Un Dumnezeu al diferențelor

Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare, şi după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos. – 1 Corinteni 12:12

În urmă cu cincisprezece ani am fost diagnosticată cu o boală autoimună, artrită reumatoidă. Constant simt dureri mai uşoare sau severe, spasme, probleme la articulaţii şi alte neplăceri care fac ca viaţa de zi cu zi să fie asemenea unei excursii cu caruselul. Nu se cunosc remedii pentru artrita reumatoidă, dar sunt medicamente puternice care pot ajuta la ţinerea sub control sau calmarea durerilor care apar în această boală.

În urmă cu câteva săptămâni m-am alăturat unui grup pe Facebook pentru persoane care suferă de artrită reumatoidă şi alte boli autoimune. Majoritatea membrilor acelui grup nu se cunosc între ei, dar totuşi s-au împrietenit cu alţi membri. Şi eu am legat o prietenie cu aceste doamne (şi câţiva bărbaţi) care au povestit despre boala lor, despre complicaţii şi provocări — ceva ce membrii familiei sau prietenii care nu au o boală autoimună nu simt. Dacă un membru al grupului care are o erupţie dureroasă, este programat pentru un nou set de analize sau are întrebări despre simptomele pe care le resimte, poate să se conecteze la acest grup online. Alţi membri ai grupului răspund, cerând informaţii specifice sau oferind informaţii vitale, sugestii, postează lucruri amuzante care să ne mai înveselească, încurajări, urări de ziua de naştere sau de sănătate sau, pur şi simplu, le urează celorlalţi membri o zi „fără durere” (deşi acest lucru nu prea este posibil în cazul bolilor cronice). Mulţi prezintă cereri de rugăciune pentru uşurarea suferinţei şi membrii grupului răspund cu promptitudine. Inima mea este îmbărbătată când citesc răspunsurile lor.

Am învăţat să-l apreciez pe fiecare membru care face ca problemele medicale de care suferim să fie mai suportabile prin comentarii pline de empatie, informaţii de mare ajutor şi experienţa medicală profesională. Personalitatea celor din grup poate fi observată în postările lor şi mă pot baza întotdeauna pe anumiţi membri pentru ceea ce eu, sau alţii din grup, am nevoie să aud. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ei!

Meditând la apropierea dintre mine şi alte persoane pe care nu le cunosc şi pe care probabil niciodată nu le voi întâlni, am ajuns la concluzia că fiecare dintre noi avem daruri şi un scop special, creat doar pentru noi. Dumnezeu va lucra prin noi în diferite moduri şi în orice situaţie. Dumnezeu va folosi darurile noastre unice pentru a ajunge la cei bolnavi, îndoliaţi, trişti, depresivi, confuzi sau care sunt pe punctul de a renunţa la viaţă. Acţiunile noastre contează foarte mult pentru ceilalţi, dar cel mai mult contează pentru Dumnezeu. Eşti dispusă să îi permiţi lui Dumnezeu să lucreze prin tine astăzi?


Iris L. Kitching

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video