Vocea

  Câtă vreme se zice: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii!” – Evrei 3:15

  Era o zi de miercuri, iunie 2011. Tocmai ce parcursesem cei aproape cinci kilometri cu bicicleta de la lucru până acasă, în Stockport, Anglia. Îmi planificasem să merg cu maşina la ora de rugăciune. Se apropia timpul când trebuia să plec, dar soţul meu nu se întorsese cu maşina şi nu puteam să iau legătura cu el prin telefon. Ei bine, nu voi putea merge la ora de rugăciune, mi-am spus în sinea mea.

  Apoi am auzit o voce: Du-te la ora de rugăciune. În mintea mea susţineam cu tărie că nu pot merge: nu aveam maşină, eram obosită, urma să fie întuneric atunci când trebuia să mă întorc şi doar ce mă schimbasem de haine. Pur şi simplu nu pot merge. Du-te la ora de rugăciune! Aceeaşi voce, asemenea unei tobe, era tot mai insistentă şi mai tare.

  În cele din urmă am strigat: „Bine, merg!” Hotărâtă, m-am schimbat din nou în echipamentul pentru bicicletă şi am mai făcut câţiva kilometri până la biserică. Când am ajuns acolo, am întrebat: „Acum Ce urmează?” Tăcere. Am aşteptat în linişte un glas care să mă călăuzească şi l-am auzit din gura unei mame tinere. O tânără pe care nu o cunoşteam, Sheila, asistentă medicală din Filipine, avea nevoie de un stagiu de adaptare de douăsprezece săptămâni pentru a putea lucra ca asistentă în Marea Britanie. Îşi asigurase un loc teoretic la o universitate din zonă, dar nu reuşise să găsească un stagiu undeva în apropierea familiei ei. Îi mai rămăseseră doar câteva zile până la expirarea vizei de muncă. Sheila şi familia ei postiseră şi se rugaseră să găsească o soluţie. Din poziţia pe care o ocupam la acea vreme, de director asociat al unei organizaţii de îngrijire a sănătăţii, Sheila a reuşit să câştige experienţa practică de care avea nevoie pentru recunoaşterea calificării de asistentă medicală şi, în cele din urmă, a fost angajată ca asistentă medicală în Secţia de oncologie.

  Cinci ani mai târziu, eu şi Sheila ne-am povestit una alteia experienţa aceasta. Ea mi-a spus că dintre toate asistentele medicale din acel program, ea a fost singura care obţinuse un loc atât de aproape de casă. Trebuia să meargă doar patru-cinci ore pe zi, în timp ce colegele ei lucrau în ture de şapte-douăsprezece ore. Astăzi încă Îl laudă pe Dumnezeu pentru modul miraculos în care a răspuns rugăciunii ei. Şi eu Îl laud pe Dumnezeu că am ascultat glasul Lui şi nu mi-am împietrit inima, pentru ca El să poată răspunde la o rugăciune.

  Astăzi, nu îţi împietri inima.


  Lucile Fifield

  Vocea - 2019. Astăzi încă Sheila îl laudă pe Dumnezeu pentru modul miraculos în care a răspuns rugăciunii ei. Şi eu Îl laud pe Dumnezeu că am ascultat glasul Lui şi nu mi-am împietrit inima, pentru ca El să poată răspunde la o rugăciune.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...