Ah, dragă, cu ce să mă îmbrac

  Și el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare, ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului.” – Apocalipsa 7:14

  De când Adam şi Eva au căzut în păcat, femeile au fost acuzate că spun că nu au cu ce să se îmbrace, dar adevărul este că aparent şi Adam a spus că nu avea cu ce să se îmbrace. Nu ştiu dacă femeile au mai multe probleme decât bărbaţii în a găsi ceva cu care să se îmbrace, ştiu că eu am un dulap plin, dar uneori simt că nu am hainele potrivite pentru o ocazie anume.

  Hainele erau un subiect important chiar şi în vremurile biblice. Îmbrăcămintea era foarte scumpă şi, desigur, trebuia să fie făcută de mână, un proiect care necesita multă muncă. Majoritatea hainelor erau confecţionate din lână, dar unele erau făcute şi din in, piele de animale şi, posibil, chiar şi mătase. Dacă erai suficient de bogat, poate îţi permiteai chiar să adaugi un fir de aur în material.

  În urmă cu câţiva ani am observat cât de des sunt menţionate hainele în Biblie, aşa că am hotărât că, atunci când voi citi Biblia la rând în acel an, să notez orice menţiune despre îmbrăcăminte de orice fel. Am găsit 359 de referinţe — şi sunt sigură că mi-au mai şi scăpat. Există pasaje literale, cum ar fi instrucţiunile detailate despre cum trebuia să fie îmbrăcămintea preoţească şi cum trebuia purtată, referinţe simbolice în care „Dumnezeu îmi este ca o haină” (Iov 30:18 NIV) şi îmbrăcămintea spirituală (2 Corinteni 5:1-5). Îmbrăcămintea era o parte importantă a armurii de război (Judecători 5:30). Era la fel de importantă ca aurul şi argintul într-un jaf şi era semnul disperării totale pentru cel care îşi sfâşia hainele (Iosua 7).

  Este interesant că de fiecare dată când Iosif a suferit o schimbare majoră în povestea vieţii sale, el şi-a schimbat îmbrăcămintea — sau i-a fost schimbată. Îmbrăcămintea este un element important şi în povestea Esterei.

  Isus Şi-a început viaţa înfăşurat în scutece, oamenii şi-au aruncat hainele înaintea Lui când a intrat triumfător în cetate (Matei 21:8) şi El şi-a încheiat viaţa pe o cruce, gol, în timp ce soldaţii trăgeau la sorţi pentru haina Lui. El a relatat parabole, cum ar fi povestea despre invitatul la nuntă care nu avea haina de nuntă (Matei 22:11, 12) şi i-a mustrat pe farisei că le plăceau franj urii lungi la hainele lor. Tot El ne-a avertizat să nu ne îngrijorăm cu privire la ce vom purta (Matei 6:28-30). Haina albă era greu de obţinut — procesul de înălbire era unul lung şi costisitor – aşa că atunci când Biblia spune că Hristos era îmbrăcat în haină albă şi Apocalipsa ne mai spune că noi vom primi o haină albă (Apocalipsa 6:11), acesta este un lucru semnificativ. Atunci, cu adevărat vom fi îmbrăcaţi adecvat pentru ocazie.


  Ardis Dick Stenbakken

  Ah, dragă, cu ce să mă îmbrac - 2019. Haina albă era greu de obţinut - procesul de înălbire era unul lung şi costisitor - aşa că atunci când Biblia spune că Hristos era îmbrăcat în haină albă şi Apocalipsa ne mai spune că noi vom primi o haină albă, acesta este un lucru semnificativ. Atunci, cu adevărat vom fi îmbrăcaţi adecvat pentru ocazie.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...