Ce vezi?

  El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. – Psalmii 1:3

  Mutarea recentă într-un oraş drăguţ din Sud ne-a trimis pe mine şi pe soţul meu în căutarea unui parc în care să putem sta pentru a ne bucura de un loc liniştit şi paşnic. L-am găsit. Este atât de mic, încât are doar cinci locuri de parcare, dar este uşor accesibil din stradă dacă mergi pe alee.

  Ne-am desfăcut scaunele pliabile şi ne-am bucurat de peisaj. Peste lac am observat o vilă mare albă, cu stâlpi în stilul celei de la Tara, descrisă în romanul Pe aripile vântului. „Trebuie să văd acel loc”, l-am ademenit eu pe soţul meu. O clădire din altă eră, m-am gândit. „Să mergem cu maşina în jurul lacului până în partea cealaltă pentru a vedea locul”, i-am spus. Zăbovind în scaunele noastre pentru o vreme, eu deja îmi imaginam un şir de scări circulare, muzică de cameră liniştitoare şi toate detaliile arhitecturale pe care le-ar fi putut avea o astfel de casă.

  După ce ne-am odihnit pentru o vreme, am pornit cu maşina înspre acel loc. Apropiindu-ne tot mai mult, am fost şocată de iarba până la genunchi şi de tăbliţele cu „De vânzare” din jurul clădirii. De ce atât de multe semne? Uşa de la garajul ataşat de casă era surpată, de parcă a intrat în ea un tanc. Casa care cândva a fost plină de graţie acum era pradă abandonării. Parcă se auzea strigătul „Te rog, repară-mă!” care cerea vopsea şi reparaţii. Cum s-a putut întâmpla aşa ceva? Mintea mea de scriitoare a trecut pe modul imaginaţie şi vizualizam scenele insipide care ar fi putut avea loc în acea casă frumoasă lăsată în paragină, unde nu mai vedeai nimic plăcut ochiului.

  Gândindu-mă la această casă veche, îi deplângeam starea… până am ajuns să mă gândesc mai bine. Este exact ca şi mine. Aşa aş fi şi eu dacă Isus nu m-arfi salvat de mine însumi. Chiar şi aşa, nu am nimic vrednic în mine. Scriptura ne spune: „După cum este scris: «Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar»” (Romani 3:10).

  Doar Domnul Isus are valoare. El este Cel asupra căruia vreau să îmi ţin aţintită privirea, să îl copiez, să devin asemenea Lui. Sper oare la prea mult? Cu siguranţă nu! Vrei să mi te alături în a fi a Lui într-un mod cu totul nou şi mai bun, lăsând în urmă frunzele noastre uscate şi cerându-I Lui să ude mlădiţele noi din inima noastră? El doreşte ca noi să îl reflectăm pe El, să fim ca cei binecuvântaţi, a căror nădejde nu este în ei înşişi. El doreşte să le spunem altora: „Vino să îl vezi pe Isus!”


  Betty Kossick

  Ce vezi? - 2019. Vrei să mi te alături în a fi a Lui într-un mod cu totul nou şi mai bun, lăsând în urmă frunzele noastre uscate şi cerându-I Lui să ude mlădiţele noi din inima noastră? El doreşte ca noi să îl reflectăm pe El, să fim ca cei binecuvântaţi, a căror nădejde nu este în ei înşişi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...