Seamănă sămânța

  Dumnezeu a uns… pe Isus din Nazaret… care făcea bine. – Faptele 10:38

  Eu şi soţul meu tocmai ne pregăteam să plecăm de la biserica noastră locală după un serviciu religios de înmormântare. Am fost inspiraţi de multele experienţe din timpul programului, relatări despre cum cel decedat, în vârstă de nouăzeci şi doi de ani, şi-a arătat dragostea pentru oameni. Am încercat să ieşim dintre rânduri pentru a putea vedea multele poze de familie care erau afişate în faţă în biserică. Dar am observat că la ambele capete ale băncii noastre eram blocaţi de grupuri de oameni care discutau. Aşa că am hotărât să aşteptăm până când mulţimea devenea mai mică.

  La un moment dat am observat o doamnă cunoscută nouă care ne zâmbea de pe rândul gol de undeva din faţa noastră.

  „Bună”, a spus ea, întinzând mâna în timp ce se prezenta. Nu a trecut mult şi deja discutam ca nişte vechi prietene. Ea a observat că eram „blocaţi” şi s-a gândit să facem cunoştinţă. A fost foarte frumos din partea ei.

  În timpul conversaţiei noastre mi-am amintit de o experienţă din urmă cu treizeci de ani, când ne mutaserăm în Oregon. Am simţit îndemnul să îl chemăm pe acest bărbat (la a cărui înmormântare eram) şi pe soţia lui să servim prânzul împreună la noua noastră casă. În timpul prânzului le-am povestit de „misiunea în casă” în care eram implicaţi. După ceva timp, soţia lui a venit în bucătărie. Şi-a golit tot mărunţişul din poşetă pe masa din bucătărie şi a spus: „Aceştia sunt pentru misiunea voastră.” Gestul ei m-a impresionat foarte tare. Aceea a fost prima din multele experienţe pe care le-am avut cu această familie.

  De-a lungul anilor am descoperit că în lucrarea misionară întotdeauna vor exista nevoi. Dacă întrebi un misionar care este cea mai mare nevoie intr-un câmp anume de lucru, răspunsul obişnuit ar fi: „Avem nevoie de tot!” Totuşi, lucrarea misionară nu trebuie să necesite sume mari de bani. A intra în contact cu cei din jurul tău este o formă de lucrare misionară. De exemplu, nouă ne place să le urăm bun venit celor care se mută în zona noastră. Recent i-am dus o salbă de trandafiri noii vecine. A fost foarte încântată şi a spus: „Niciodată nu am mai primit o salbă!” De îndată a pus-o în jurul gâtului. Îi putem face fericiţi pe cei din jurul nostru în multe feluri. Ellen White a spus un lucru foarte simplu: „Fiecare faptă bună este o sămânţă semănată.” Ellen G. White, Mărturii pentru biserică, voi. 5, p. 18.

  La urma urmei, însuşi Isus „făcea bine” (Faptele 10:38).


  Frieda Tanner

  Seamănă sămânța - 2019. Lucrarea misionară nu trebuie să necesite sume mari de bani. A intra în contact cu cei din jurul tău este o formă de lucrare misionară. De exemplu, nouă ne place să le urăm bun venit celor care se mută în zona noastră. Recent i-am dus o salbă de trandafiri noii vecine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...