De ce nu ne-ai spus?

  Treci în Macedonia şi ajută-ne! – Faptele 16:9

  În copilărie, sora mea, Bonnie, şi cu mine visam să devenim misionare. Doream să ne implicăm, să dăm şi altora din talentele noastre şi să facem din micul nostru colţ de lume un loc mai bun.

  Când au venit nişte studenţi misionari de la un colegiu creştin în Collegedale, Tennessee, şi L-a prezentat umilei noastre familii pe Isus, noi am fost încântate şi ne doream să fim exact ca ei. Continuându-ne educaţia, Bonnie a devenit învăţătoare la şcoala bisericii şi eu am studiat pentru a deveni asistentă medicală.

  Recent, un grup de specialişti în domeniul medical au călătorit din statul lor pentru a evalua o zonă cu venituri mici din statul nostru, în vederea construirii unei biserici şi a unei şcoli şi pentru a aduce lucrători creştini în spitalul local. Dorinţa lor era să „meargă să spună lumii”. Când Bonnie a acceptat funcţia de învăţătoare, ne-au cerut amândurora să fim parte a comitetului de primire a acestor misionari.

  Pentru a sărbători sosirea oaspeţilor noştri, noi am plănuit un eveniment în natură pentru a avea timp de părtăşie împreună. De acum toţi erau aşezaţi pe dealul verde, aproape de o zonă în care copacii făceau umbră, puţin mai sus de spital, anticipând cu nerăbdare o „cină în stil vechi”. Totul era perfect, cu excepţia faptului că acela se pare că era habitatul preferat al puricilor de nisip, pe care Dicţionarul Webster îi defineşte ca fiind „larve acariene… cu şase picioare, care sug sângele de la vertebrate şi produc iritaţii roşiatice cu senzaţie intensă de mâncărime”.

  Ziua următoare am auzit multe comentarii pozitive din partea oaspeţilor noştri care au participat la serată. Dar am auzit şi „de ce nu ne-aţi spus că astăzi vom avea mâncărimi? Acei gândăcei roşii au fost foarte şireţi!”

  Comitetul nostru de primire nu s-a gândit să treacă pe agendă şi „evitarea puricilor de nisip”!

  Dragi prieteni, noi ne amintim să îi avertizăm pe ceilalţi despre Satana, care pândeşte în ascuns, gata să îi sfâşie? Să le spunem, cu multă dragoste, că Isus este adăpostul lor.

  Nu vrei să mi te alături în a-i recruta pe alţii care să poată spune: „Iată, acesta este Dumnezeul nostru în care aveam încredere că ne va mântui” (Isaia 25:9)? în spiritul adevăraţilor misionari, să nu mai aşteptăm până când va fi prea târziu, când vor veni la noi şi vor spune: „De ce nu mi-aţi spus?”


  Jane Wiggins Moore

  De ce nu ne-ai spus? - 2019. Nu vrei să mi te alături în a-i recruta pe alţii care să poată spune: „Iată, acesta este Dumnezeul nostru în care aveam încredere că ne va mântui”? în spiritul adevăraţilor misionari, să nu mai aşteptăm până când va fi prea târziu, când vor veni la noi şi vor spune: „De ce nu mi-aţi spus?”
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...