Ce ar face Isus?

  Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 10:31

  Eleva plângea şi profesoara era vizibil supărată. La începutul orelor, profesoara a spus foarte clar că elevii care întârziau nu aveau voie să întârzie mai mult de zece minute. Dacă ajungeau mai târziu, nu mai erau primiţi la oră. I-a spus elevei să iasă din clasă, iar ea a fost foarte supărată, crezând că felul în care fusese tratată era nedrept. De îndată profesoara şi-a prezentat demisia şi a predat cheile şcolii.

  Trecuseră doar patru săptămâni de la începerea semestrului şi era dificil să găseşti un înlocuitor. Ca şefa de departament, ştiam că trebuia să prezint această situaţie lui Dumnezeu în rugăciune. După ce m-am întâlnit separat cu profesoara şi cu eleva, s-a luat hotărârea să ne întâlnim toate trei pentru a rezolva situaţia. Lăudat fie Domnul! Duhul Său cel Sfânt a fost prezent la acea întâlnire şi am obţinut un rezultat pozitiv şi plăcut. După ce ne-am rugat şi ne-am îmbrăţişat, am ştiut că Dumnezeu a permis Duhului Său cel Sfânt să domnească în întâlnirea şi hotărârile noastre. Cu adevărat, Duhul Sfânt ne-a călăuzit mintea, vorbele şi acţiunile.

  Această situaţie potenţial explozivă, care ar fi putut avea ca rezultat întreruperea programului şcolii, a avut un final fericit. Dar viaţa nu este întotdeauna aşa. Trăim într-o lume frământată de neînţelegeri şi probleme. Cât de des ne plângem că oamenii nu ne tratează prea bine sau nu ne plac. Cum răspundem? Este natural pentru noi să încercăm să ne revanşăm sau să îi tratăm pe ceilalţi aşa cum credem că ar merita, dar aş vrea să sugerez să ne lăsăm călăuziţi de răspunsul la următoarea întrebare: „Ce ar face Isus?” De-a lungul anilor, am încercat să folosesc răspunsul meu la această întrebare ca o călăuză în interacţiunile mele cu semenii. Mi-am pus această întrebare de nenumărate ori atunci când m-am confruntat cu provocări in-terpersonale. Este foarte interesant că ori de câte ori sunt cinstită în răspunsul meu, rezultatul este întotdeauna pozitiv şi pe placul lui Hristos.

  Versurile unui cântec care îmi place foarte mult ne invită să ne rugăm: „Doamne, dă-ne gândul lui Isus.” În continuare, versurile cer şi sfinţenia şi neprihănirea în viaţa mea, ca dovadă că am fost cu El. Avem nevoie de mintea lui Isus să ne ajute să facem faţă provocărilor vieţii. Avem nevoie de gândul lui Isus să relaţionăm cu persoanele dificile. Avem nevoie de gândul lui Isus să ne pregătim pentru cer. Doamne, Te rog să îmi dai gândul lui Isus!


  Carol Joy Fider

  Ce ar face Isus? - 2019. Avem nevoie de mintea lui Isus să ne ajute să facem faţă provocărilor vieţii. Avem nevoie de gândul lui Isus să relaţionăm cu persoanele dificile. Avem nevoie de gândul lui Isus să ne pregătim pentru cer. Doamne, Te rog să îmi dai gândul lui Isus!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...