În pas alergător

  Și ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. – Psalmii 91:11

  Soarele strălucea cu putere când am închis uşa în linişte. Am început să alerg după ce am reuşit să scap de câinii mei, care îmi dădeau „târcoale”. Atunci mi-am dat seama că mi-am uitat spray-ul cu piper. Aproape toţi vecinii din comunitatea noastră rurală au câini dezlegaţi, dar nu voiam să mă mai întorc după ce reuşisem să scap chiar de câinii mei. Am continuat să alerg, rugându-mă la Dumnezeu să mă protejeze. Obişnuită să alerg de mai bine de patruzeci de ani, înţeleg cât de periculos poate să fie alergatul. Faptul că merg prin locuri circulate şi că am la îndemână spray-ul cu piper face ca alergatul să fie un sport sigur.

  La casa din vârful celui de-al doilea deal erau doi câini — o corcitură mică şi un ciobănesc german cu dinţii mari. Oare astăzi vor ieşi pe afară? Obiceiul meu este să îi privesc pe câini în ochi (sau în dinţi), cu o mână ridicată în sus şi să strig la ei: „Treci acasă, băiete!” De obicei era suficient, dar dacă continuau să se apropie, le dădeam cu spray cu piper. Totuşi, astăzi totul părea să fie liniştit. Nicio urmă de activitate. Îţi mulţumesc, Doamne!

  Am început să cobor dealul şerpuit. La o casă albă din dreapta era un câine mare, o corcitură de Labrador care avea un prieten maroniu arţăgos. În timp ce mă apropiam de casă, din spatele meu s-a auzit zgomotul puternic de la motorul unui tractor, care a mascat sunetul paşilor mei pe pietriş. Îţi mulţumesc, Doamne!

  Prinzând curaj, am alergat în jos pe deal şi din spate am auzit o maşină care se apropia încet. Am continuat să alerg, dar maşina zăbovea în spatele meu. Ce se întâmpla? Puţin mai departe de drum era o casă cu o ceată gălăgioasă de câini, care de obicei săreau înspre drum şi lătrau gălăgios. Niciunul nu mă muşcase — încă. Maşina m-a urmărit de la câţiva metri în spatele meu în timp ce am evitat găurile şi gropile din drumul acoperit de un strat gros de praf. Am trecut neobservată pe lângă casă. Sunetul motorului maşinii a acoperit sunetul paşilor mei şi respiraţia mea. Câteva secunde mai târziu, şoferul zâmbitor a trecut pe lângă mine şi şi-a continuat drumul, lăsând în urmă pietre şi mult praf. O altă minune.

  Ajunsă intr-un final acasă, mi-am dat seama că nu întâlnisem nici măcar un câine fioros în traseul meu de astăzi. Coincidenţă? Poate. Dar, dacă Domnul a închis gura leilor ca să nu îi facă rău lui Daniel (Daniel 6:22), cu siguranţă că El poate folosi alte mijloace ca să îi distragă pe câini.

  Da, alergatul are riscurile lui, dar eu mă pot încrede în Domnul. El ne protejează.


  Tabitha Abel

  În pas alergător - 2019. Ajunsă intr-un final acasă, mi-am dat seama că nu întâlnisem nici măcar un câine fioros în traseul meu de astăzi. Coincidenţă? Poate. Dar, dacă Domnul a închis gura leilor ca să nu îi facă rău lui Daniel, cu siguranţă că El poate folosi alte mijloace ca să îi distragă pe câini.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...