Mulțumesc!

  Pe când intra într-un sat, L-au întâmpinat zece leproşi. Ei au stat departe, şi-au ridicat glasul şi au zis: „Isuse, învăţătorule, ai milă de noi!” Când i-a văzut, Isus le-a zis: „Duceţi-vă şi arătaţi-vă preoţilor!” Şi pe când se duceau, au fost curăţaţi. Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu faţa la pământ la picioarele Iul Isus şi l-a mulţumit. Era samaritean. Isus a luat cuvântul şi a zis: „Oare n-au fost curăţaţi toţi cei zece? Dar ceilalţi nouă unde sunt?” – Luca 17:12-17

  Cum este posibil ca cineva vindecat de lepră, cea mai înspăimântătoare dintre boli, să nu mulţumească pentru vindecarea miraculoasă? Ce face ca această relatare să producă o dezamăgire şi mai mare este că 90 de procente dintre leproşi nu au mulţumit. Sunt sigură că au avut motivele lor. Ei au ascultat cu stricteţe de porunca lui Isus să meargă la preoţi. Poate că atunci când s-au întors să spună „mulţumesc”, Isus plecase deja. Cu toţii putem explica logic de ce facem ceea ce facem sau de ce neglijăm să facem ceea ce ar trebui să facem.

  Inima mea suferă pentru Isus, care a făcut o minune în vieţile celor zece bărbaţi, dar doar unul s-a întors să îi mulţumească. Cunosc simţământul. Sau poate nu?

  Au fost momente în viaţa mea când am fost enervată din cauză că cineva nu şi-a arătat recunoştinţa pentru cadoul dăruit sau favorul făcut. Totuşi, dacă stau să mă gândesc la această istorisire, mă simt mustrată pentru că m-am simţit dispreţuită.

  Isus a făcut lucruri mari în viaţa mea în fiecare zi şi darul suprem a fost jertfa Lui pentru ca eu să pot avea viaţa veşnică. El m-a vindecat de „lepră” de multe ori. Mi-am exprimat eu recunoştinţa? Dar pentru minunile precise care vin în viaţa mea? Şi pentru ele ar trebui să fiu recunoscătoare.

  Îmi amintesc de un moment când aveam nevoie de şase banane. Am luat o legătură de banane de pe raft şi le-am numărat; erau şase, dar când am ajuns acasă am observat că erau şapte. Ei bine, nu e nicio problemă. Dar din întâmplare a venit un musafir neaşteptat şi acea banană în plus ne-a fost de ajutor. Îţi mulţumesc, Doamne!

  Să începem fiecare zi aducând mulţumire Creatorului şi Susţinătorului nostru pentru minunile mari şi mici şi să luăm seama la fiecare dintre ele pentru a aduce mulţumire din nou şi din nou.


  Edith Fitch

  Mulțumesc! - 2019. Să începem fiecare zi aducând mulţumire Creatorului şi Susţinătorului nostru pentru minunile mari şi mici şi să luăm seama la fiecare dintre ele pentru a aduce mulţumire din nou şi din nou.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...