Dumnezeu i-a făcut pe tați

  Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău. – Matei 6:9

  Reclamele din magazine ne reamintesc cu multe luni înainte că vin sărbătorile sau alte evenimente. Printre acestea se numără şi Ziua tatălui, care în Australia se sărbătoreşte în prima duminică din luna septembrie. Taţii au jucat un rol semnificativ de-a lungul veacurilor încă de la creaţiune. Dumnezeu a prevăzut ca tatăl să vegheze asupra bunăstării familiei.

  În Geneza citim despre viaţa de familie a lui Avraam. El a fost tatăl multor copii, Isaac fiind copilul cel făgăduit. Avraam a fost un conducător măreţ şi un protector al familiei sale numeroase. El a făcut greşeli, dar I-a permis lui Dumnezeu să îl călăuzească. El este un exemplu pentru noi astăzi. ,Avram a crezut pe Domnul, şi Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire” (Geneza 15:6).

  Un alt tată din Biblie este Iov. În Iov 1:1-5 ni se spune că el era fără vină şi curat, îl iubea pe Dumnezeu. El s-a îngrijit de nevoile spirituale ale celor zece copii ai lui. La vremea stabilită, Iov le cerea copiilor lui să se reconsacre Domnului şi atunci aducea câte un miel ca jertfa pentru fiecare dintre ei, cerând iertarea păcatelor lor. Iov a trecut prin încercări, dar Domnul l-a binecuvântat şi a trăit o viaţă plină de semnificaţie.

  Noe, tatăl lui Sem, Ham şi Iafet, „era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu” (Geneza 6:9). Fiii lui probabil că se încre-deau în Dumnezeu, ascultau de tatăl lor şi au lucrat alături de el la construirea corăbiei, în ciuda batjocurii celor din jur. Când uşa cea mare a corăbiei a fost închisă, doar Noe si familia lui au fost salvaţi.

  Iosif a fost un bărbat evlavios şi a fost ca un tată pentru Isus pe acest pământ. Cu siguranţă că a fost un timp special cel petrecut împreună cu Fiul lui în atelierul de tâmplărie. Nu pot să nu mă gândesc cât de frumos va fi când Iosif îl va vedea din nou pe Isus.

  Am fost binecuvântată să am un tată iubitor şi evlavios, îl cheamă Norm, care încă se bucură de viaţă şi la nouăzeci şi şase de ani. Ocaziile în care am reuşit să îmi petrec timpul alături de el întotdeauna vor fi preţioase pentru mine. Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce a făcut pentru mine şi Îl laud pe Dumnezeu!

  Din nefericire, mulţi nu se pot bucura la auzul cuvântului tată. Multe situaţii nedorite strică această relaţie, dar Isus ştie şi poartă de grijă. „Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El” (Psalmii 103:13). Asta ne face pe toţi copii ai Tatălui ceresc, fraţi şi surori unii pentru alţii.

  Ce zi minunată a „Tatălui” va fi când cu toţii îl vom vedea pe Tatăl nostru ceresc.


  Lyn Welk-Sandy

  Dumnezeu i-a făcut pe tați - 2019. Din nefericire, mulţi nu se pot bucura la auzul cuvântului tată. Multe situaţii nedorite strică această relaţie, dar Isus ştie şi poartă de grijă. „Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El”. Asta ne face pe toţi copii ai Tatălui ceresc, fraţi şi surori unii pentru alţii.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...