Fără casă sau pe drum spre casă?

  În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri… Eu Mă duc să vă pregătesc un loc… Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine. – loan 14:2,3

  Timp de mulţi ani am locuit peste râu, în pădurile liniştite ale casei de la munte. Din cauza mediului înconjurător, întotdeauna am încercat să ţinem fânul mai la depărtare de clădiri, ca să nu ardă şi acestea în caz de incendiu în zonă, în special după câţiva ani de secetă.

  Apoi, într-o zi, a venit vestea despre un incendiu în pădure la doar câţiva kilometri de noi. Atâta timp cât vântul sufla în direcţia bună, noi nu eram în pericol, aşa că nu ne-am făcut griji. Cu toţii eram ocupaţi cu activităţile noastre cotidiene, soţul meu lucra în grădină, iar eu încercam să fac conserve cu fructe şi legume pentru iarnă.

  Un apel telefonic, urmat de o vizită din partea şerifului, ne-a informat că trebuia să evacuăm. Care erau cele mai importante lucruri pe care să le luăm în cazul în care nu am mai fi avut la ce să ne întoarcem? Chiar în acel moment a sunat fiica noastră şi asta ne-a ajutat să luăm o hotărâre. Nu a durat mult până am făcut bagajul şi eram deja în drum spre oraş. Parcursesem acel drum de multe ori, dar întotdeauna am ştiut unde mergeam şi când urma să ne întoarcem. A fost un simţământ foarte ciudat să ştim că temporar eram oameni ai străzii, fără o casă! La biserică îi ajutam adesea pe oamenii străzii care trăiau în corturi sau în maşini. Acum noi eram exact în aceeaşi situaţie.

  Nişte prieteni s-au oferit să ne primească la ei şi, în fiecare zi, mergeam la Crucea Roşie pentru hrană, pentru informaţii despre incendiu şi îi vizitam pe vecinii care au fost evacuaţi la fel ca noi. Uneori în aer se simţea fum şi erau greu să şi respiri. În timp ce mergeam cu maşina înspre adăpost pentru a lua prânzul, în a noua zi am fost sunaţi şi ni s-a spus că drumul din vecinătatea casei noastre fusese deschis. Puteam merge acasă! În dimineaţa următoare, ploua afară când mergeam cu maşina pe drumul acela bine cunoscut. Erau stropi de binecuvântare, prima ploaie din ultimele patru luni. Totul era bine acasă şi pisicile noastre, pe care nu le-am putut lua cu noi, ne-au întâmpinat bucuroase.

  Curând va trebui să ne părăsim din nou casa. Nu ne va fi greu să plecăm — de această dată vom merge înspre un loc mult mai bun, spre locurile pregătite de Tatăl nostru ceresc pentru noi. El vine să ne ducă acolo! Rugăciunea mea este ca noi să fim pregătiţi pentru această mutare, împreună cu familia, vecinii şi prietenii.


  Betty J. Adams

  Fără casă sau pe drum spre casă? - 2019. Curând va trebui să ne părăsim din nou casa. Nu ne va fi greu să plecăm — de această dată vom merge înspre un loc mult mai bun, spre locurile pregătite de Tatăl nostru ceresc pentru noi. El vine să ne ducă acolo! Rugăciunea mea este ca noi să fim pregătiţi pentru această mutare, împreună cu familia, vecinii şi prietenii.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...