Dumnezeu i-a făcut pe tați

  Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău. – Matei 6:9

  Reclamele din magazine ne reamintesc cu multe luni înainte că vin sărbătorile sau alte evenimente. Printre acestea se numără şi Ziua tatălui, care în Australia se sărbătoreşte în prima duminică din luna septembrie. Taţii au jucat un rol semnificativ de-a lungul veacurilor încă de la creaţiune. Dumnezeu a prevăzut ca tatăl să vegheze asupra bunăstării familiei.

  În Geneza citim despre viaţa de familie a lui Avraam. El a fost tatăl multor copii, Isaac fiind copilul cel făgăduit. Avraam a fost un conducător măreţ şi un protector al familiei sale numeroase. El a făcut greşeli, dar I-a permis lui Dumnezeu să îl călăuzească. El este un exemplu pentru noi astăzi. ,Avram a crezut pe Domnul, şi Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire” (Geneza 15:6).

  Un alt tată din Biblie este Iov. În Iov 1:1-5 ni se spune că el era fără vină şi curat, îl iubea pe Dumnezeu. El s-a îngrijit de nevoile spirituale ale celor zece copii ai lui. La vremea stabilită, Iov le cerea copiilor lui să se reconsacre Domnului şi atunci aducea câte un miel ca jertfa pentru fiecare dintre ei, cerând iertarea păcatelor lor. Iov a trecut prin încercări, dar Domnul l-a binecuvântat şi a trăit o viaţă plină de semnificaţie.

  Noe, tatăl lui Sem, Ham şi Iafet, „era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu” (Geneza 6:9). Fiii lui probabil că se încre-deau în Dumnezeu, ascultau de tatăl lor şi au lucrat alături de el la construirea corăbiei, în ciuda batjocurii celor din jur. Când uşa cea mare a corăbiei a fost închisă, doar Noe si familia lui au fost salvaţi.

  Iosif a fost un bărbat evlavios şi a fost ca un tată pentru Isus pe acest pământ. Cu siguranţă că a fost un timp special cel petrecut împreună cu Fiul lui în atelierul de tâmplărie. Nu pot să nu mă gândesc cât de frumos va fi când Iosif îl va vedea din nou pe Isus.

  Am fost binecuvântată să am un tată iubitor şi evlavios, îl cheamă Norm, care încă se bucură de viaţă şi la nouăzeci şi şase de ani. Ocaziile în care am reuşit să îmi petrec timpul alături de el întotdeauna vor fi preţioase pentru mine. Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce a făcut pentru mine şi Îl laud pe Dumnezeu!

  Din nefericire, mulţi nu se pot bucura la auzul cuvântului tată. Multe situaţii nedorite strică această relaţie, dar Isus ştie şi poartă de grijă. „Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El” (Psalmii 103:13). Asta ne face pe toţi copii ai Tatălui ceresc, fraţi şi surori unii pentru alţii.

  Ce zi minunată a „Tatălui” va fi când cu toţii îl vom vedea pe Tatăl nostru ceresc.


  Lyn Welk-Sandy

  Dumnezeu i-a făcut pe tați - 2019. Din nefericire, mulţi nu se pot bucura la auzul cuvântului tată. Multe situaţii nedorite strică această relaţie, dar Isus ştie şi poartă de grijă. „Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El”. Asta ne face pe toţi copii ai Tatălui ceresc, fraţi şi surori unii pentru alţii.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...