Intuiții

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare… Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea. – Coloseni 3:12-14

  „Mă numesc Hernando,” a spus el încet în timp ce se apleca peste patul meu în camera de spital învăluită în semiîntuneric. „Voi fi asistentul dumneavoastră în această noapte.” Ei bine, să vedem ce ne va aduce această noapte, mă gândeam eu. Nu a durat mult până când colega mea de cameră şi cu mine am aflat ce surprize ne aşteptau.

  Mai devreme, în schimbul anterior, ajutorul nostru, Faye, era în baie încercând să o cureţe pe colega mea după un alt „accident” de incontinenţă. Un miros puternic, înţepător a pătruns în cameră. Faye nu a reuşit să îşi ascundă dezgustul din glasul ei.

  „Stai nemişcată – nu mişca! Nu călca aici, ţi-am spus! Lasă uşa deschisă, ţi-am mai spus de atâtea ori!” Mary a rămas tăcută. Ea nu putea face nimic, deoarece enzi-mele din sistemul ei digestiv nu funcţionau cum trebuie. „Acum poţi merge înapoi în pat”, i s-a spus tăios.

  Acum Hernando o curăţa din nou. „Am avut cel mai frumos vis”, a spus Mary cu ezitare. Am visat că mâneam îngheţată şi avea un gust foarte bun.” Evident, prin discuţia aceea, încerca să îşi ascundă jena. Cu un accent spaniol blând, Hernando i-a spus că a fost un „vis frumos”.

  „Dar nu m-am putut hotărî ce să beau pe lângă îngheţată — Cola light sau 7-Up.” Hernando a întrebat-o gingaş ce aromă avea îngheţata pe care o mânca. „Era cu ciocolată”, a spus ea mai relaxată de această dată.

  „Apoi aş fi ales 7-Up – nu atât de dulce.” A urmat o pauză. „Gata, am terminat. Vă mai pot aduce ceva?” Cu atenţie a dus-o până la pat, a aranjat cearşaful şi a îndreptat pernele. „Somn uşor.” Pasul îi era uşor şi foarte încet a stins lumina.

  Contrastul dintre cei doi îngrijitori era evident. Amândoi aveau aceeaşi ocazie, totuşi, aveau două gândiri cu totul diferite. Două inimi cu grad diferit de compasiune. Două căi diametral opuse de a atinge — sau răni — o inimă. Apostolul loan cunoştea această diferenţă când a spus: „Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul” (1 loan 3:18). Doamne, ajută-mă să găsesc pe cineva astăzi care are nevoie să simtă dragostea Ta prin atingerea mea delicată, blândă.


  Kathleen Freeman

  Intuiții - 2019. „Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul” (1 loan 3:18). Doamne, ajută-mă să găsesc pe cineva astăzi care are nevoie să simtă dragostea Ta prin atingerea mea delicată, blândă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...