Ah, dragă, cu ce să mă îmbrac

  Și el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare, ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului.” – Apocalipsa 7:14

  De când Adam şi Eva au căzut în păcat, femeile au fost acuzate că spun că nu au cu ce să se îmbrace, dar adevărul este că aparent şi Adam a spus că nu avea cu ce să se îmbrace. Nu ştiu dacă femeile au mai multe probleme decât bărbaţii în a găsi ceva cu care să se îmbrace, ştiu că eu am un dulap plin, dar uneori simt că nu am hainele potrivite pentru o ocazie anume.

  Hainele erau un subiect important chiar şi în vremurile biblice. Îmbrăcămintea era foarte scumpă şi, desigur, trebuia să fie făcută de mână, un proiect care necesita multă muncă. Majoritatea hainelor erau confecţionate din lână, dar unele erau făcute şi din in, piele de animale şi, posibil, chiar şi mătase. Dacă erai suficient de bogat, poate îţi permiteai chiar să adaugi un fir de aur în material.

  În urmă cu câţiva ani am observat cât de des sunt menţionate hainele în Biblie, aşa că am hotărât că, atunci când voi citi Biblia la rând în acel an, să notez orice menţiune despre îmbrăcăminte de orice fel. Am găsit 359 de referinţe — şi sunt sigură că mi-au mai şi scăpat. Există pasaje literale, cum ar fi instrucţiunile detailate despre cum trebuia să fie îmbrăcămintea preoţească şi cum trebuia purtată, referinţe simbolice în care „Dumnezeu îmi este ca o haină” (Iov 30:18 NIV) şi îmbrăcămintea spirituală (2 Corinteni 5:1-5). Îmbrăcămintea era o parte importantă a armurii de război (Judecători 5:30). Era la fel de importantă ca aurul şi argintul într-un jaf şi era semnul disperării totale pentru cel care îşi sfâşia hainele (Iosua 7).

  Este interesant că de fiecare dată când Iosif a suferit o schimbare majoră în povestea vieţii sale, el şi-a schimbat îmbrăcămintea — sau i-a fost schimbată. Îmbrăcămintea este un element important şi în povestea Esterei.

  Isus Şi-a început viaţa înfăşurat în scutece, oamenii şi-au aruncat hainele înaintea Lui când a intrat triumfător în cetate (Matei 21:8) şi El şi-a încheiat viaţa pe o cruce, gol, în timp ce soldaţii trăgeau la sorţi pentru haina Lui. El a relatat parabole, cum ar fi povestea despre invitatul la nuntă care nu avea haina de nuntă (Matei 22:11, 12) şi i-a mustrat pe farisei că le plăceau franj urii lungi la hainele lor. Tot El ne-a avertizat să nu ne îngrijorăm cu privire la ce vom purta (Matei 6:28-30). Haina albă era greu de obţinut — procesul de înălbire era unul lung şi costisitor – aşa că atunci când Biblia spune că Hristos era îmbrăcat în haină albă şi Apocalipsa ne mai spune că noi vom primi o haină albă (Apocalipsa 6:11), acesta este un lucru semnificativ. Atunci, cu adevărat vom fi îmbrăcaţi adecvat pentru ocazie.


  Ardis Dick Stenbakken

  Ah, dragă, cu ce să mă îmbrac - 2019. Haina albă era greu de obţinut - procesul de înălbire era unul lung şi costisitor - aşa că atunci când Biblia spune că Hristos era îmbrăcat în haină albă şi Apocalipsa ne mai spune că noi vom primi o haină albă, acesta este un lucru semnificativ. Atunci, cu adevărat vom fi îmbrăcaţi adecvat pentru ocazie.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...