Lecții învățate

  Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt. – Plângeri 3:22

  Eu, sora mea mai mare şi o elevă de la colegiu mergeam cu maşina din Kingston înspre Westmoreland pentru a petrece sfârşitul de săptămână acolo, când am rămas fără frână la maşină. Am trecut pe cealaltă bandă de circulaţie şi am virat la dreapta pe un drum de ţară, după care ne-am izbit de o structură pătrată din ciment. Eram în stare de şoc. Deşi niciuna dintre noi nu era rănită grav – lăudat fie Domnul —, am fost duse la spitalul Kingston pentru tratament, în timp ce o maşină de depanare a tractat maşina şi a dus-o la mecanic. Dar totuşi nu pot subestima lecţiile spirituale pe care le-am învăţat din acel accident, lecţii care m-au condus la o introspecţie atentă şi apoi m-au făcut să privesc în sus, de unde vine ajutorul. Iată patru lecţii.

  În primul rând am învăţat că, şi în acest veac, mila şi bunătatea lui Dumnezeu nu dau greş. Partea din faţă a maşinii a fost zdrobită din cauza impactului puternic şi doar mila lui Dumnezeu a făcut ca picioarele mele să nu fie strivite sau ca volanul să nu îmi zdrobească pieptul. Toate trei am ieşit din maşină fără răni grave.

  În al doilea rând, am văzut protecţia Duhului Sfânt în locul accidentului, ajutorul fiind aproape şi disponibil, compania de tractare fiind doar la două străzi distanţă. Proprietara terenului pe care a avut loc accidentul s-a oferit să ne ducă la spitalul Kingston şi a aşteptat până am fost consultate. Ne-a explicat că ar fi trebuit să plece mai devreme de pe proprietate, dar a mai zăbovit fără motiv. Acum a putut vedea călăuzirea Duhului Sfânt.

  În al treilea rând, am văzut că mai mulţi oameni au fost dispuşi să facă un efort special pentru noi. Voi fi întotdeauna recunoscătoare lui Dumnezeu pentru dr. Carmelita Jones, pentru pastorul K. C. şi doamna Henry, pentru dr. Stephanie McFarlane şi pentru vecina mea, domnişoara Juliet Patterson. Fiecare dintre aceştia m-a ajutat fără rezerve în timp de nevoie, lucru care poate a creat şi inconveniente.

  În cele din urmă, se merită să îi slujeşti Domnului. Am simţit dragostea, călăuzirea, conducerea, protecţia şi grija lui Dumnezeu în moduri în care nici nu mi le-aş fi putut imagina. Ştiu că şi tu ai simţit grija Sa protectoare în lecţiile vieţii. Dumnezeu este bun!


  Theresa M. McDonald

  Lecții învățate - 2019. Se merită să îi slujeşti Domnului. Am simţit dragostea, călăuzirea, conducerea, protecţia şi grija lui Dumnezeu în moduri în care nici nu mi le-aş fi putut imagina. Ştiu că şi tu ai simţit grija Sa protectoare în lecţiile vieţii. Dumnezeu este bun!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...