Fiți recunoscătoare

  Bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. – 1 Tesaloniceni 5:16-18

  Ieri urmăream un post de televiziune creştin, când am văzut un pastor care vorbea despre „ce ar trebui să ştie femeile despre bărbaţi”. Mi-a captat atenţia şi am ascultat nemişcată. El a întrebat: „De ce bărbaţii ignoră ce spun soţiile lor şi se mai uită şi după alte femei?” În continuare, predicatorul a adăugat: „Dacă soţiile lor întotdeauna se plâng, soţii lor se «deconectează» şi îşi găsesc altceva mai interesant.” Îmi e teamă că unele femei au obiceiul de a se plânge de orice. Poate nu îşi dau seama cât de mult dăunează acest lucru unei relaţii. Uneori ne plângem de vreme. Este prea cald, prea frig, vântul bate prea tare sau plouă prea mult. Ne plângem că nu ştim cu ce să ne îmbrăcăm, deşi dulapurile ne sunt pline. Uităm de cei care nu au nimic să îmbrace, doar nişte zdrenţe, sau poate nu au nici măcar o pereche de pantofi.

  Dacă suntem angajate, ne plângem că nu avem de lucru. Dacă avem un loc de muncă, ne plângem de salariu că este prea mic şi că ne-am dori să stăm acasă în loc să trebuiască să mergem la lucru în fiecare zi. Poate ne plângem de preţul cumpărăturilor, că este prea mare. Din nou, uităm de milioanele de oameni din această lume care mor de foame, mulţi caută prin gunoaie după o bucată de pâine pe care să o mănânce. Unele femei se plâng că nu au tot ce şi-ar dori în casă — poate chiar cele mai noi aparate tehnologice. Cu toate acestea, mulţi oameni nu au o casă şi trebuie să îşi găsească un adăpost pentru noapte sub un pod sau prin alte locuri. Noi ce facem pentru a-i ajuta? Isus a spus: „Pe săraci îi aveţi totdeauna cu voi” (loan 12:8). Întotdeauna vor exista oameni cărora le merge mult mai rău decât nouă.

  De aceea, dacă avem nevoie de ceva, în loc să ne plângem, mai bine să ne rugăm. Să mergem în cămăruţa noastră, să închidem uşa şi să ne rugăm la Tatăl nostru ceresc, care, deşi nevăzut, El totuşi ne vede. El ne va auzi, căci Tatăl nostru ştie de ce avem nevoie înainte de a-I cere (vezi Matei 6:6,8).

  Fie ca şi noi să putem spune alături de Pavel: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc” (Filipeni 4:11). În loc să ne plângem, să ne numărăm binecuvântările şi să îi mulţumim Creatorului nostru pentru ceea ce avem. El ştie ce este cel mai bine pentru noi, aşa că de ce să ne plângem?


  Priscilla E. Adonis

  Fiți recunoscătoare - 2019. Fie ca şi noi să putem spune alături de Pavel: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc”. În loc să ne plângem, să ne numărăm binecuvântările şi să îi mulţumim Creatorului nostru pentru ceea ce avem. El ştie ce este cel mai bine pentru noi, aşa că de ce să ne plângem?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...