Amintirea de la lacul Millerton

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Entuziasmul se putea vedea pretutindeni în acel sfârşit de săptămână de 4 Iulie, Ziua Americii, când mai multe grupe de tineri din bisericile din jur au pornit în excursia cu barca pe care o plănuisem de mult timp pe lacul Millerton, din California. După cele două ore de mers cu maşina prin frumoasa San Joaquin Valley, „coşul cu hrană al lumii”, urmau să întâlnească noi prieteni şi să se distreze împreună!

  Pe lacul Millerton erau tot felul de bărci, ceea ce făcea să fie neobişnuit de aglomerat pentru o zi toridă de vară ca aceea. Totuşi, tinerii s-au bucurat de apă şi de mâncare. Orele petrecute acolo au trecut foarte repede.

  Cam pe la ora patru după-masă, un grup de copii – inclusiv fiica noastră cea mică, Myrna, şi cea mai bună prietenă a ei, Bonnie – au hotărât să meargă împreună cu proprietarul unei şalupe rapide într-o ultimă aventură pe lac. Din motive necunoscute, Myrna şi Bonnie nu şi-au pus vestele de salvare. Pasagerele s-au bucurat de excursia palpitantă pe lac. Apoi, fără nicio avertizare, strălucirea puternică a soarelui l-a distras pentru o clipă pe cârmaciul şalupei. În acea secundă, o altă şalupă de viteză a intrat direct în ei. Într-o clipă, cei patru copii din şalupă au zburat în toate direcţiile. Adultul care era în cealaltă şalupă nu a fost rănit, dar fetiţa de doisprezece ani care era împreună cu el căzuse în apă. În mod tragic, elicea de la motorul celeilalte şalupe a lovit-o în cap şi a murit.

  Pentru că au auzit şi au văzut coliziunea, multe bărci s-au îndreptat spre locul accidentului pentru a-i ajuta pe cei căzuţi în apă. Trei din cei patru copii ai noştri au fost pescuiţi din apă şi aduşi de îndată la mal. Bonnie striga cât putea de tare: „Myrna a dispărut! Myrna a dispărut!” Nu vă pot spune cu câtă ardoare ne-am rugat! Următoarele patruzeci şi cinci de minute au părut că sunt o veşnicie, timp în care autorităţile şi voluntarii o căutau cu disperare pe fiica noastră, Myrna. În cele din urmă au găsit-o, prinsă într-o grămadă de vegetaţie marină care semăna cu algele. Acestea au ţinut-o la suprafaţă, sub barca răsturnată peste ea! Preţioasa noastră fată era semiconştientă şi suferea de hipotermie când ne-a fost adusă. Acel incident a lăsat un semn de neuitat în amintirile noastre, care va dăinui pentru o viaţă. Nu mai aveam cuvinte de recunoştinţă pentru felul în care Dumnezeu o protejase pe Myrna, dar ne întrebam oare de ce fetiţa de doisprezece ani din cealaltă barcă a murit. Doar în veşnicie vom şti de ce li se întâmplă lucruri rele şi oamenilor buni.

  Tot ce putem să facem este să ne încredem în dragostea, înţelepciunea şi mângâierea lui Dumnezeu.


  Zeny Marcelo

  Amintirea de la lacul Millerton - 2019. Acel incident a lăsat un semn de neuitat în amintirile noastre, care va dăinui pentru o viaţă. Nu mai aveam cuvinte de recunoştinţă pentru felul în care Dumnezeu o protejase pe Myrna. Doar în veşnicie vom şti de ce li se întâmplă lucruri rele şi oamenilor buni.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...