Dumnezeu a vorbit cu Isaac

  El face lucruri mari şi nepătrunse, minuni fără număr. – Iov 5:9

  Era o dimineaţă frumoasă de vară în Panama. Isaac, taximetristul, şi cu mine i-am luat pe fraţii Morris şi Shirley pentru a face un tur al oraşului. Cu o zi înainte, Maria, coordonatoarea pentru proiectele de construcţie ale bisericii, m-a întrebat dacă aş putea să le arăt voluntarilor oraşul Panama. Am fost de acord.

  În acea după-amiază l-am întâlnit pe Isaac şi Dumnezeu m-a inspirat să îl întreb dacă ar putea să ducă un cuplu în taxiul lui pentru a face un tur al oraşului. El a acceptat. Eu şi cu el am primit botezul în 1983, dar nu ne mai văzuserăm şi nu mai vorbiserăm de cincisprezece ani. Mi-a spus că părăsise biserica, dar acum dorea să se întoarcă şi să le aducă pe fiica şi soţia lui la biserică. Mi-a mai povestit câteva din problemele cu care se confrunta: fiica lui era bolnavă şi era în spital, fratele soţiei lui decedase cu doar două zile în urmă şi, recent, şi el suferise un infarct. Isaac simţea că trebuia să se întoarcă numaidecât la Dumnezeu. Eu i-am spus: „Cred că Dumnezeu îţi spune ceva, aşa că îţi propun să ne duci pe mine şi pe aceşti misionari care sunt în vizită să vedem oraşul.” Am putut citi fericirea în ochii lui.

  Totuşi s-a întâmplat un lucru straniu în timpul excursiei. După ce ne-am întors la maşină după ce am vizitat muzeul, cei doi misionari au văzut sute de furnici negre ieşind din scaunul pe care stătea fratele Morris. Ne-au spus ce se întâmpla, aşa că l-am rugat pe Isaac să găsească un loc unde am putea parca. În mod inexplicabil, sute de furnici negre ieşeau şi din husa sticlei cu apă a fratelui Morris. Am ieşit din maşină. Când am deschis sticla cu apă, mâna şi braţul mi-au fost acoperite de furnici. Uimitor, niciuna nu m-a pişcat. Isaac, agitat şi şocat, şi-a cerut scuze. Credea că furnicile au pătruns în maşină cât o lăsase parcată sub un copac. M-am rugat în numele lui Isus ca El să certe furnicile. Era de necrezut ce se întâmpla.

  Ne-am urcat înapoi în maşină şi s-a rugat şi Shirley. Deja Isaac începuse să se liniştească, aşa că am hotărât să ne continuăm turul. Am avut o zi minunată şi într-un final i-am dus pe fraţii Morris şi Shirley la hotel. Înainte de a pleca, fratele Morris s-a rugat pentru Isaac, ca Dumnezeu să aibă grijă de el şi să îi dea curaj pentru a se întoarce la biserică. Isaac a spus că Dumnezeu s-a folosit de furnici să îi „vorbească”, simţind un îndemn şi mai puternic să se întoarcă la biserică împreună cu familia.

  Dumnezeu acţionează pe căi tainice!


  Gloribeth T. Gancedo

  Dumnezeu a vorbit cu Isaac - 2019. Înainte de a pleca, fratele Morris s-a rugat pentru Isaac, ca Dumnezeu să aibă grijă de el şi să îi dea curaj pentru a se întoarce la biserică. Isaac a spus că Dumnezeu s-a folosit de furnici să îi „vorbească”, simţind un îndemn şi mai puternic să se întoarcă la biserică împreună cu familia.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...