Mulțumesc!

  Pe când intra într-un sat, L-au întâmpinat zece leproşi. Ei au stat departe, şi-au ridicat glasul şi au zis: „Isuse, învăţătorule, ai milă de noi!” Când i-a văzut, Isus le-a zis: „Duceţi-vă şi arătaţi-vă preoţilor!” Şi pe când se duceau, au fost curăţaţi. Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu faţa la pământ la picioarele Iul Isus şi l-a mulţumit. Era samaritean. Isus a luat cuvântul şi a zis: „Oare n-au fost curăţaţi toţi cei zece? Dar ceilalţi nouă unde sunt?” – Luca 17:12-17

  Cum este posibil ca cineva vindecat de lepră, cea mai înspăimântătoare dintre boli, să nu mulţumească pentru vindecarea miraculoasă? Ce face ca această relatare să producă o dezamăgire şi mai mare este că 90 de procente dintre leproşi nu au mulţumit. Sunt sigură că au avut motivele lor. Ei au ascultat cu stricteţe de porunca lui Isus să meargă la preoţi. Poate că atunci când s-au întors să spună „mulţumesc”, Isus plecase deja. Cu toţii putem explica logic de ce facem ceea ce facem sau de ce neglijăm să facem ceea ce ar trebui să facem.

  Inima mea suferă pentru Isus, care a făcut o minune în vieţile celor zece bărbaţi, dar doar unul s-a întors să îi mulţumească. Cunosc simţământul. Sau poate nu?

  Au fost momente în viaţa mea când am fost enervată din cauză că cineva nu şi-a arătat recunoştinţa pentru cadoul dăruit sau favorul făcut. Totuşi, dacă stau să mă gândesc la această istorisire, mă simt mustrată pentru că m-am simţit dispreţuită.

  Isus a făcut lucruri mari în viaţa mea în fiecare zi şi darul suprem a fost jertfa Lui pentru ca eu să pot avea viaţa veşnică. El m-a vindecat de „lepră” de multe ori. Mi-am exprimat eu recunoştinţa? Dar pentru minunile precise care vin în viaţa mea? Şi pentru ele ar trebui să fiu recunoscătoare.

  Îmi amintesc de un moment când aveam nevoie de şase banane. Am luat o legătură de banane de pe raft şi le-am numărat; erau şase, dar când am ajuns acasă am observat că erau şapte. Ei bine, nu e nicio problemă. Dar din întâmplare a venit un musafir neaşteptat şi acea banană în plus ne-a fost de ajutor. Îţi mulţumesc, Doamne!

  Să începem fiecare zi aducând mulţumire Creatorului şi Susţinătorului nostru pentru minunile mari şi mici şi să luăm seama la fiecare dintre ele pentru a aduce mulţumire din nou şi din nou.


  Edith Fitch

  Mulțumesc! - 2019. Să începem fiecare zi aducând mulţumire Creatorului şi Susţinătorului nostru pentru minunile mari şi mici şi să luăm seama la fiecare dintre ele pentru a aduce mulţumire din nou şi din nou.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...