Laudă-L! Laudă-L!

  Te laudă popoarele, Dumnezeule, toate popoarele Te laudă. -Psalmii 67:3

  Tatăl meu, la fel ca mulţi nemţi din vremurile de dinainte, a cântat la vioară. Mama mea, o bună italiancă, m-a pus să ascult cântăreţi de operă italieni de demult şi multe repertorii de muzică clasică la casetofonul nostru. Toată acea influenţă muzicală a avut un efect asupra mea. În loc să mă joc cu micile mele prietene, de obicei preferam să mă furişez şi să repet la cel mai apropiat pian pe care îl găseam. Am studiat pianul din clasa întâi până am absolvit Conservatorul, şaisprezece ani mai târziu. Deja era clar pentru mine, pianul şi muzica erau marea iubire a vieţii mele.

  Vieţile noastre trebuie să îi dea slavă lui Dumnezeu. Îmi doream să devin pianistă pentru concerte, dar Dumnezeu dorea ca eu să fiu profesoară de pian şi misionară. El mi-a dăruit un soţ pianist, cu spiritul aventurii, şi, împreună cu cei doi băieţei ai noştri, El ne-a trimis peste hotare, intr-un câmp misionar din îndepărtata Asie! Dumnezeu avea nevoie de un medic şi de un muzician care să îl reprezinte acolo. El ne-a călăuzit şi ne-a ajutat să îl urmăm pe El şi să ne folosim talentele în acel loc îndepărtat pentru slava şi gloria Sa.

  Am decis să dau lecţii de pian şi am început cu băieţii noştri. Membrii mai tineri din biserica proiectului nostru misionar s-au alăturat celor mai mari în a-L lăuda pe Domnul. Am organizat musicaluri speciale, servicii religioase şi servicii sociale, cunoscute ca Talent Nights (n.tr. Seara talentelor), ocazii în care se adunau toţi cei din zonă pentru părtăşie creştină. Eu cred că doar în cer vom afla care a fost adevăratul impact al slujirii noastre pentru Dumnezeu. Proiectul misionar muzical al familiei noastre a fost o experienţă de o viaţă. Fie că am cântat la pian, la armoniu sau la orgă cu băieţii care s-au alăturat cu baritonul, trombonul sau trompeta, am cântat şi am dat mărturie pentru slava Maestrului Muzician. Întotdeauna am fost pregătiţi să îl lăudăm pe Domnul. El a acceptat laudele noastre şi ne-a binecuvântat mai mult decât putem spune (vezi Marcu 10:29,30).

  „Lăudaţi pe Domnul! Căci este frumos să lăudăm pe Dumnezeul nostru, căci este plăcut şi se cuvine să-L lăudăm” (Psalmii 147:1).

  Vrei să îl lăudăm împreună pe El?


  Marli Elizete Ritter-Hein

  Laudă-L! Laudă-L! - 2019. Fie că am cântat la pian, la armoniu sau la orgă cu băieţii care s-au alăturat cu baritonul, trombonul sau trompeta, am cântat şi am dat mărturie pentru slava Maestrului Muzician. Întotdeauna am fost pregătiţi să îl lăudăm pe Domnul. El a acceptat laudele noastre şi ne-a binecuvântat mai mult decât putem spune.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...