Articolul precedentHristos – marele anonim
  Articolul următorHristos – nedorit de ai săi

  Card de membru gratuit – de necrezut!

  Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. – Efeseni 2:8

  Era din nou acea perioadă a anului în care companiile de asigurări de sănătate făceau reclamă de mai multe ori pe zi la televizor şi ne bombardau căsuţele poştale cu pliante şi broşuri în care ne explicau de ce compania lor este cea mai bună. Termenul până la care trebuia să iau o hotărâre se apropia cu repeziciune. Aveam nevoie de asigurare şi trebuia să iau o hotărâre rapidă. De ce tot amân când ştiu că tot va trebui să fac acest lucru? Analizând câteva din planurile de asigurare, am hotărât în cele din urmă care se potrivea cel mai bine nevoilor mele. Un reprezentant al companiei a programat o întâlnire în care să îmi explice toate detaliile. ,Ah, îmi place aceasta”, i-am spus eu. Ea m-a întrebat de ce.

  I-am răspuns că, deşi taxa zilnică pentru spitalizare era mare, planul includea o primă de asigurare lunară destul de mică, plăţi rezonabile către medicul de familie şi specialişti şi un card de membru gratuit la o sală de sport numită Silver Sneakers. Ce chilipir! Card gratuit la sală! Deoarece îmi doream foarte mult să fiu sănătoasă, nu am avut nevoie de scuze ca să nu merg la sală ori de câte ori am vrut — în special pentru că este la doar opt kilometri depărtare. M-am înscris pentru acel plan de asigurare.

  Am fost foarte entuziasmată când am primit cârdul. Tot ce trebuia să fac era să îl scanez ori de câte ori mergeam la sală. Dar s-a întâmplat ceva. În fiecare zi găseam o scuză să nu merg: Plouă afară. Este prea frig. Sunt obosită. Nu vreau să merg singură. Voi merge mâine. Au trecut săptămâni şi luni şi, pentru că nu profitam de acel card, practic îmi era inutil. Dar dintr-odată m-a copleşit un gând: Dumnezeu mi-a oferit darul gratuit al harului Său uimitor. Îl refuz eu în fiecare zi, aducând scuze? De ce nu îl accept pe deplin şi nu îl folosesc?

  Deşi ştiu că Dumnezeu nu mă va obliga să folosesc darul Lui gratuit, mai ştiu şi că El este dispus şi este foarte generos şi, dacă eu îl accept, El îmi va oferi fără plată un loc de membru în familia Sa şi un loc în împărăţia Sa. De aceea accept planul Său minunat, care acum îmi stă la dispoziţie. Chiar şi în slăbiciunea mea, când vreau să vin cu tot felul de scuze, El a făgăduit: „«Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.» Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine” (2 Corinteni 12:9).

  Doamne, ajută-ne zilnic să acceptăm şi să folosim darul gratuit al harului Tău!


  Vivian Brown

  Card de membru gratuit - de necrezut! - 2019. Chiar şi în slăbiciunea mea, când vreau să vin cu tot felul de scuze, El a făgăduit: „«Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.» Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine”
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...