„Să înflorești acolo unde ai fost semănată!”

  Vreau să fac voia Ta, Dumnezeule! Şi Legea Ta este în fundul inimii mele. – Psalmii 40:8

  Când ne gândim la povestea Esterei, împărăteasa, avem tendinţa să privim doar la ultima parte a vieţii ei de împărăteasă. Dar aş vrea să privim şi la începutul ei. Era doar o fată evreică a cărei familie alesese să rămână în Persia, o ţară străină, atunci când s-ar fi putut întoarce în ţara lor. În comparaţie cu viaţa de astăzi, pe atunci viaţa era simplă. Deşi era orfană, fusese adoptată de verişorul ei, Mardoheu, şi dusă în casa lui pentru a o creşte ca pe copilul lui.

  Cândva, în anii în care a crescut, Estera a trebuit să aleagă: să se plângă de nenorocirea ei sau să privească la partea bună şi să Îi mulţumească lui Dumnezeu pentru binecuvântările ei. Ea a ales să fie recunoscătoare şi şi-a format o relaţie de încredere în Dumnezeu.

  De fapt, ea a ales să înflorească acolo unde fusese semănată şi să devină o binecuvântare.

  Când părea să nu mai existe speranţă ca poporul lui Dumnezeu să fie eliberat, Estera şi-a dat seama că, pentru a trece de criza din faţa lor, era nevoie de curaj şi de a acţiona rapid. Ea ştia că doar Dumnezeu ar fi putut lucra să îi salveze. I-a spus lui Mardoheu să anunţe post şi rugăciune timp de trei zile pentru toţi evreii din Susa. Apoi şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva poporul şi Dumnezeu a putut astfel să salveze mii de evrei care trăiau în Persia.

  Biblia ne prezintă povestea multor femei care aveau o relaţie cu Dumnezeu şi care erau dispuse să fie folosite de El.

  Dumnezeu caută şi acum femei care sunt dispuse să lucreze pentru El.

  Când eram tânără am citit un articol de June Strong intitulat: „înfloreşte acolo unde ai fost semănat.” în acel articol se sugera să ne scriem epitaful. Ce am vrea să spună oamenii despre noi după ce murim? Niciodată înainte nu m-am gândit la acest lucru şi la început mi s-a părut o idee morbidă. Dar m-a pus pe gânduri! Am acceptat provocarea şi am scris ce aş vrea să se spună despre mine. Acel articol mi-a schimbat viata.

  Ce am scris? Am scris că îmi doream ca oamenii să îşi amintească de mine ca o persoană veselă, care a iubit viaţa şi căreia îi plăcea să îşi ajute semenii. Îmi doream ca Dumnezeu să mă folosească oriunde eram semănată.

  Dumnezeu te poate folosi şi pe tine, dacă doreşti să te laşi folosită.


  Celia Mejia Cruz

  „Să înflorești acolo unde ai fost semănată!” - 2019. Am scris că îmi doream ca oamenii să îşi amintească de mine ca o persoană veselă, care a iubit viaţa şi căreia îi plăcea să îşi ajute semenii. Îmi doream ca Dumnezeu să mă folosească oriunde eram semănată. Dumnezeu te poate folosi şi pe tine, dacă doreşti să te laşi folosită.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...