„Să înflorești acolo unde ai fost semănată!”

  Vreau să fac voia Ta, Dumnezeule! Şi Legea Ta este în fundul inimii mele. – Psalmii 40:8

  Când ne gândim la povestea Esterei, împărăteasa, avem tendinţa să privim doar la ultima parte a vieţii ei de împărăteasă. Dar aş vrea să privim şi la începutul ei. Era doar o fată evreică a cărei familie alesese să rămână în Persia, o ţară străină, atunci când s-ar fi putut întoarce în ţara lor. În comparaţie cu viaţa de astăzi, pe atunci viaţa era simplă. Deşi era orfană, fusese adoptată de verişorul ei, Mardoheu, şi dusă în casa lui pentru a o creşte ca pe copilul lui.

  Cândva, în anii în care a crescut, Estera a trebuit să aleagă: să se plângă de nenorocirea ei sau să privească la partea bună şi să Îi mulţumească lui Dumnezeu pentru binecuvântările ei. Ea a ales să fie recunoscătoare şi şi-a format o relaţie de încredere în Dumnezeu.

  De fapt, ea a ales să înflorească acolo unde fusese semănată şi să devină o binecuvântare.

  Când părea să nu mai existe speranţă ca poporul lui Dumnezeu să fie eliberat, Estera şi-a dat seama că, pentru a trece de criza din faţa lor, era nevoie de curaj şi de a acţiona rapid. Ea ştia că doar Dumnezeu ar fi putut lucra să îi salveze. I-a spus lui Mardoheu să anunţe post şi rugăciune timp de trei zile pentru toţi evreii din Susa. Apoi şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva poporul şi Dumnezeu a putut astfel să salveze mii de evrei care trăiau în Persia.

  Biblia ne prezintă povestea multor femei care aveau o relaţie cu Dumnezeu şi care erau dispuse să fie folosite de El.

  Dumnezeu caută şi acum femei care sunt dispuse să lucreze pentru El.

  Când eram tânără am citit un articol de June Strong intitulat: „înfloreşte acolo unde ai fost semănat.” în acel articol se sugera să ne scriem epitaful. Ce am vrea să spună oamenii despre noi după ce murim? Niciodată înainte nu m-am gândit la acest lucru şi la început mi s-a părut o idee morbidă. Dar m-a pus pe gânduri! Am acceptat provocarea şi am scris ce aş vrea să se spună despre mine. Acel articol mi-a schimbat viata.

  Ce am scris? Am scris că îmi doream ca oamenii să îşi amintească de mine ca o persoană veselă, care a iubit viaţa şi căreia îi plăcea să îşi ajute semenii. Îmi doream ca Dumnezeu să mă folosească oriunde eram semănată.

  Dumnezeu te poate folosi şi pe tine, dacă doreşti să te laşi folosită.


  Celia Mejia Cruz

  „Să înflorești acolo unde ai fost semănată!” - 2019. Am scris că îmi doream ca oamenii să îşi amintească de mine ca o persoană veselă, care a iubit viaţa şi căreia îi plăcea să îşi ajute semenii. Îmi doream ca Dumnezeu să mă folosească oriunde eram semănată. Dumnezeu te poate folosi şi pe tine, dacă doreşti să te laşi folosită.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...