Un Dumnezeu al diferențelor

  Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare, şi după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos. – 1 Corinteni 12:12

  În urmă cu cincisprezece ani am fost diagnosticată cu o boală autoimună, artrită reumatoidă. Constant simt dureri mai uşoare sau severe, spasme, probleme la articulaţii şi alte neplăceri care fac ca viaţa de zi cu zi să fie asemenea unei excursii cu caruselul. Nu se cunosc remedii pentru artrita reumatoidă, dar sunt medicamente puternice care pot ajuta la ţinerea sub control sau calmarea durerilor care apar în această boală.

  În urmă cu câteva săptămâni m-am alăturat unui grup pe Facebook pentru persoane care suferă de artrită reumatoidă şi alte boli autoimune. Majoritatea membrilor acelui grup nu se cunosc între ei, dar totuşi s-au împrietenit cu alţi membri. Şi eu am legat o prietenie cu aceste doamne (şi câţiva bărbaţi) care au povestit despre boala lor, despre complicaţii şi provocări — ceva ce membrii familiei sau prietenii care nu au o boală autoimună nu simt. Dacă un membru al grupului care are o erupţie dureroasă, este programat pentru un nou set de analize sau are întrebări despre simptomele pe care le resimte, poate să se conecteze la acest grup online. Alţi membri ai grupului răspund, cerând informaţii specifice sau oferind informaţii vitale, sugestii, postează lucruri amuzante care să ne mai înveselească, încurajări, urări de ziua de naştere sau de sănătate sau, pur şi simplu, le urează celorlalţi membri o zi „fără durere” (deşi acest lucru nu prea este posibil în cazul bolilor cronice). Mulţi prezintă cereri de rugăciune pentru uşurarea suferinţei şi membrii grupului răspund cu promptitudine. Inima mea este îmbărbătată când citesc răspunsurile lor.

  Am învăţat să-l apreciez pe fiecare membru care face ca problemele medicale de care suferim să fie mai suportabile prin comentarii pline de empatie, informaţii de mare ajutor şi experienţa medicală profesională. Personalitatea celor din grup poate fi observată în postările lor şi mă pot baza întotdeauna pe anumiţi membri pentru ceea ce eu, sau alţii din grup, am nevoie să aud. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ei!

  Meditând la apropierea dintre mine şi alte persoane pe care nu le cunosc şi pe care probabil niciodată nu le voi întâlni, am ajuns la concluzia că fiecare dintre noi avem daruri şi un scop special, creat doar pentru noi. Dumnezeu va lucra prin noi în diferite moduri şi în orice situaţie. Dumnezeu va folosi darurile noastre unice pentru a ajunge la cei bolnavi, îndoliaţi, trişti, depresivi, confuzi sau care sunt pe punctul de a renunţa la viaţă. Acţiunile noastre contează foarte mult pentru ceilalţi, dar cel mai mult contează pentru Dumnezeu. Eşti dispusă să îi permiţi lui Dumnezeu să lucreze prin tine astăzi?


  Iris L. Kitching

  Un Dumnezeu al diferențelor - 2019. Dumnezeu va folosi darurile noastre unice pentru a ajunge la cei bolnavi, îndoliaţi, trişti sau care sunt pe punctul de a renunţa la viaţă. Acţiunile noastre contează foarte mult pentru ceilalţi, dar cel mai mult contează pentru Dumnezeu. Eşti dispusă să îi permiţi lui Dumnezeu să lucreze prin tine astăzi?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...