O zi la Hope

  Bucuraţi-vă în nădejde. – Romani 12:12

  „Haide să mergem mâine la Hope”, a propus fiul nostru. „Ar fi locul perfect pentru o excursie de o zi. Este relativ aproape de casă şi sunt foarte multe aventuri liniştite de care ne putem bucura.” Hope, Alaska, este o tabără minieră de aur înfiinţată în 1896, înconjurată de munţi. Are o populaţie de aproximativ 200 de persoane, drumurile nu sunt asfaltate, are magazine de cadouri, locuri de pescuit, leagăne şi un tobogan, trasee prin natură şi o bibliotecă. Toţi şase – cu vârste de la un an la şaizeci şi nouă – am putea să găsim multe lucruri de care să ne bucurăm. Am ajuns acolo în jurul amiezii. În timp ce soţul meu i-a ţinut ocupaţi pe nepoţii care alergau, fiul nostru făcea poze la clădirile de lemn, eu şi nora mea am scos mâncarea. Am tăiat roşiile şi castraveţii, am luat capacele de la caserolele cu guacamole şi hummus şi am scos foile de tortilla.

  După prânz, unii dintre adulţi au pornit să caute îngheţată la „cel mai mare magazin de cadouri”, iar nepoţii au rămas la groapa de nisip. Derion, de patru ani, a umplut o tavă aurie cu nisip şi de câteva ori şi-a vărsat-o în cap; Avril, de un an, făcea bucuros roţi pentru colecţia lui de camioane Tonka. Pe rând, adulţii se jucau cu copiii şi explorau oraşul. Când eu şi soţul meu ne-am întors dintr-o plimbare puţin mai lungă, am găsit cutia de nisip goală. Crezând că apa şi locurile de pescuit i-au atras pe câţiva membri ai familiei noastre, ne-am gândit să mergem la râul Resurrection. Am privit de la depărtare cum Avril se juca cu pietrele şi mama ei făcea o baie de soare în apropiere; Derion şi tatăl lui, Garrick, stăteau aproape de apă. Garrick, întotdeauna dornic să înveţe lucruri noi, şi-a pus cizmele de pescuit, a scos undiţa şi a lansat-o pe lac. Bărbatul care era puţin mai sus de noi prinsese un peşte şi aproape imediat după aceea bărbatul de mai jos de noi a prins un somon destul de mărişor. Dar am văzut că Garrick şi Derion nu prinseseră nimic. Totuşi, absenţa peştelui nu l-a descurajat pe nepotul nostru. Când ne-a observat, ne-a făcut cu mâna şi ne-a anunţat plin de entuziasm: „Noi pescuim!” Ochii lui străluceau de fericire.

  Deşi ştiam deja răspunsul, totuşi l-am întrebat: „Aţi prins ceva?” Răspunsul lui energic m-a surprins.

  „Încă nu!”

  „Dar tata?” am continuat eu. „El a prins ceva?”

  Iar el a răspuns: „Aproape.”

  Nu încă… aproape. Derion nu era descurajat. El anticipa viitorul şi răspândea bucuria pe care o simţea cu cei din jur. Evident, ne aflam în Hope (n. tr. Speranţă).


  Denise Dick Herr

  O zi la Hope - 2019. Totuşi, absenţa peştelui nu l-a descurajat pe nepotul nostru. Când ne-a observat, ne-a făcut cu mâna şi ne-a anunţat plin de entuziasm: „Noi pescuim!” Ochii lui străluceau de fericire.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...