Un Dumnezeu al diferențelor

  Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare, şi după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos. – 1 Corinteni 12:12

  În urmă cu cincisprezece ani am fost diagnosticată cu o boală autoimună, artrită reumatoidă. Constant simt dureri mai uşoare sau severe, spasme, probleme la articulaţii şi alte neplăceri care fac ca viaţa de zi cu zi să fie asemenea unei excursii cu caruselul. Nu se cunosc remedii pentru artrita reumatoidă, dar sunt medicamente puternice care pot ajuta la ţinerea sub control sau calmarea durerilor care apar în această boală.

  În urmă cu câteva săptămâni m-am alăturat unui grup pe Facebook pentru persoane care suferă de artrită reumatoidă şi alte boli autoimune. Majoritatea membrilor acelui grup nu se cunosc între ei, dar totuşi s-au împrietenit cu alţi membri. Şi eu am legat o prietenie cu aceste doamne (şi câţiva bărbaţi) care au povestit despre boala lor, despre complicaţii şi provocări — ceva ce membrii familiei sau prietenii care nu au o boală autoimună nu simt. Dacă un membru al grupului care are o erupţie dureroasă, este programat pentru un nou set de analize sau are întrebări despre simptomele pe care le resimte, poate să se conecteze la acest grup online. Alţi membri ai grupului răspund, cerând informaţii specifice sau oferind informaţii vitale, sugestii, postează lucruri amuzante care să ne mai înveselească, încurajări, urări de ziua de naştere sau de sănătate sau, pur şi simplu, le urează celorlalţi membri o zi „fără durere” (deşi acest lucru nu prea este posibil în cazul bolilor cronice). Mulţi prezintă cereri de rugăciune pentru uşurarea suferinţei şi membrii grupului răspund cu promptitudine. Inima mea este îmbărbătată când citesc răspunsurile lor.

  Am învăţat să-l apreciez pe fiecare membru care face ca problemele medicale de care suferim să fie mai suportabile prin comentarii pline de empatie, informaţii de mare ajutor şi experienţa medicală profesională. Personalitatea celor din grup poate fi observată în postările lor şi mă pot baza întotdeauna pe anumiţi membri pentru ceea ce eu, sau alţii din grup, am nevoie să aud. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ei!

  Meditând la apropierea dintre mine şi alte persoane pe care nu le cunosc şi pe care probabil niciodată nu le voi întâlni, am ajuns la concluzia că fiecare dintre noi avem daruri şi un scop special, creat doar pentru noi. Dumnezeu va lucra prin noi în diferite moduri şi în orice situaţie. Dumnezeu va folosi darurile noastre unice pentru a ajunge la cei bolnavi, îndoliaţi, trişti, depresivi, confuzi sau care sunt pe punctul de a renunţa la viaţă. Acţiunile noastre contează foarte mult pentru ceilalţi, dar cel mai mult contează pentru Dumnezeu. Eşti dispusă să îi permiţi lui Dumnezeu să lucreze prin tine astăzi?


  Iris L. Kitching

  Un Dumnezeu al diferențelor - 2019. Dumnezeu va folosi darurile noastre unice pentru a ajunge la cei bolnavi, îndoliaţi, trişti sau care sunt pe punctul de a renunţa la viaţă. Acţiunile noastre contează foarte mult pentru ceilalţi, dar cel mai mult contează pentru Dumnezeu. Eşti dispusă să îi permiţi lui Dumnezeu să lucreze prin tine astăzi?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...