Lecții învățate

  Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt. – Plângeri 3:22

  Eu, sora mea mai mare şi o elevă de la colegiu mergeam cu maşina din Kingston înspre Westmoreland pentru a petrece sfârşitul de săptămână acolo, când am rămas fără frână la maşină. Am trecut pe cealaltă bandă de circulaţie şi am virat la dreapta pe un drum de ţară, după care ne-am izbit de o structură pătrată din ciment. Eram în stare de şoc. Deşi niciuna dintre noi nu era rănită grav – lăudat fie Domnul —, am fost duse la spitalul Kingston pentru tratament, în timp ce o maşină de depanare a tractat maşina şi a dus-o la mecanic. Dar totuşi nu pot subestima lecţiile spirituale pe care le-am învăţat din acel accident, lecţii care m-au condus la o introspecţie atentă şi apoi m-au făcut să privesc în sus, de unde vine ajutorul. Iată patru lecţii.

  În primul rând am învăţat că, şi în acest veac, mila şi bunătatea lui Dumnezeu nu dau greş. Partea din faţă a maşinii a fost zdrobită din cauza impactului puternic şi doar mila lui Dumnezeu a făcut ca picioarele mele să nu fie strivite sau ca volanul să nu îmi zdrobească pieptul. Toate trei am ieşit din maşină fără răni grave.

  În al doilea rând, am văzut protecţia Duhului Sfânt în locul accidentului, ajutorul fiind aproape şi disponibil, compania de tractare fiind doar la două străzi distanţă. Proprietara terenului pe care a avut loc accidentul s-a oferit să ne ducă la spitalul Kingston şi a aşteptat până am fost consultate. Ne-a explicat că ar fi trebuit să plece mai devreme de pe proprietate, dar a mai zăbovit fără motiv. Acum a putut vedea călăuzirea Duhului Sfânt.

  În al treilea rând, am văzut că mai mulţi oameni au fost dispuşi să facă un efort special pentru noi. Voi fi întotdeauna recunoscătoare lui Dumnezeu pentru dr. Carmelita Jones, pentru pastorul K. C. şi doamna Henry, pentru dr. Stephanie McFarlane şi pentru vecina mea, domnişoara Juliet Patterson. Fiecare dintre aceştia m-a ajutat fără rezerve în timp de nevoie, lucru care poate a creat şi inconveniente.

  În cele din urmă, se merită să îi slujeşti Domnului. Am simţit dragostea, călăuzirea, conducerea, protecţia şi grija lui Dumnezeu în moduri în care nici nu mi le-aş fi putut imagina. Ştiu că şi tu ai simţit grija Sa protectoare în lecţiile vieţii. Dumnezeu este bun!


  Theresa M. McDonald

  Lecții învățate - 2019. Se merită să îi slujeşti Domnului. Am simţit dragostea, călăuzirea, conducerea, protecţia şi grija lui Dumnezeu în moduri în care nici nu mi le-aş fi putut imagina. Ştiu că şi tu ai simţit grija Sa protectoare în lecţiile vieţii. Dumnezeu este bun!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...