Speranță dintr-o floare

  Fiindcă bunătatea Ta preţuieşte mai mult decât viaţa, de aceea buzele mele cântă laudele Tale. Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea. – Psalmii 63:3,4

  În grădinile din jurul casei mele cresc foarte multe flori Rudbeckia (Suzana-cu-ochi-negri). Această plantă bogată înfloreşte continuu de la jumătatea lunii iulie până după primul îngheţ de toamnă. Chiar şi planta continuă să dăruiască. Vlăstari mici apar pe lângă rădăcină. Florile uscate lasă în urmă săculeţe mici pline cu seminţe. Zeci de sticleţi poposesc pe flori şi se înfruptă din micile seminţe.

  În fiecare primăvară mă distrez mutând plantele în ghivece noi. În doar doi ani, aceste flori perene îmi vor însenina lumea. Chiar şi pământul neroditor nu poate opri Rudbeckia să înfrumuseţeze peisajul.

  Această plantă mă încurajează în călătoria mea de creştin.

  Sunt momente când viitorul pare trist, dar timpul petrecut în studierea Cuvântului mă întăreşte şi mă înveseleşte. Când am citit că făgăduinţele lui Dumnezeu sunt întotdeauna cu mine, mi-am reamintit cât L-a costat pe Mântuitorul salvarea mea. Atunci când văd înţelepciunea din Proverbe, când prind licăririle din Psalmi şi aflu sfaturi de viaţă de la Iacov şi Petru, sunt plină de uimire. Întotdeauna Dumnezeu are cuvintele potrivite pentru mine — aproape ca un zâmbet de încurajare.

  În momente de pierdere şi disperare personală, deschid la Psalmii 23:1 şi citesc: „Domnul este păstorul meu; nu voi duce lipsă de nimic.”

  Când mă simt descurajată, deschid la Psalmii 27:1: „Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem?” Când am nevoie să îmi reamintesc planul lui Dumnezeu pentru mine, citesc Psalmii 46:4, unde spune: „Este un râu ale cărui izvoare înveselesc cetatea lui Dumnezeu.” Inima mea tresaltă când mă gândesc la această imagine mentală a cerului. Da, însuşi Dumnezeu va fi acolo.

  Este bine să ne reamintim de sfatul lui Iacov: „Înţelepciunea care vine de sus este întâi curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică” (Iacov 3:17). Când mă uit la faţa zâmbitoare a florii de Rudbeckia, îmi amintesc cum îmi „zâmbeşte” Dumnezeu prin Cuvântul Său, reamintindu-mi să fiu smerită şi să aduc roade bune.

  Aştept ziua când voi auzi: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34). Între timp plănuiesc să răspândesc bucurie, la fel ca o floare de Rudbeckia. Chiar ca floarea-soarelui.


  Patricia Cove

  Speranță dintr-o floare - 2019. Aştept ziua când voi auzi: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34). Între timp plănuiesc să răspândesc bucurie, la fel ca o floare de Rudbeckia. Chiar ca floarea-soarelui.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...