Intervenția lui Dumnezeu

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Când fac gem, de obicei cumpăr o cantitate mai mare de pectină de la o companie online, nuts.com. Pentru una din comenzi am ales ca pachetul să fie expediat în trei-cinci zile lucrătoare şi nu în următoarea zi. Doream să ajungă într-o zi când puteam să fiu eu acasă pentru a primi pachetul, deoarece avusesem probleme că ni s-au furat pachetele.

  A doua zi după ce am pus comanda, tocmai plecam de la biserică şi îmi scosesem telefonul mobil să îl mut de pe modul silenţios. Am primit un mesaj de la vecina mea care spunea că primise comanda mea de nuci. Curierul le livrase la adresa greşită.

  După câteva remarci despre capacitatea curierului de a citi, i-am spus vecinei că probabil este mai bine că i le-a livrat ei din greşeală. I-am explicat că poate cineva rău intenţionat ar fi văzut „nuts.com” pe cutia care stătea la uşă şi poate ar fi furat-o, aşteptându-se să găsească înăuntru nuci. În schimb, ar fi găsit un pachet mare de praf alb pe care scria „pectină” şi ar fi aruncat-o la gunoi.

  Atunci m-am gândit că poate curierul nu a greşit. Poate Dumnezeu îl direcţionase să lase pachetul la prietena şi vecina mea. Totuşi, numerele noastre de casă sunt foarte diferite şi suntem la câteva case distanţă. Cum ar fi putut confunda curierul casa ei cu a mea? Este posibil ca Dumnezeu să-l fi îndrumat către casa ei cu pachetul meu? Eu cred că Dumnezeu a intervenit în dreptul meu şi s-a asigurat că voi primi ceea ce comandasem.

  Eu nu mă rugasem pentru asta, dar cred că oricum Dumnezeu a intervenit. Da, era un lucru minor, nesemnificativ şi probabil eu aş fi fost singura căreia îi păsa dacă primeam comanda de pectină sau nu. Deşi costul pectinei nu era foarte mare, nu aş fi fost prea fericită să îmi iau alta, deşi îmi permiteam să cumpăr alta dacă era nevoie. Totuşi, fără ca eu să cer, Dumnezeu a intervenit să mă ajute.

  În acea zi am învăţat că ceea ce El spune în Matei 6 chiar este aşa, că, deşi El hrăneşte păsările care nici nu seamănă nici nu seceră, noi suntem cu mult mai preţioşi în ochii Lui decât acele păsări.

  Aşa că de ce nu ar avea El grijă şi de noi?


  Jean Arthur

  Intervenția lui Dumnezeu - 2019. Cred că Dumnezeu a intervenit. Da, era un lucru minor, nesemnificativ şi probabil eu aş fi fost singura căreia îi păsa dacă primeam comanda de pectină sau nu. Nu aş fi fost prea fericită să îmi iau alta, deşi îmi permiteam să cumpăr alta dacă era nevoie. Totuşi, fără ca eu să cer, Dumnezeu a intervenit să mă ajute.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...