoritatea copacilor erau negri pe interior, mulţi dintre ei erau plini de găuri. La exterior păreau puternici şi magnifici, dar pe interior erau putrezi. Atunci când a venit furtuna, copacii au fost doborâţi cu uşurinţă.

  Plângând după giganţii căzuţi, am început să mă gândesc la oameni. În majoritatea cazurilor, şi noi, la fel ca aceşti copaci, arătăm bine pe dinafară — suntem îmbrăcaţi bine, slujim în biserică, afişăm ce avem mai bun pentru ceilalţi. Dar cum suntem pe interior? Avem în noi puncte stricate care se vor face tot mai mari dacă nu sunt scoase curând? Suntem noi suficient de puternici spirituali pentru a rezista oricărei furtuni care ne-ar ameninţa viaţa? Ne vom împotrivi atunci când Satana ne va trimite ispitele sale? Doar cu Dumnezeu ca grădinar putem fi siguri că vom fi suficient de puternice pentru a face faţă furtunilor vieţii.


  Zlata Sabo

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...