Intuiții

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare… Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea. – Coloseni 3:12-14

  „Mă numesc Hernando,” a spus el încet în timp ce se apleca peste patul meu în camera de spital învăluită în semiîntuneric. „Voi fi asistentul dumneavoastră în această noapte.” Ei bine, să vedem ce ne va aduce această noapte, mă gândeam eu. Nu a durat mult până când colega mea de cameră şi cu mine am aflat ce surprize ne aşteptau.

  Mai devreme, în schimbul anterior, ajutorul nostru, Faye, era în baie încercând să o cureţe pe colega mea după un alt „accident” de incontinenţă. Un miros puternic, înţepător a pătruns în cameră. Faye nu a reuşit să îşi ascundă dezgustul din glasul ei.

  „Stai nemişcată – nu mişca! Nu călca aici, ţi-am spus! Lasă uşa deschisă, ţi-am mai spus de atâtea ori!” Mary a rămas tăcută. Ea nu putea face nimic, deoarece enzi-mele din sistemul ei digestiv nu funcţionau cum trebuie. „Acum poţi merge înapoi în pat”, i s-a spus tăios.

  Acum Hernando o curăţa din nou. „Am avut cel mai frumos vis”, a spus Mary cu ezitare. Am visat că mâneam îngheţată şi avea un gust foarte bun.” Evident, prin discuţia aceea, încerca să îşi ascundă jena. Cu un accent spaniol blând, Hernando i-a spus că a fost un „vis frumos”.

  „Dar nu m-am putut hotărî ce să beau pe lângă îngheţată — Cola light sau 7-Up.” Hernando a întrebat-o gingaş ce aromă avea îngheţata pe care o mânca. „Era cu ciocolată”, a spus ea mai relaxată de această dată.

  „Apoi aş fi ales 7-Up – nu atât de dulce.” A urmat o pauză. „Gata, am terminat. Vă mai pot aduce ceva?” Cu atenţie a dus-o până la pat, a aranjat cearşaful şi a îndreptat pernele. „Somn uşor.” Pasul îi era uşor şi foarte încet a stins lumina.

  Contrastul dintre cei doi îngrijitori era evident. Amândoi aveau aceeaşi ocazie, totuşi, aveau două gândiri cu totul diferite. Două inimi cu grad diferit de compasiune. Două căi diametral opuse de a atinge — sau răni — o inimă. Apostolul loan cunoştea această diferenţă când a spus: „Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul” (1 loan 3:18). Doamne, ajută-mă să găsesc pe cineva astăzi care are nevoie să simtă dragostea Ta prin atingerea mea delicată, blândă.


  Kathleen Freeman

  Intuiții - 2019. „Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul” (1 loan 3:18). Doamne, ajută-mă să găsesc pe cineva astăzi care are nevoie să simtă dragostea Ta prin atingerea mea delicată, blândă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...