Seamănă sămânța

  Dumnezeu a uns… pe Isus din Nazaret… care făcea bine. – Faptele 10:38

  Eu şi soţul meu tocmai ne pregăteam să plecăm de la biserica noastră locală după un serviciu religios de înmormântare. Am fost inspiraţi de multele experienţe din timpul programului, relatări despre cum cel decedat, în vârstă de nouăzeci şi doi de ani, şi-a arătat dragostea pentru oameni. Am încercat să ieşim dintre rânduri pentru a putea vedea multele poze de familie care erau afişate în faţă în biserică. Dar am observat că la ambele capete ale băncii noastre eram blocaţi de grupuri de oameni care discutau. Aşa că am hotărât să aşteptăm până când mulţimea devenea mai mică.

  La un moment dat am observat o doamnă cunoscută nouă care ne zâmbea de pe rândul gol de undeva din faţa noastră.

  „Bună”, a spus ea, întinzând mâna în timp ce se prezenta. Nu a trecut mult şi deja discutam ca nişte vechi prietene. Ea a observat că eram „blocaţi” şi s-a gândit să facem cunoştinţă. A fost foarte frumos din partea ei.

  În timpul conversaţiei noastre mi-am amintit de o experienţă din urmă cu treizeci de ani, când ne mutaserăm în Oregon. Am simţit îndemnul să îl chemăm pe acest bărbat (la a cărui înmormântare eram) şi pe soţia lui să servim prânzul împreună la noua noastră casă. În timpul prânzului le-am povestit de „misiunea în casă” în care eram implicaţi. După ceva timp, soţia lui a venit în bucătărie. Şi-a golit tot mărunţişul din poşetă pe masa din bucătărie şi a spus: „Aceştia sunt pentru misiunea voastră.” Gestul ei m-a impresionat foarte tare. Aceea a fost prima din multele experienţe pe care le-am avut cu această familie.

  De-a lungul anilor am descoperit că în lucrarea misionară întotdeauna vor exista nevoi. Dacă întrebi un misionar care este cea mai mare nevoie intr-un câmp anume de lucru, răspunsul obişnuit ar fi: „Avem nevoie de tot!” Totuşi, lucrarea misionară nu trebuie să necesite sume mari de bani. A intra în contact cu cei din jurul tău este o formă de lucrare misionară. De exemplu, nouă ne place să le urăm bun venit celor care se mută în zona noastră. Recent i-am dus o salbă de trandafiri noii vecine. A fost foarte încântată şi a spus: „Niciodată nu am mai primit o salbă!” De îndată a pus-o în jurul gâtului. Îi putem face fericiţi pe cei din jurul nostru în multe feluri. Ellen White a spus un lucru foarte simplu: „Fiecare faptă bună este o sămânţă semănată.” Ellen G. White, Mărturii pentru biserică, voi. 5, p. 18.

  La urma urmei, însuşi Isus „făcea bine” (Faptele 10:38).


  Frieda Tanner

  Seamănă sămânța - 2019. Lucrarea misionară nu trebuie să necesite sume mari de bani. A intra în contact cu cei din jurul tău este o formă de lucrare misionară. De exemplu, nouă ne place să le urăm bun venit celor care se mută în zona noastră. Recent i-am dus o salbă de trandafiri noii vecine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...