Speranță dintr-o floare

  Fiindcă bunătatea Ta preţuieşte mai mult decât viaţa, de aceea buzele mele cântă laudele Tale. Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea. – Psalmii 63:3,4

  În grădinile din jurul casei mele cresc foarte multe flori Rudbeckia (Suzana-cu-ochi-negri). Această plantă bogată înfloreşte continuu de la jumătatea lunii iulie până după primul îngheţ de toamnă. Chiar şi planta continuă să dăruiască. Vlăstari mici apar pe lângă rădăcină. Florile uscate lasă în urmă săculeţe mici pline cu seminţe. Zeci de sticleţi poposesc pe flori şi se înfruptă din micile seminţe.

  În fiecare primăvară mă distrez mutând plantele în ghivece noi. În doar doi ani, aceste flori perene îmi vor însenina lumea. Chiar şi pământul neroditor nu poate opri Rudbeckia să înfrumuseţeze peisajul.

  Această plantă mă încurajează în călătoria mea de creştin.

  Sunt momente când viitorul pare trist, dar timpul petrecut în studierea Cuvântului mă întăreşte şi mă înveseleşte. Când am citit că făgăduinţele lui Dumnezeu sunt întotdeauna cu mine, mi-am reamintit cât L-a costat pe Mântuitorul salvarea mea. Atunci când văd înţelepciunea din Proverbe, când prind licăririle din Psalmi şi aflu sfaturi de viaţă de la Iacov şi Petru, sunt plină de uimire. Întotdeauna Dumnezeu are cuvintele potrivite pentru mine — aproape ca un zâmbet de încurajare.

  În momente de pierdere şi disperare personală, deschid la Psalmii 23:1 şi citesc: „Domnul este păstorul meu; nu voi duce lipsă de nimic.”

  Când mă simt descurajată, deschid la Psalmii 27:1: „Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem?” Când am nevoie să îmi reamintesc planul lui Dumnezeu pentru mine, citesc Psalmii 46:4, unde spune: „Este un râu ale cărui izvoare înveselesc cetatea lui Dumnezeu.” Inima mea tresaltă când mă gândesc la această imagine mentală a cerului. Da, însuşi Dumnezeu va fi acolo.

  Este bine să ne reamintim de sfatul lui Iacov: „Înţelepciunea care vine de sus este întâi curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică” (Iacov 3:17). Când mă uit la faţa zâmbitoare a florii de Rudbeckia, îmi amintesc cum îmi „zâmbeşte” Dumnezeu prin Cuvântul Său, reamintindu-mi să fiu smerită şi să aduc roade bune.

  Aştept ziua când voi auzi: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34). Între timp plănuiesc să răspândesc bucurie, la fel ca o floare de Rudbeckia. Chiar ca floarea-soarelui.


  Patricia Cove

  Speranță dintr-o floare - 2019. Aştept ziua când voi auzi: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34). Între timp plănuiesc să răspândesc bucurie, la fel ca o floare de Rudbeckia. Chiar ca floarea-soarelui.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...